records verwijderen/toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »
Wesley

wesley

22/04/2006 13:34:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem waar ik maar niet uitkom.
Hieronder staat de code weergegeven.
het bestaat uit 2 bestanden news_list.php en news_new.php
Als ik nu een bericht wil verwijderen hoor ik een pop-upje te krijgen dat het bericht verwijderd is. Ik krijg alleen niets te zien, hij herlaad de pagina gewoon en er is niets veranderd. Hetzelfde gebeurd wanneer ik een bericht probeer toe te voegen via news_new.php.
Wie kan me verder helpen?

----news_list.php---
<html>
<BODY>
<HR>
<font color="Blue" face="Arial" size="4">
<B><center>Het Laatste Nieuws (Beheer)</center></B></font><HR>
<font color="Blue" face="Arial" size="3">
<center><b><a href="news_new.php">plaats nieuw bericht</a></b></center>
</font><HR>
<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// verbinding MYSQL, weergeven
$db = mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord") or die ("verbinding mislukt");
mysql_select_db("triotters_nl", $db);
$news_SQL = "SELECT * FROM laatstenieuws ORDER BY nieuws_datum DESC";
$news_result = mysql_query($news_SQL);
while($news = mysql_fetch_array($news_result)) {

if($action == "delete") {
// Er is op de hyperlink verwijderen geklikt: record verwijderen
$news_ID = $news['news_ID'];
$news_SQL_del="DELETE * FROM laatstenieuws WHERE news_ID='$news_ID'";
$bool=mysql_query($news_SQL_del);
if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Het bericht is verwijderd !')</SCRIPT>";
if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden bij het verwijderen !')</SCRIPT>";
}


if($action == "insert") {
$nieuws_afzender = $_POST['nieuws_afzender'];                        
$nieuws_bericht = $_POST['nieuws_bericht'];
$nieuws_datum = $_POST['niews_datum'];
$nieuws_kop = $_POST['nieuws_kop'];
// regeleinden omzetten
$nieuws_bericht = nl2br($nieuws_bericht);
$nieuws_bericht = eregi_replace("\n", "", $nieuws_bericht);
$news_SQL_insert = "INSERT INTO laatstenieuws (nieuws_kop, nieuws_datum, nieuws_afzender, nieuws_bericht)
VALUES ('$nieuws_kop','$nieuws_datum','$nieuws_afzender','nieuws_bericht')"
;
$bool = mysql_query($news_SQL_insert);
if ($bool == 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=Javascript>window.alert('Het bericht is toegevoegd.')</SCRIPT>";
if ($bool <> 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=Javascript>window.alert('Er is een fout opgetreden bij het toevoegen.')</SCRIPT>";
}

?>


<table width="670" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<TR><TD>
<span class="kleiner"><b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
echo $news['nieuws_kop'] ?>
<p></b>
</td></tr>
<tr><td>
<span class="kleiner">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo
$news['nieuws_bericht'] ?>
<p></span>
</td></tr>
<tr><td>
<span class="kleiner">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo
$news['nieuws_afzender'] ?>
</span>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$ts
= $news['nieuws_datum'];
$unixtime = mktime(substr($ts, 11, 12), substr($ts, 14, 15), substr($ts, 17, 18), substr($ts, 5, 6), substr($ts, 8, 9), substr($ts, 0 , 4));
echo date("j-n-Y H:i",$unixtime);
?>

</td></tr>

<table width=250>
<tr><td>
bewerken
</td><td><a href="news_list.php?action=delete&news_ID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $news['news_ID'] ?>
">verwijderen</a>
</td></tr></table>
<table>
<tr><td>
<hr width="670" size="1" noshade>
</td></tr></table>

