Redelijk goed beveiligd?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick van der heijden

nick van der heijden

26/07/2011 21:48:53
Quote Anchor link
Goededag,

Ik ben sins kort weer beetje bezig met php nu heb ik een script gemaakt een simpele gewoon maar vroeg me af af hij wel goed is ik heb me tijwels er over

hier stukje code

<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    mysql_connect("localhost","root","wachtwoord");
    mysql_select_db("test");
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST"){
           if(!$_POST['naam'] || (!$_POST['achternaam'])){
            $message="u moet uw naam en achternaam in vullen";
            echo $message;


}

else{
    $naam=mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
    $achternaam=mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']);
        $query="INSERT INTO aanmelden(id,naam,achternaam)
        VALUES('','$naam','$achternaam')"
;
        
        $result=mysql_query($query);
    if(mysql_affected_rows()==1){
echo"succes";
        }
    }
}


?>

<html>
<head>
<title>test database insert into</title>
</head>
<body>
<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
Naam:<input type="text" name="naam">
achternaam:<input type="text" name="achternaam">
<input type="submit" value="verzenden">
</form>
</body>
</html>

</code>


graag zeggen wat ik beter kan doen

mmvg nick
Gewijzigd op 26/07/2011 21:51:13 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:56:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2011 22:28:23
Quote Anchor link
- Variabelen buiten quotes
- Geen variabelen overschrijven (lijn 12/13)
- Foutafhandeling

En gebruik code-tags om je code heen.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/07/2011 22:31:21
Quote Anchor link
oke dankje maar goede foutafhandeling ben ik nog mee aan het klote weet niet precies hoe dat nog werkt maar ik wil geen or die(); gebruiken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2011 22:49:07
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/

kan je je code tussen [code] en [/code]-tags plaatsen?
Gewijzigd op 26/07/2011 22:49:37 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/07/2011 22:53:32
Quote Anchor link
dankje ik weet het nu hartstikke bedankt maar beveilig was opzich goed met mysql_real_escape_string
 
Wesley PHP

Wesley PHP

26/07/2011 23:00:54
Quote Anchor link
Waarom doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!$_POST['naam'] || (!$_POST['achternaam'])){
$message="u moet uw naam en achternaam in vullen";
echo $message;
?>


Waarom niet gewoon dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(!$_POST['naam'] || (!$_POST['achternaam'])){
echo "u moet uw naam en achternaam in vullen";
?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/07/2011 23:02:38
Quote Anchor link
jaa weet niet het kan alle twee bovenste vond ik leuker:PxD
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2011 23:17:41
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 26/07/2011 23:02:38:
jaa weet niet het kan alle twee bovenste vond ik leuker:PxD


En zo verspil je nou resources, je doet daarna niks meer wat $message, dus gewoon een hoop verspilde bytes.

Verder is de code van PHP geen kunstobject, maar hoort het gewoon logisch in elkaar te steken. Een opmerking zoals 'vind ik leuk', hoort niet bij het programmeren. ;-)
Gewijzigd op 26/07/2011 23:18:52 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/07/2011 23:24:24
Quote Anchor link
jaa daar heb je gelijk in dat het verspilde bytes zijn maarja ik ben sins kort weer bezig dus nog maar weer beetje op pakken enzo de rest komt van zelf wel als ik feedback krijg van andere ben ik er blij mee zo kan ik onthouden wat ik beter kan doen snapje en indd zo als vind ik leuk klopt hoort niet echt bij programmeren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.