rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

19/06/2015 11:54:40
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben benieuwd hoe jullie de rechten toekennen voor iets op een inlogpagina.

In mijn database werk ik met een level welke ik opsla in een session.
In mijn code kijk ik via functie ifLevel(levelniveau) of de ingelogde gebruiker iets mag. Op deze manie heb ik wel een rol(admin, superadmin,...) maar kan ik geen specifieke rechten geven en is alles oplopend. Hoe hoger hoe meer je mag.

Welke systeem volgen jullie?
Eventueel voor en nadelen.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 04:07:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2015 12:00:56
Quote Anchor link
Voor één van mijn (inmiddels ter ziele gegane) profielen site had ik een systeem met usergroups, waarin je de rights (rechten) defineert aan de rollen (gebruikersgroepen). Zo werd vooraf ook voor niet ingelogden een gebruikersgroep bepaald meet Niet-ingelogdden.

Eigenlijk een RBAC-systeem, waarbij je gebruik maakt van rechten die niet overervend zijn, en elke groep verschillende rechten kan hebben.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

19/06/2015 12:04:55
Quote Anchor link
Momenteel werk ik met een foute manier:
In de tabel met leden zitten kolommen met verschillende rechten. Waarde 0 is geen recht, waarde 1 is wel recht.
Dit is een hele foute methode, want als er bv een pagina bij komt waar je rechten voor moet hebben, moet je de tabel weer aanpassen.

Werken met niveaus zoals jij doet werkt bij mij niet, omdat er geen duidelijke structuur in zit bij mij. Leden hebben specifieke rechten, zonder dat daar echt een niveau aan te pas komt.

Ik ga bezig om dit systeem toe te passen, als dat nog up-to-date is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2015 12:14:26
Quote Anchor link
Ja, voor mijn profielensite gebruikte ik ook dit ongenormaliseerde systeem, waarin ik de rechten per database-veld beschreef. Niet zo heel netjes inderdaad!

Ik heb ooit eens gekeken naar een ander systeem waarbij ik de rechten onderverdeeld over de acties die je uitvoert, zoals View, Move, Make, Edit, Delete. En vervolgens per recht een array maak met daarin wat iemand dan mag.

Het was tevens ook mooi uit te schalen naar ID's van entities. Zoals forumID 12 of PageID 5, om maar wat te noemen. Verder werkte het ook met overerving omdat elke user meerdere rechtengroepen kon hebben. Voor admin-rechten hoefde je dus alleen een groep te hebben met alleen maar de rechten voor je admin-paneel, en deze groep toe te voegen aan de user.

Helaas op een testcase na heb ik nooit in mijn site ingebouwd, omdat de site toch minder populairder werd, en ik geen zin had om een hele aanpassing te doen. het idee heb ik ooit eens gelezen op Gathering of Tweakers.
Gewijzigd op 19/06/2015 12:20:02 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/06/2015 12:18:18
Quote Anchor link
Dat hangt van de toepassing af. Soms gebruik ik een bitmasker voor rechten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
0 0 0 0 0 1 0 1
          | | |
          | | Mag A
          | Mag niet B
          Mag C

Zo kun je naar keuze rechten toekennen aan individuele gebruikers, aan gebruikersgroepen en aan een combinatie van beide. Met 64 bits kun je daarmee heel ver komen en binaire vergelijkingen zijn supersnel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
0 0 0 0 0 1 0 1   Rechten gebruikersgroep A
0 0 1 1 0 1 0 0 + Rechten gebruikersgroep B
---------------
0 0 1 1 0 1 0 1   Gebruiker is lid van groep A en B

In andere gevallen gebruik ik een TINYINT UNSIGNED van 0 t/m 255 voor oplopende rechten. Dan mag 0 helemaal niets, is 254 een admin die alles mag en is 255 de super user of "eindbaas" die zelfs een admin kan overrulen. Voordeel van zo'n oplopende schaal is dat je de toegang tot componenten kunt regelen met een eenvoudige if (x >= 254) bijvoorbeeld. Een nadeel is dat je vooraf moet bedenken hoe die oplopende schaal precies in elkaar zit en je achteraf lastig een niveau kunt tussenvoegen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/06/2015 14:43:03
Quote Anchor link
Ik gebruik mijn eigen access control list implementatie die hier al eerder min of meer ter sprake kwam.

Mogelijk geef je dit wat ideeen om je eigen ding te rollen.
Gewijzigd op 19/06/2015 14:43:53 door Thomas van den Heuvel
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

20/06/2015 00:26:49
Quote Anchor link
Ik registreer per gebruiker tot welke programma's zij toegang heeft. Ook leg ik daarbij vast (per programma) of zij alleen opvraagrechten heeft of alle rechten (opvragen, verwijderen, toevoegen, wijzigen) heeft.
Gewijzigd op 20/06/2015 14:26:11 door Paco de Wulp
 
Johan de wit

johan de wit

20/06/2015 01:59:26
Quote Anchor link
- Aar - op 19/06/2015 12:14:26:
Ja, voor mijn profielensite gebruikte ik ook dit ongenormaliseerde systeem, waarin ik de rechten per database-veld beschreef. Niet zo heel netjes inderdaad!

Ik heb ooit eens gekeken naar een ander systeem waarbij ik de rechten onderverdeeld over de acties die je uitvoert, zoals View, Move, Make, Edit, Delete. En vervolgens per recht een array maak met daarin wat iemand dan mag.

Het was tevens ook mooi uit te schalen naar ID's van entities. Zoals forumID 12 of PageID 5, om maar wat te noemen. Verder werkte het ook met overerving omdat elke user meerdere rechtengroepen kon hebben. Voor admin-rechten hoefde je dus alleen een groep te hebben met alleen maar de rechten voor je admin-paneel, en deze groep toe te voegen aan de user.

Helaas op een testcase na heb ik nooit in mijn site ingebouwd, omdat de site toch minder populairder werd, en ik geen zin had om een hele aanpassing te doen. het idee heb ik ooit eens gelezen op Gathering of Tweakers.


Zo iets als dit "http://www.sitepoint.com/role-based-access-control-in-php/ of http://code.tutsplus.com/tutorials/a-better-login-system--net-3461" bedoel je?
Gewijzigd op 20/06/2015 02:01:04 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.