REDIRECT_STATUS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/02/2013 23:56:08
Quote Anchor link
In mijn $_SERVER array zit een parameter "REDIRECT_STATUS".

Nu vraag ik me af... is dit de status die mijn server naar de browser stuurt? Dat kan toch niet? Stuurt de browser dan ook een status naar de server toe? En zo ja... waarom?

Toevoeging op 08/02/2013 00:21:26:

wat ik dus niet helemaal snap...

IK (de server) stuurt toch een status naar de browser? De browser stuurt toch geen status naar de server?
Waar komt die REDIRECT_STATUS in de $_SERVER array dan vandaan? Wat houdt het in?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:32:28
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2013 11:07:29
Quote Anchor link
http://stackoverflow.com/questions/8469041/restrict-direct-access-to-error-pages

Het lijkt er op alsof die variabele enkel een waarde krijgt wanneer je in een error page komt, doorgestuurd door .htaccess

Op dat moment zie ik wel waarom dit nuttig kan zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 12:25:49
Quote Anchor link
Kris, dankjewel voor je reactie! Maar als ik het dan goed begrijp, komt die status niet van de browser vandaan, maar van de server?

Dus stel iemand bezoekt een pagina die niet bestaat, dan is de REDIRECT_STATUS van de server 404? Het is toch niet zo dat de browser van de bezoeker een status stuurt naar de server?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2013 13:23:38
Quote Anchor link
Wel, bij een foute url stuurt .htaccess de gebruiker naar een error file (bv. 404.php).
En daarbij zou het dus die variabele zetten.
Dus dit is puur server werking.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 13:27:55
Quote Anchor link
Oké, maar als ik het dus goed begrijp komt de REDIRECT_STATUS af van de server en niet van de browser?

Dus stel de browser roept een pagina aan en die pagina is verboden, dan is de REDIRECT_STATUS 403. Begrijp ik het zo goed?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2013 13:30:08
Quote Anchor link
Kan je toch simpel even testen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 13:37:03
Quote Anchor link
nee, anders zou ik het niet vragen...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2013 14:02:52
Quote Anchor link
Ik had dus nog nooit van $_SERVER['REDIRECT_STATUS'] gehoord he. (m.a.w. de kans dat ik onzin sta te verkopen, is niet onbestaand)

Het is niet de webbrowser die een onbestaande url laat redirecten naar 404.php
Dat doet de server; via .htaccess.
Het lijkt me dus dat, bij die redirect door de server, php een extra $_SERVER variabele activeert.
Iets wat handig kan zijn mocht je alle error pagina's loggen in de database.
Dan kan je bv. tellen hoeveel volk er op 404 komt ...

- SanThe - op 08/02/2013 13:30:08:
Kan je toch simpel even testen.


Zet een project op met iets van .htaccess
Log alles wat je op het scherm zet
Surf dan naar een onbestaande pagina (bv. index2.php) (de 404 valt gemakkelijk te testen)
Gewijzigd op 08/02/2013 14:11:18 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 18:13:30
Quote Anchor link
Ik heb .htaccess uitgeschakeld en om te testen moet ik mijn configuratie op meerdere plekken aanpassen. Dat gaan we maar even niet doen. Als ik $_SERVER['REDIRECT_STATUS'] echo dan krijg ik 200, de http status code voor "OK". Ik ga er dus vanuit dat het gewoon de status code is: 200, 403, 404 enz.
 
Jyy An

Jyy An

08/02/2013 19:28:26
Quote Anchor link
Als je zelf geen moeite wilt doen om iets te leren vind ik het jammer dat je toch zo direct negzatief reageert op mensen hier die je proberen te helpen.

Maar dat is mijn mening, nvm me.

maar OT: het is wat al genoemd is, het geeft simpelweg de status van de pagina op het moment. Als je dan ook niet via .htaccess de pagina doorlinkt naar een errorpagina, dan is het ook gebruikelijk om hem handmatig bij te stellen ($_SERVER['REDIRECT_STATUS'] = 404;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 20:37:29
Quote Anchor link
Jyy An op 08/02/2013 19:28:26:
Als je zelf geen moeite wilt doen om iets te leren vind ik het jammer dat je toch zo direct negzatief reageert op mensen hier die je proberen te helpen.
Ik negatief? Ik zie jou hier voor het eerst op het forum en dan kom je met dit soort conclusies? Grappig. Wel eerst even research doen voortaan.

Lijkt me overigens niet de bedoeling dat je server variabelen gaat aanpassen maar dat terzijde.
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 23:15:08
Quote Anchor link
Jyy, wat denk jij dat het handmatig instellen van een item in een array (in dit geval de server global) gaat uitmaken voor de server? Ik kan je het antwoord wel vertellen, null komma null.
 
