Records wegschrijven naar database lukt niet !

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Eric Vandevondele

Eric Vandevondele

08/01/2013 09:24:05
Quote Anchor link
Ik heb al uren gezocht naar een fout maar ik zie die niet. De records worden niet weggeschreven. Kan er mij iemand helpen aub. Hieronder de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php


$hostname_database
= "localhost";

$username_database = "schierve";
$password_database = "urkiny";
$database = mysql_pconnect($hostname_database, $username_database, $password_database) or trigger_error(mysql_error(DB),E_USER_ERROR);
mysql_select_db(schierve_schiervelde);

 
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$Naam
=$_POST['Naam'];
$Straat=$_POST['straat'];
$Gemeente=$_POST['Gemeente'];
$Telefoon=$_POST['Telefoon'];
$Email=$_POST['email'];
$Keuze=$_POST['Keuze'];
$Meters=$_POST['meters'];
$Opmerking=$_POST['Opmerking'];
echo $Naam;


$sql = "INSERT INTO `schierve_schiervelde`.`Rommelmarkt` (`Nr`, `Naam`, `Adres`, `Gemeente`, `Telefoon`, `Email`, `Huis`, `Meters`, `Opmerking`, `Datum`) VALUES (NULL, '$Naam', '$Straat', '$Gemeente', '$Telefoon', '$Email', '$Keuze', '$Meters', '$Opmerking', CURRENT_TIMESTAMP);"
 
  ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:56:59
 
N K

N K

08/01/2013 09:30:04
Quote Anchor link
Ik ben zelf beginner en zie al meteen een heleboel dingen die niet goed zijn. Probeer je basiskennis van PHP eerst bij te spijkeren, dan valt daarna alles op zijn plaats.
(en verwijder je database inloggegevens in je bericht!)
Gewijzigd op 08/01/2013 09:32:28 door N K
 
No One

No One

08/01/2013 09:30:28
Quote Anchor link
wat gebeurt er als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(mysql_query($sql)){
    echo "gelukt";
}else{
    echo "Fout: ".mysql_error();
}

doet?
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

08/01/2013 10:01:47
Quote Anchor link
Nou 1 probeer je database te selecteren zonder var en foutief gebruik van string.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
fout:
mysql_select_db(schierve_schiervelde);
goed:
mysql_select_db("schierve_schiervelde");
?>

2) Execute je geheel de query niet..

2a je escaped niets derhalve maak je je systeem kwetsbaar voor sql injections, lees je op het gebied van security goed in alvorens iets in "productie" te zetten is mijn tip dan ook in deze
 
Eric Vandevondele

Eric Vandevondele

08/01/2013 10:34:20
Quote Anchor link
Ik heb het aangepast met de naam van de database te zetten tussen aanhalingstekens, maar het mag nog niet baten
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

08/01/2013 10:36:25
Quote Anchor link
Voer de query uit!
$query = mysql_query($sql);
 
Eric Vandevondele

Eric Vandevondele

08/01/2013 10:45:36
Quote Anchor link
De query uitgevoerd maar er is nog niets veranderd. Wordt nog altijd niet weggeschreven Tobias.
 
John D

John D

08/01/2013 10:54:56
Quote Anchor link
1. Voeg foutafhandeling toe
2. Haal je variabelen buiten de quotes
3. Het kopieeren van variabelen is onnodig
Gewijzigd op 08/01/2013 10:56:18 door John D
 
N K

N K

08/01/2013 11:00:51
Quote Anchor link
Ik vond dit zelf een erg nuttige link van een medeforum lid.

http://wouterj.github.com/sql-boilerplate/
 
Eric Vandevondele

Eric Vandevondele

08/01/2013 11:17:49
Quote Anchor link
Ik heb de variabelen uit de quotes verwijderd maar er is nog niets veranderd John
 
No One

No One

08/01/2013 11:18:25
Quote Anchor link
Eric..wat heb je nu?
 
John D

John D

08/01/2013 11:21:31
Quote Anchor link
Laat nog eens wat code zien bedoelt No One
 
Eric Vandevondele

Eric Vandevondele

08/01/2013 11:24:07
Quote Anchor link
Dag No one, Ik krijg geen enkele foutmelding, maar wanneer ik naar de database ga kijken zie ik dat er niets is in geplaatst
 
No One

No One

08/01/2013 11:27:16
Quote Anchor link
daarom moet je me ook je code laten zien...voer je wel de query uit met mysql_query?
 
