Random getallen uit for loop optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leonoor Slijfer

Leonoor Slijfer

08/10/2017 11:24:56
Quote Anchor link
Goedenmorgen,

Ik wil alle random getallen uit de for loop bij elkaar optellen.
Hoe krijg ik dat voor elkaar?
Dit is de php code die ik nu heb:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$aantal
= $_POST['aantal'];


if ($aantal <= 0){
    print("Aantal moet ingevuld zijn!");
}

for ($i=1; $i<$aantal+1; $i++){
    $random= rand(1, 6);
    print ("Worp ".$i.": "."$random<br>");
    
}
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:03:22
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/10/2017 11:40:28
Quote Anchor link
Leonoor Slijfer op 08/10/2017 11:24:56:
Ik wil alle random getallen uit de for loop bij elkaar optellen.
Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Door een variabele aan te maken en die (in de loop) te gebruiken om de waarden van $random op te tellen.

Leonoor Slijfer op 08/10/2017 11:24:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    print ("Worp ".$i.": "."$random<br>");
?>

Waarom zet je de ene variabele buiten quotes en de andere sluit je in?
(zie verschil in kleur tussen $i en $random)
Gewijzigd op 08/10/2017 11:41:06 door Obelix Idefix
 
Leonoor Slijfer

Leonoor Slijfer

08/10/2017 11:45:12
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 08/10/2017 11:40:28:
Leonoor Slijfer op 08/10/2017 11:24:56:
Ik wil alle random getallen uit de for loop bij elkaar optellen.
Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Door een variabele aan te maken en die (in de loop) te gebruiken om de waarden van $random op te tellen.

Leonoor Slijfer op 08/10/2017 11:24:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php



    print ("Worp ".$i.": "."$random<br>");
?>

Waarom zet je de ene variabele buiten quotes en de andere sluit je in?
(zie verschil in kleur tussen $i en $random)


Dat heb ik over het hoofd gezien. Ik heb het gelijk even gecorrigeerd.
Gewijzigd op 08/10/2017 11:45:54 door Leonoor Slijfer
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/10/2017 11:53:54
Quote Anchor link
Je kunt op (minimaal) twee manieren variabelen bij elkaar optellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// a)
$totaal = 0; // de initialisatie doe je eenmalig voor je for lus
$totaal = $totaal + $random; // dit komt in je for lus

// b)


$totaal = 0; // de initialisatie doe je eenmalig voor je for lus
$totaal += $random; // dit komt in je for lus
?>


De initialisatie is hier belangrijk omdat je in je lus er van uit gaat dat $totaal al bestaat.
 
Leonoor Slijfer

Leonoor Slijfer

08/10/2017 12:11:51
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 08/10/2017 11:53:54:
Je kunt op (minimaal) twee manieren variabelen bij elkaar optellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// a)
$totaal = 0; // de initialisatie doe je eenmalig voor je for lus
$totaal = $totaal + $random; // dit komt in je for lus

// b)


$totaal = 0; // de initialisatie doe je eenmalig voor je for lus
$totaal += $random; // dit komt in je for lus
?>


De initialisatie is hier belangrijk omdat je in je lus er van uit gaat dat $totaal al bestaat.


Bedankt! dat is precies wat ik bedoel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.