records verwijderen/toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »
Wesley

wesley

22/04/2006 13:34:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem waar ik maar niet uitkom.
Hieronder staat de code weergegeven.
het bestaat uit 2 bestanden news_list.php en news_new.php
Als ik nu een bericht wil verwijderen hoor ik een pop-upje te krijgen dat het bericht verwijderd is. Ik krijg alleen niets te zien, hij herlaad de pagina gewoon en er is niets veranderd. Hetzelfde gebeurd wanneer ik een bericht probeer toe te voegen via news_new.php.
Wie kan me verder helpen?

----news_list.php---
<html>
<BODY>
<HR>
<font color="Blue" face="Arial" size="4">
<B><center>Het Laatste Nieuws (Beheer)</center></B></font><HR>
<font color="Blue" face="Arial" size="3">
<center><b><a href="news_new.php">plaats nieuw bericht</a></b></center>
</font><HR>
<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// verbinding MYSQL, weergeven
$db = mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord") or die ("verbinding mislukt");
mysql_select_db("triotters_nl", $db);
$news_SQL = "SELECT * FROM laatstenieuws ORDER BY nieuws_datum DESC";
$news_result = mysql_query($news_SQL);
while($news = mysql_fetch_array($news_result)) {

if($action == "delete") {
// Er is op de hyperlink verwijderen geklikt: record verwijderen
$news_ID = $news['news_ID'];
$news_SQL_del="DELETE * FROM laatstenieuws WHERE news_ID='$news_ID'";
$bool=mysql_query($news_SQL_del);
if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Het bericht is verwijderd !')</SCRIPT>";
if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden bij het verwijderen !')</SCRIPT>";
}


if($action == "insert") {
$nieuws_afzender = $_POST['nieuws_afzender'];                        
$nieuws_bericht = $_POST['nieuws_bericht'];
$nieuws_datum = $_POST['niews_datum'];
$nieuws_kop = $_POST['nieuws_kop'];
// regeleinden omzetten
$nieuws_bericht = nl2br($nieuws_bericht);
$nieuws_bericht = eregi_replace("\n", "", $nieuws_bericht);
$news_SQL_insert = "INSERT INTO laatstenieuws (nieuws_kop, nieuws_datum, nieuws_afzender, nieuws_bericht)
VALUES ('$nieuws_kop','$nieuws_datum','$nieuws_afzender','nieuws_bericht')"
;
$bool = mysql_query($news_SQL_insert);
if ($bool == 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=Javascript>window.alert('Het bericht is toegevoegd.')</SCRIPT>";
if ($bool <> 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=Javascript>window.alert('Er is een fout opgetreden bij het toevoegen.')</SCRIPT>";
}

?>


<table width="670" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<TR><TD>
<span class="kleiner"><b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
echo $news['nieuws_kop'] ?>
<p></b>
</td></tr>
<tr><td>
<span class="kleiner">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo
$news['nieuws_bericht'] ?>
<p></span>
</td></tr>
<tr><td>
<span class="kleiner">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo
$news['nieuws_afzender'] ?>
</span>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$ts
= $news['nieuws_datum'];
$unixtime = mktime(substr($ts, 11, 12), substr($ts, 14, 15), substr($ts, 17, 18), substr($ts, 5, 6), substr($ts, 8, 9), substr($ts, 0 , 4));
echo date("j-n-Y H:i",$unixtime);
?>

</td></tr>

<table width=250>
<tr><td>
bewerken
</td><td><a href="news_list.php?action=delete&news_ID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $news['news_ID'] ?>
">verwijderen</a>
</td></tr></table>
<table>
<tr><td>
<hr width="670" size="1" noshade>
</td></tr></table>