Eric Vandevondele

Eric Vandevondele

08/01/2013 11:34:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php


$hostname_database
= "";

$username_database = "";
$password_database = "";
$database = mysql_pconnect($hostname_database, $username_database, $password_database) or trigger_error(mysql_error(DB),E_USER_ERROR);
mysql_select_db("schierve_schiervelde");
$query = mysql_query($sql);
 
?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$Naam
=$_POST['Naam'];
$Straat=$_POST['straat'];
$Gemeente=$_POST['Gemeente'];
$Telefoon=$_POST['Telefoon'];
$Email=$_POST['email'];
$Keuze=$_POST['Keuze'];
$Meters=$_POST['meters'];
$Opmerking=$_POST['Opmerking'];
echo $Naam;


$sql = "INSERT INTO `schierve_schiervelde`.`Rommelmarkt` (`Nr`, `Naam`, `Adres`, `Gemeente`, `Telefoon`, `Email`, `Huis`, `Meters`, `Opmerking`, `Datum`) VALUES (NULL, $Naam, $Straat, $Gemeente, $Telefoon, $Email, $Keuze, $Meters, $Opmerking, CURRENT_TIMESTAMP) or die(mysql_error(fout))"


?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/01/2013 11:38:15
Quote Anchor link
Je hebt niet veel gedaan met hetgeen hierboven werd aangegeven:
John D op 08/01/2013 10:54:56:
1. Voeg foutafhandeling toe
2. Haal je variabelen buiten de quotes
3. Het kopieeren van variabelen is onnodig

Sebastiaan Blaas op 08/01/2013 10:01:47:
2) Execute je geheel de query niet..

2a je escaped niets derhalve maak je je systeem kwetsbaar voor sql injections, lees je op het gebied van security goed in alvorens iets in "productie" te zetten is mijn tip dan ook in deze


Begin nog eens bij het begin en lees een (goede) basistut door.

Waar komen overigens al die $_POST-waarden vandaan?
Gewijzigd op 08/01/2013 11:39:15 door Obelix Idefix
 
No One

No One

08/01/2013 11:39:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = mysql_query($sql);

moet onder

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "INSERT INTO `schierve_schiervelde`.`Rommelmarkt` (`Nr`, `Naam`, `Adres`, `Gemeente`, `Telefoon`, `Email`, `Huis`, `Meters`, `Opmerking`, `Datum`) VALUES (NULL, $Naam, $Straat, $Gemeente, $Telefoon, $Email, $Keuze, $Meters, $Opmerking, CURRENT_TIMESTAMP) or die(mysql_error(fout))";

komen te staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql = "INSERT INTO `schierve_schiervelde`.`Rommelmarkt` (`Nr`, `Naam`, `Adres`, `Gemeente`, `Telefoon`, `Email`, `Huis`, `Meters`, `Opmerking`, `Datum`) VALUES (NULL, $Naam, $Straat, $Gemeente, $Telefoon, $Email, $Keuze, $Meters, $Opmerking, CURRENT_TIMESTAMP) or die(mysql_error(fout))";
$query = mysql_query($sql);


en wat john bedoelde met variabele buiten de quotes halen was dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "INSERT INTO `schierve_schiervelde`.`Rommelmarkt` (`Nr`, `Naam`, `Adres`, `Gemeente`, `Telefoon`, `Email`, `Huis`, `Meters`, `Opmerking`, `Datum`) VALUES (NULL, '".mysql_real_escape_string($Naam)."', '".mysql_real_escape_string($Straat)."', '".mysql_real_escape_string($Gemeente)."', '".mysql_real_escape_string($Telefoon)."', '".mysql_real_escape_string($Email)."', '".mysql_real_escape_string($Keuze)."', '".mysql_real_escape_string($Meters)."', '".mysql_real_escape_string($Opmerking)."', CURRENT_TIMESTAMP) or die(mysql_error(fout))";

escapen moet je ook niet vergeten...
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2013 12:20:22
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar de kleurtjes in je post. Je sluit de "INSERT .... " niet correct af.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.