realtime klokje in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffrey

Jeffrey

20/02/2006 15:47:00
Quote Anchor link
Hi all,

Is het mogelijk een realtime klokje te maken in php. Ik heb er wel 1 in javascript, maar kan het ook in php?

Ik heb er wel 1, maar die is met een date() en een meta tag die iedere seconde de pagina refreshed. Niet echt een goed methode dus en bovendien is het niet naukeurig genoeg.

<html>
<head>
<meta http-equiv="refresh" content="1">
</head>

<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $date
= date("d-m-Y H:i:s");
  echo $date;
?>


</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 21:56:22
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:48:00
Quote Anchor link
Php is serverside, niet client. Je zult dus moeten blijven verversen o.i.d. Niet echt de handigste oplossing.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

20/02/2006 15:55:00
Quote Anchor link
da's meer voor JAva ja :)
 
Erik Rijk

Erik Rijk

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
Javascript bedoel je Pholeron?
 
Willem vp

Willem vp

20/02/2006 16:10:00
Quote Anchor link
Java mag ook, maar dat is een beetje overkill voor een simpel klokje ;-)
 
Jeffrey

Jeffrey

20/02/2006 16:27:00
Quote Anchor link
ok dat is duidelijk.

Ik zat te denken om het te maken in php met bijvoorbeeld een loopje.

Bijvoorbeeld voor de seconden: Als seconden lager is dan 59, tel er dan 1 bij op, maar dan blijft hij natuurlijk doorgaan totdat hij bij 59 is en dan stopt hij.

Er moet toch een bepaalde mogelijkheid zijn om de server-tijd dmv php uit te kunnen schrijven in de browser?

Zou ik dan bijvoorbeeld met arrays moeten gaan werken ofzo?
 
Han eev

Han eev

20/02/2006 16:43:00
Quote Anchor link
Een simpel klokje
(net ff gemaakt)
 
Willem vp

Willem vp

20/02/2006 16:48:00
Quote Anchor link
@Han:

De klok van je server loopt bijna 10 minuten achter ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.