</table>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
mysql_close();
?>

</body>
</hmtl>

---news_new.php---
<html>
<head>
<TITLE>Test</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<TABLE width="670">
<TR>
<TD>
<center><font face="Arial" Size="4" color="red">
News_new</font></center>
</td></TR></TABLE>
<center>
<HR>
<font color="Blue" face="Arial" size="3">
<b>plaats hier het bericht</b><HR></font>
<p>
<font face="Arial" size="2">
<form action="news_list.php?action=insert" method="post">
<p>
<b>Afzender:</b> <br>
<input name="nieuws_afzender" type="text" size="40">
</p>
<p>
<b>berichttitel:</b><br>
<input name="nieuws_kop" type="text" size="40">
</p>
<p>
<b>Datum/tijd:</b><br>
<input type="text" name="nieuws_datum" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo date("Y-m-d H:i:s")?>
" size="19" maxlength="19">
<input type="hidden" name="action" value="insert">
</p>
<p>
<b>Uw bericht:</b> <br>
<textarea name="nieuws_bericht" rows="8" cols="40"></textarea>
</p>
<p>
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur" title="Verstuur uw bericht">
</p>
</form>
<HR>
</font>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:10:58
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

22/04/2006 14:09:00
Quote Anchor link
$action moet je nog 'setten' dus dit moet bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$action
= $_GET['action'];
?>
 
Wesley

wesley

22/04/2006 18:07:00
Quote Anchor link
Bedankt!..
Dit was ik idd vergeten. Er waren ook nog wat andere kleine foutjes.. :S
Maar nu kan ik wel een bericht toevoegen maar het verwijderen nog niet lukken. Ik krijg wel de melding dat het bericht verwijderd is maar als ik dan doorklik zie ik niets veranderd. Ook niet als ik de pagina opnieuw laadt.

ik gebruik de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($action == "delete") {
// Er is op de hyperlink verwijderen geklikt: record verwijderen
$news_SQL_del="DELETE FROM laatstenieuws WHERE news_ID='$news_ID'";
$bool = mysql_query($news_SQL_del);
if($bool == 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Het bericht is verwijderd !')</SCRIPT>";
if($bool <> 1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden bij het verwijderen !')</SCRIPT>";
}

?>


en de verwijderlink:
<a href="news_list.php?action=delete&news_ID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $news['news_ID'] ?>
">verwijderen</a>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/04/2006 18:26:00
Quote Anchor link
Waar komt die $news_ID vandaan?

Persoonlijk zou ik zoiets doen:

<input type="checkbox" name="delete[]" value="'.$idnummer.'">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(!empty($_POST['delete']))
    {

        $i = 0;
        $ii = 0;
        
        foreach($_POST['delete'] as $id)
        {

            $query = "DELETE FROM tabel WHERE id=".mysql_real_escape_string($id)."";
            $resultaat = mysql_query($query);
                        
            if($resultaat && (mysql_affected_rows() == 1))
            {

                $i++;
            }
else{
                $ii++;
            }
        }

        
        echo '<p>De database is geupdate, er zijn '.$i.' records goed verwijderd en '.$ii.' mislukt!</p>';
    }
}

?>
 
Wesley

wesley

24/04/2006 10:58:00
Quote Anchor link
$news_ID = $news['news_ID'];

news_ID is zegmaar een uniek nummer voor het bericht.
Wat jij dus $id noemt.

De query zou dan dus zijn.
"DELETE FROM laatstenieuws WHERE news_ID=".mysql_real_escape_string($news_ID)."";

Hierbij krijg ik echter ook de melding dat hij het bericht heeft verwijderd. Alleen na een paar keer verversen blijft het bericht toch staan..
 
Wesley

wesley

24/04/2006 17:03:00
Quote Anchor link
Laat maar, het is al gelukt!
Stomme fout, variabele verkeerd hernoemd..
Vond het al vreemd ;P
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

24/04/2006 17:12:00
Quote Anchor link
Ik raad je ook af om dingen als hoofdletters te gebruiken... ik heb een jaartje in Java geprogrammeerd en het duurde vrij lang voordat ik daar vanaf was...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.