radio knoppen op 1 rij maar gecentreerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

04/02/2015 09:38:34
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zou 2 lijnen met radiokoppen op 1 lijn willen maar de totale lijn gecentreerd. Hoe kan ik dit doen.
Dit heb ik al.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<style>
    fieldset { overflow:hidden }
    .optie { float:left; clear:none; }
    label { float:left; clear:none; display:block; padding: 2px 1em 0 0; }
    input[type=radio], input.radio { float:left; clear:none; margin: 2px 0 0 2px; }
</style>
<fieldset>  
    <div class="optie">
        <label>Ronden:</label>
        <input type="radio" name="rounds" checked    value="A">    <label for="A">Alle</label>
        <input type="radio" name="rounds"            value="S">    <label for="S">Gestart</label>
        <input type="radio" name="rounds"            value="N">    <label for="N">Niet gestart</label>
        <label style="float:left; clear:both;display:block; ">&nbsp;</label>
    </div>
</fieldset>
<fieldset>  
    <div class="optie">
        <label >Partijen:</label>
        <input type="radio" name="games" checked    value="A">    <label for="A">Alle</label>
        <input type="radio" name="games"            value="P">    <label for="P">Gespeeld</label>
        <input type="radio" name="games"            value="U">    <label for="U">Uitgesteld</label>
        <input type="radio" name="games"            value="S">    <label for="S">Afgebroken</label>
        <input type="radio" name="games"            value="O">    <label for="O">Andere</label>
        <label style="float:left; clear:both;display:block; ">&nbsp;</label>
    </div>
</fieldset>


Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:56:45
 

04/02/2015 10:57:00
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2015 11:46:34
Quote Anchor link
Of een extra container (div) om je radio buttons wellicht.
 
Jan R

Jan R

04/02/2015 15:31:15
Quote Anchor link
@Rickerd dat is op 2 lijnen :)
@thomas Gezien ze op 1 lijn moeten komen moet ik float left gebruiken. Extra Div werkt dus niet.

http://janr.be/sc_post-gent/kalender.html maar dan gecentreerd
 
Jan de Laet

Jan de Laet

04/02/2015 17:41:10
Quote Anchor link
.optie {
/* float: left; */
/* clear: none; */
margin: 0px auto;
width: 472px; /* elke waarde groot genoeg om radio buttons te bevatten
}
 

04/02/2015 17:43:30
Quote Anchor link
@jan r Het was een duwtje in de juiste richting. Helaas niet hard genoeg geduwd denk ik.
Hier is een werkend voorbeeld hoe het moet.

http://jsfiddle.net/vsunbs1h/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2015 17:50:26
Quote Anchor link
EDIT: wat Jan de Laet zei, maar dan een "verbose" versie:

Het is volgens mij niet nodig om inline elementen te floaten.

Als je e.e.a. eens schoonmaakt?

Om de div te kunnen centreren, moet je deze dimensies geven. Maak deze hoog / breed genoeg zodat de inhoud er in past.

Om de inhoud van de div zelf te centreren gebruik je text-align: center (dan maakt het ook niet uit hoe breed/smal je div is)
Om de div zelf te centreren ten opzichte van het omvattende element gebruik je margin: 0 auto;

Dan wordt het dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>lalala</title>
<style type="text/css">
fieldset    { }
div.optie   { margin: 0 auto; width: 700px; height: 20px; text-align: center; }
label       { padding: 2px 1em 0 0; }
input       { margin: 2px 0 0 2px; }
</style>
</head>

<body>
<fieldset>
    <div class="optie">
        <label>Ronden:</label>
        <input id="r1" type="radio" value="A" checked="" name="rounds">
        <label for="A">Alle</label>
        <input id="r2" type="radio" value="S" name="rounds">
        <label for="S">Gestart</label>
        <input id="r3" type="radio" value="P" name="rounds">
        <label for="P">Volledig gespeeld</label>
        <input id="r4" type="radio" value="N" name="rounds">
        <label for="N">Nog niet gestart</label>
    </div>
</fieldset>
</body>
</html>


Ik denk dat je op zoek bent geweest naar een te ingewikkelde oplossing :).
Gewijzigd op 04/02/2015 17:53:14 door Thomas van den Heuvel
 
Jan R

Jan R

05/02/2015 07:48:31
Quote Anchor link
Bedankt. Nu is het gelukt. ook voor de ronden zelf :)

Nu nog opkuisen:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.