Rare tekens in pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rico

Rico

01/04/2008 16:34:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb het probleem dat ik tekens als "\n" "Â" "kopiëren" enzo te zien krijg dit dus eigenlijk opgelost zouden moeten zijn met de encoding zoals te zien in de code hieronder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />


Het gaat om een xhtml bestand want gegenereerd wordt vanuit een php bestand die een xsl en xml bestand samenvoegt.

Weet iemand hier een oplossing voor, want blijkbaar is er toch iets mis met de encoding in mijn geval lijkt me.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:37:36
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

01/04/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk staan die fout in het bestand (je moet de &xxx code gebruiken) of in de database.
 
Rico

Rico

01/04/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Dat is dus het probleem, het zijn aangeleverde xml bestanden. Dus ik kan helaas niks veranderen aan de xml bestanden of de db waar ze uit gehaald worden.
 
Frank -

Frank -

01/04/2008 17:05:00
Quote Anchor link
In welke encoding wordt de XML-input aangeleverd?
 
Rico

Rico

01/04/2008 17:27:00
Quote Anchor link
Er wordt in het xml bestand geen encoding meegegeven helaas en kon niks vinden welke encoding ze gebruiken, maar heb ze gebelt en ze zullen me morgen laten weten welke encoding het is.

Iig heb ik UTF-8 en ISO-8859-1 geprobeert, maar geen resultaat.

Dit is iig de eerste regel van het xml bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0"?>


Helaas zonder encoding.
 
Frank -

Frank -

01/04/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je XSLT eruit?

Deze gebruik ik vaak, werkt prima. Let ook even op de omit-xml-declaration.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<xsl:output method="xml" doctype-system="http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"
        doctype-public="-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" indent="yes" omit-xml-declaration="yes" encoding="UTF-8"/>
 
Rico

Rico

01/04/2008 17:53:00
Quote Anchor link
Dank je, iig zijn nu de rare tekens weg, nu blijft alleen "\n" nog over helaas.

Dit is wat ik nu gebruik. Dus het lijkt ISO-8859-1 te zijn. Maar vreemd dat hij niet de "\n" meteen ook meepakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<xsl:output method="xml" doctype-system="http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"
doctype-public="-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" indent="yes" omit-xml-declaration="yes" encoding="ISO-8859-1"/>
 
Frank -

Frank -

01/04/2008 18:13:00
Quote Anchor link
\n is een newline, een enter. Waar komt deze vandaan? Staat deze zo in de XML?
 
Rico

Rico

01/04/2008 18:45:00
Quote Anchor link
Ja die \n staat in de tekst van de langere omschrijvingen.

En nog een ander probleempje. Ik heb nu alles perfect staan, alleen die omschrijving hoofden laat ie net zo vaak zien als regels in het specificatieblokje. Is er een functie waardoor ik die titel maar 1 keer kan laten zien?

Dit is het stukje code voor de title.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

<xsl:for-each select="CategoryFeatureGroup">
<xsl:variable name="CategoryID" select="@ID"/>

<xsl:for-each select="//ProductFeature">
<xsl:variable name="CategoryGroup" select="@CategoryFeatureGroup_ID"/>
<xsl:if test="$CategoryID=$CategoryGroup">

<xsl:for-each select="//CategoryFeatureGroup">
<xsl:if test="@ID=$CategoryGroup">

<xsl:value-of select="FeatureGroup/Name/@Value"/>

</xsl:if>
</xsl:for-each>
</xsl:if>
</xsl:for-each>


Hij filtert eerst alle categorieën eruit, daarna gaat ie de aantallen aanwezige regels per categorie eruit halen en als 3de stap haalt hij dan per categorie de naam van die categorie erbij. Alleen hij geeft dan elke keer per categorie de naam net zovaak weer als er regels in die categorie zitten.

Ik heb al rondgezocht naar een command zodat hij ipv each maar once doet. Zodat hij met zoeken stopt bij de eerste match die hij tegenkomt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rico
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.