</table>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
mysql_close();
?>

</body>
</hmtl>

---news_new.php---
<html>
<head>
<TITLE>Test</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<TABLE width="670">
<TR>
<TD>
<center><font face="Arial" Size="4" color="red">
News_new</font></center>
</td></TR></TABLE>
<center>
<HR>
<font color="Blue" face="Arial" size="3">
<b>plaats hier het bericht</b><HR></font>
<p>
<font face="Arial" size="2">
<form action="news_list.php?action=insert" method="post">
<p>
<b>Afzender:</b> <br>
<input name="nieuws_afzender" type="text" size="40">
</p>
<p>
<b>berichttitel:</b><br>
<input name="nieuws_kop" type="text" size="40">
</p>
<p>
<b>Datum/tijd:</b><br>
<input type="text" name="nieuws_datum" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo date("Y-m-d H:i:s")?>
" size="19" maxlength="19">
<input type="hidden" name="action" value="insert">
</p>
<p>
<b>Uw bericht:</b> <br>
<textarea name="nieuws_bericht" rows="8" cols="40"></textarea>
</p>
<p>
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur" title="Verstuur uw bericht">
</p>
</form>
<HR>
</font>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 11:53:14
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

22/04/2006 14:09:00
Quote Anchor link
$action moet je nog 'setten' dus dit moet bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$action
= $_GET['action'];
?>
 
Wesley

wesley

22/04/2006 18:07:00
Quote Anchor link
Bedankt!..
Dit was ik idd vergeten. Er waren ook nog wat andere kleine foutjes.. :S
Maar nu kan ik wel een bericht toevoegen maar het verwijderen nog niet lukken. Ik krijg wel de melding dat het bericht verwijderd is maar als ik dan doorklik zie ik niets veranderd. Ook niet als ik de pagina opnieuw laadt.

ik gebruik de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($action == "delete") {
// Er is op de hyperlink verwijderen geklikt: record verwijderen
$news_SQL_del="DELETE FROM laatstenieuws WHERE news_ID='$news_ID'";
$bool = mysql_query($news_SQL_del);
if($bool == 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Het bericht is verwijderd !')</SCRIPT>";
if($bool <> 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden bij het verwijderen !')</SCRIPT>";
}

?>


en de verwijderlink:
<a href="news_list.php?action=delete&news_ID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $news['news_ID'] ?>
">verwijderen</a>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/04/2006 18:26:00
Quote Anchor link
Waar komt die $news_ID vandaan?

Persoonlijk zou ik zoiets doen:

<input type="checkbox" name="delete[]" value="'.$idnummer.'">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(!empty($_POST['delete']))
    {

        $i = 0;
        $ii = 0;
        
        foreach($_POST['delete'] as $id)
        {

            $query = "DELETE FROM tabel WHERE id=".mysql_real_escape_string($id)."";
            $resultaat = mysql_query($query);
                        
            if($resultaat && (mysql_affected_rows() == 1))
            {

                $i++;
            }
else{
                $ii++;
            }
        }

        
        echo '<p>De database is geupdate, er zijn '.$i.' records goed verwijderd en '.$ii.' mislukt!</p>';
    }
}

?>
 
Wesley

wesley

24/04/2006 10:58:00
Quote Anchor link
$news_ID = $news['news_ID'];

news_ID is zegmaar een uniek nummer voor het bericht.
Wat jij dus $id noemt.

De query zou dan dus zijn.
"DELETE FROM laatstenieuws WHERE news_ID=".mysql_real_escape_string($news_ID)."";

Hierbij krijg ik echter ook de melding dat hij het bericht heeft verwijderd. Alleen na een paar keer verversen blijft het bericht toch staan..
 
Wesley

wesley

24/04/2006 17:03:00
Quote Anchor link
Laat maar, het is al gelukt!
Stomme fout, variabele verkeerd hernoemd..
Vond het al vreemd ;P
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

24/04/2006 17:12:00
Quote Anchor link
Ik raad je ook af om dingen als hoofdletters te gebruiken... ik heb een jaartje in Java geprogrammeerd en het duurde vrij lang voordat ik daar vanaf was...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.