Random & sorteren op prioriteit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan struijk

johan struijk

30/06/2011 16:14:49
Quote Anchor link
Hi!

Even een vraagje. Ik moet random 1 rij uit een table halen die een veld prioriteit heeft.

Bijvoorbeeld:

ID Naam Prioriteit
-- ---- ----------
2 Lorem 75%
3 Ipsum 30%

Nu moet in bovenstaand voorbeeld de rij met ID = 2 in 75% van de gevallen er uit gehaald worden en die met ID = 3 in 30% van de gevallen.

Ik heb er over nagedacht hoe dit te doen en dacht aan:
SELECT RAND(ID) FROM voorbeeld ORDER BY prioriteit ASC;

Maar dat gaat niet werken natuurlijk. Weet alleen niet hoe ik dit wel moet doen.

Enig idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 10:16:11
 
- SanThe -

- SanThe -

30/06/2011 16:26:03
Quote Anchor link
Dat de prioriteiten samen 105% zijn geeft volgens mij al problemen. Alle prioriteiten samen moeten 100% zijn.
Gewijzigd op 30/06/2011 16:44:11 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.