Record verwijderen uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 18:17:06
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik heb een bestand waarbij een lijst van data uit de sql wordt geladen en weergeven.
Nu wil ik overal een X achter zetten om het per artikel te verwijderen. ik heb momenteel dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
    
<?
include("connection.php");
   $result = $database->query($q);
   /* Error occurred, return given name by default */
   $num_rows = mysql_numrows($result);
   if(!$result || ($num_rows < 0)){
      echo "Error displaying info";
      return;
   }

   if($num_rows == 0){
      echo "Database table empty";
      return;
   }


  for($i=0; $i<$num_rows; $i++){
      $collectionnumber = mysql_result($result,$i,"collectionnumber");
      $delete = mysql_query("DELETE FROM" . collection . "WHERE collectionnumber = "$collectionnumber" . ");
      
       echo "<a href=\"$delete\">Delete This Collectionnumber </a>";

?>


Waarom werkt dit niet?? Kan er iemand mij helpen aub?
Gewijzigd op 18/04/2011 18:17:59 door Gijs van Moosdijk
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:29:27
 
Wesley PHP

Wesley PHP

18/04/2011 18:19:13
Quote Anchor link
Ik heb geen glazenbol, wat werkt er niet krijg je een error?
En op lijn 5 staat er mysql_numrows het moet mysql_num_rows zijn.

Ook heb je crap code.
Gewijzigd op 18/04/2011 18:22:33 door Wesley PHP
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 18:28:10
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE voor mijn regel 18
 
Arjan -

Arjan -

18/04/2011 18:31:02
Quote Anchor link
$delete = mysql_query("DELETE FROM ". $collection ." WHERE collectionnumber = ".$collectionnumber);

Let op mysql injecties!
 
Wesley PHP

Wesley PHP

18/04/2011 18:33:00
Quote Anchor link
Gijs van Moosdijk op 18/04/2011 18:28:10:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE voor mijn regel 18


Heel je query klopt gewoon niet..
En wat is collection is het $collection of is collection de naam van je tabel?
Gewijzigd op 18/04/2011 18:34:38 door Wesley PHP
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 18:53:55
Quote Anchor link
. collection . is de naam van mijn tabel

Toevoeging op 18/04/2011 18:55:14:

is er ergens een makkelijk voorbeeld script met php pagina's waar je met een link de tabel kunt verwijderen ?


Toevoeging op 18/04/2011 22:58:30:

Gefunden Jawoll :)

Ik heb eerst een pagina gemaakt met een overzicht van alle informatie van alle kolommen met ID's
en een form gemaakt met :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form method="POST" action="delete.php">
<input type="text" name="id" maxlength="30" value="">
<input type="submit" value="Delete iD">


En daarna een andere pagina met erin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
include("connection.php");
$id = $_POST['id'];
$sql = "DELETE FROM mijn_tabelleke WHERE id = ('$id')";
     header("Location: ".$session->referrer);
$result = mysql_query($sql) or die ( mysql_error() );
?>


Zo simpel ging het (voor degene die het weten)
Toch Dank Allemaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.