records selecteren die ouder zijn dan 100 dagen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Hermes

Hans Hermes

23/08/2009 22:42:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik wil records selecteren die ouder zijn dan honderd dagen.
Uiteraard heb ik in mijn database een kolom met daarin de datum ingevuld.
Ik heb de volgende opties geprobeerd maar niet 1 gaf het gewenste resultaat.
Ze gaven ook records weer die jonger waren dan 100 dagen
Zou het kunnen zijn dat mysql alleen met de engelse notatie rekent YY-MM-DD

SELECT *
FROM rollenbestand
WHERE datum < CURDATE() - INTERVAL 100 DAY

SELECT*
FROM tabel
WHERE DATEDIFF(CURDATE(), datum) > 100
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Hermes
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:14:06
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2009 23:57:00
Quote Anchor link
Alles wat anders is als yyyy-mm-dd is geen datum maar tekst.
 
Hans Hermes

Hans Hermes

24/08/2009 13:09:00
Quote Anchor link
Inderdaad de datum omgezet naar amerikaanse datum en het werkt
 
/home/joost

/home/joost

24/08/2009 13:14:00
Quote Anchor link
Wat voor type is je veld van de database ?
 
Hans Hermes

Hans Hermes

27/08/2009 13:07:00
Quote Anchor link
/home/joost schreef op 24.08.2009 13:14:
Wat voor type is je veld van de database ?

date
 
Milo

Milo

27/08/2009 14:45:00
Quote Anchor link
hoe kreeg je hem dan als engelse datum in?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2009 14:48:00
Quote Anchor link
Dat is geen Engelse datum maar dat is de, wereldwijde, standaardnotatie.
 
Milo

Milo

27/08/2009 14:50:00
Quote Anchor link
Wat ik bedoelde is hoe hij hem in dd-mm-jjjj in de db krijgt met veld typ date ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.