redirect met ajax na inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Simon Kroes

Simon Kroes

02/06/2009 20:31:00
Quote Anchor link
Beste phpers,
Ik ben bezig met een inlog systeem met ajax, als je wachtwoord en gebruikersnaam in typt dat je dan verstuurd en controleerd of het klopt, Dat doet het allemaal alleen het doorsturen lukt niet,

Ik heb er over opgezocht en iemand zei dat je zo kan doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function checkLogin(response)
{
  if (response == "success") {
    window.location='?pagina=home';
  }
}


dat heb ik gedaan, heb er dit van gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
function inloggen(){
    htmlRequest = ajaxFunction();
    if (htmlRequest==null){ // If it cannot create a new Xmlhttp object.
        alert ("Browser does not support HTTP Request");
        return;
    }
    htmlRequest.onreadystatechange = function(){
        if(htmlRequest.readyState == 4){
            checkLogin(htmlRequest.responseText);
         }
    }

        var naam = document.forms.inlogform.gebruikersnaam.value;
        var password = document.forms.inlogform.passwoord.value;
        htmlRequest.open('POST', 'ajax/inloggen.php',true);
           htmlRequest.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
        htmlRequest.send('gebruikersnaam='+naam+'&password='+password);
}


maar zodra login succesvol is dat er dan nogsteeds niks gebeurt,
ik heb der ook een else bij gezet met een alert er en wat respons is, Dat is wel succesvol.

Maar hoe komt het dan dat hij de if niet doet

Alvast bedankt voor het helpen
Groeten
Nomis
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Kroes
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:03:00
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

02/06/2009 20:35:00
Quote Anchor link
kun je even [script] en [/script] gebruiken aub?
 
Simon Kroes

Simon Kroes

02/06/2009 21:07:00
Quote Anchor link
Ja tuurlijk wist niet dat dat kon... schijnbaar niet ik doe wel anders
het is JAVASCRIPT en niet PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function checkLogin(response)
{
  if (response == "success") {
    window.location='?pagina=home';
  }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
function inloggen(){
    htmlRequest = ajaxFunction();
    if (htmlRequest==null){ // If it cannot create a new Xmlhttp object.
        alert ("Browser does not support HTTP Request");
        return;
    }
    htmlRequest.onreadystatechange = function(){
        if(htmlRequest.readyState == 4){
            checkLogin(htmlRequest.responseText);
         }
    }

        var naam = document.forms.inlogform.gebruikersnaam.value;
        var password = document.forms.inlogform.passwoord.value;
        htmlRequest.open('POST', 'ajax/inloggen.php',true);
           htmlRequest.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
        htmlRequest.send('gebruikersnaam='+naam+'&password='+password);
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Kroes
 

02/06/2009 21:15:00
Quote Anchor link
je kan het ook tussen [cod e] en [/ code] zetten zonder spaties, dan heb je bij html/javascript enz. geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
ervoor staan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/06/2009 21:19:00
Quote Anchor link
En als je de mensen wil uitleggen dat ze ... moeten gebruiken, zet je die ... tussen ignore tags.

:D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Jelmer -

Jelmer -

02/06/2009 22:07:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je onreadystatechange pas aanpassen nadat je open hebt aangeroepen. Bij open wordt het XHR object opnieuw geïnitialiseerd, en er zullen vast implementaties van XHR zijn die daarbij de waarde van onreadystatechange weggooien.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/06/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Die succes is toch puur om te kijken of de request goed ging? Volgens mij heb je die onreadystate hier niet nodig. Immers, klopt de login, krijg je toch een redirect. Dus kun je die ook in je validatie script stoppen.
 
Jelmer -

Jelmer -

02/06/2009 22:17:00
Quote Anchor link
Redirect je dan niet de request van het XHR object in plaats van het browservenster zelf? ;)

edit: let trouwens wel even op dat je validate-scriptje geen spaties voor of na 'success' terugstuurt. Dat is echt zo'n valkuil waar je gemakkelijk in kan vallen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Simon Kroes

Simon Kroes

06/06/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Sorry voor de laten reactie had geen internet,

Onreadystate is wel nodig, Als hij namelijk nog geen status terug heeft gehad dan krijg je een fout melding,

Ik heb geprobeerd om het zelfde respons, dus zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function checkLogin(response)
{
  if (response == response) {
    window.location='?pagina=home';
  }
}


dan gaat doet hij het nog niet dus ik denk dat het aan response licht..?

maar als ik een else van maak en dan een alert met response der in krijg ik wel succesvol dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function checkLogin(response)
{
  if (response == response) {
    window.location='?pagina=home';
  } else {
    alert(response);
  }
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Kroes
 
Simon Kroes

Simon Kroes

06/06/2009 21:03:00
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe, Maar het is al gelukt! in iedergeval heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.