redirect naar positie op pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wes achternaam

wes achternaam

05/10/2013 20:03:51
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb op mijn website een lijst van records die uit een db komen. als ik dan op 1 van die records klikt dan wijzigt hij iets en redirect hij terug naar de pagina. alleen wil ik dat hij ook naar de zelfde positie terug gaat. anders moet je weer gaan scrollen en zoeken. weet iemand hoe ik dit voor elkaar kan krijgen??

groeten
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:54:42
 
NOLot -

NOLot -

05/10/2013 20:22:44
Quote Anchor link
Je kunt redirecten naar $_SERVER['HTTP_REFERER'] wat je vorige pagina zou moeten zijn

http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php
 
Wes achternaam

wes achternaam

05/10/2013 22:12:24
Quote Anchor link
bedankt voor de reactie. maar er staat ook dat t niet door elke server wordt ondersteunt. is dit de enige manier?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2013 23:47:09
Quote Anchor link
je zou het gewoon met anchors kunnen doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
<style>
div {
    height: 2000px;
}
</style>
</head>

<body>
<a name="top"></a>
<p>This is the top of the page</p>
<nav>
    <ul>
        <li><a href="#top">Top</a></li>
        <li><a href="#middle">Middle</a></li>
        <li><a href="#bottom">Bottom</a></li>
    </ul>
</nav>
<div></div>
<a name="middle"></a>
<p>This is the middle of the page</p>
<nav>
    <ul>
        <li><a href="#top">Top</a></li>
        <li><a href="#middle">Middle</a></li>
        <li><a href="#bottom">Bottom</a></li>
    </ul>
</nav>
<div></div>
<nav>
    <ul>
        <li><a href="#top">Top</a></li>
        <li><a href="#middle">Middle</a></li>
        <li><a href="#bottom">Bottom</a></li>
    </ul>
</nav>
<a name="bottom"></a>
<p>This is the bottom of the page</p>
</body>
</html>
 
Eddy E

Eddy E

06/10/2013 17:10:16
Quote Anchor link
Ik zie 3x #top, 3x #middle en 4x #bottom.

Dat mag niet. Het zijn ID's, en die moeten uniek zijn.

Daarnaast hoef je geen <a> meer te gebruiken. Dit werkt ook

Als je naar pagina.html#top gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1 id="top">De eerste titel</h1>


Maar dit werkt dus ook: pagina.php#watdanook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<footer id="watdanook">Copyright 2013</footer>





Wat jij dus bij je verwijder-actie moet meegeven aan de link is iets als dit:
delele.php?id=123&pos=pos122

$_GET['pos'] bevat dan 'pos122'.
Na je verwijder-header geef je dan een redirect naar overzicht.php#pos122

Waarom een nummer lager (122 is er nog, 123 niet, 124 wel)? Zodat je net iets boven je verwijderde punt staat.
Je kan niet naar #pos123 verwijzen, want die heb je net verwijderd.
Pak dus het ID ervoor (let op: dat kan makkelijk een gat van tientallen of duizendtallen zijn!)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2013 00:49:47
Quote Anchor link
Eddy E op 06/10/2013 17:10:16:
Ik zie 3x #top, 3x #middle en 4x #bottom.

Dat mag niet. Het zijn ID's, en die moeten uniek zijn.


Eddy, het zijn allemaal snelkoppelingen die je telt. en snelkoppelingen mag je zo vaak plaatsen als je wil. en er staat al helemaal nergens een id.
 
Wes achternaam

wes achternaam

07/10/2013 13:52:44
Quote Anchor link
He eddy,

Ik.probeer t laatste te doen van wat jij zeg. Ik geef id waarde mee. Bij de volgende file haal ik die op. Die zet ik dan weer weg in de redirect.
Ik gebruik wel header om terug te gaan naar mijn pagina.
Maar het werkt niet

Gr
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.