Write Down

Write Down

09/02/2013 01:02:59
Quote Anchor link
Ik zie hier heel de tijd staan .htaccess. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is dat niet geheel juist. Ik leg even uit waarom.

Wanneer je surft, dan wordt het HTTP protocol gebruikt, een protocol dat overigens over een TCP verbinding gaat (wat overigens ook een protocol is). HTTPS is ook het HTTP protocol, maar met het verschil dat aan beide kanten (dus: de client en server) SSL wordt gebruikt.

Dit heeft als gevolg dat je browser een request doet (bv. GET). Deze request wordt naar een bepaald IP gerouteerd (daarvoor heb je dan weer het DNS en routeringsprotocollen nodig) en als je geluk hebt, zit er aan de andere kant een webserver. Deze webserver zal meestal een Apache webserer of een IIS server zijn. Deze weten dus wat het HTTP protocol inhoudt. Even kort uitgelegd, als jij een request doet (en laten we er even vanuit gaan dat er effectief een webserver online is), dan verwacht jouw browser een response. Die response krijg je terug in de vorm van header. In die header staat ook nog wat andere 'troep', bijvoorbeeld wanneer de pagina het laatste werd bewerkt (cache-doeleinden, op client-side niveau wel te verstaan). Deze header, die zit inbegrepen in de response, die door de webserver dus wordt gegenereerd.

PHP kan je ergens bekijken als een soort tussenlaag voor de webserver, bv. Apache. Apache krijgt een request, weet op een of andere manier dat het om een PHP script gaat, zegt tegen PHP `Doe je ding´ en krijgt terug wat hij wilt. Apache geeft eveneens wat informatie aan PHP, o.a. het IP van de surfer, en dus ook redirect status en dergelijke. Dat soort gegevens komt dan terecht in o.a. $_SESSION, $_SERVER en $_COOKIE variabelen.

Voor zover ik netwerken en de bijhorende protcollen heb begrepen ten minste ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/02/2013 01:09:19
Quote Anchor link
En wat is precies je punt :)

Met .htaccess (eigenlijk een configuratiebestand) of php.ini (op overkoepelend niveau) kun je een bepaalde status code doorsturen naar een ErrorDocument. Als de status code bijv. 404 (niet gevonden) is, dan stuur je het verzoek door naar een 404 ErrorDocument. Ik heb zelf .htaccess uitgeschakeld omdat het vertragend werkt. Ik regel alles via php.ini

De rest van je verhaal klopt ongeveer wel, behalve dat "dat soort gegevens" alleen in de $_SERVER array terecht komt en niet in de $_SESSION en $_COOKIE array. Die hebben niks met de server gegevens te maken.
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2013 01:10:13
Quote Anchor link
Write Down, en in dit topic hebben we het er over als er wel een webserver is gevonden, maar dat deze server dan geen webpagina kan vinden die gebonden is aan de uri die aangevraagd is. In dat geval zal de Apache eerst naar een .htaccess configuratie bestand kijken om te zien of er zogeheette ErrorPages gemaakt zijn, in dat geval zal hij een request doen naar die error page en dan zal hij dus een REDIRECT_STATUS header meegeven.
Mocht er geen error page gemaakt zijn, zal Apache of zijn eigen error page tonen, of een 404 status code terugsturen naar de browser die er vervolgens wat leuks mee gaat doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/02/2013 01:13:49
Quote Anchor link
Wouter J op 09/02/2013 01:10:13:
in dat geval zal hij een request doen naar die error page en dan zal hij dus een REDIRECT_STATUS header meegeven.

Dit gebeurt niet alleen als ie een pagina kan vinden. De REDIRECT_STATUS parameter wordt altijd gezet. Ook als de URL wel wordt gevonden. Dan is de status 200 (OK). Er is dus altijd een REDIRECT_STATUS.
 
Write Down

Write Down

09/02/2013 01:17:20
Quote Anchor link
Klopt, Wouter. Het puntje dat ik wou maken is eerder dat htaccess er niet noodzakelijk hoeft tussen te zitten...

Ozzie, degevens in de $_SESSION komen zeker en vast wél als gevolg van webserver-activiteiten. Informatie over een cookie (wat een noodzaak is voor een sessie) wordt door de browser en server uitgewisseld. En wie zorgt voor informatie over cookies, juist ja, het HTTP protocol behandelt dit. (Set-cookie langs server-kant naar client to, en vanuit client cookie naar de server toe). En hoe weet PHP dan informatie over cookie(s), juist ja, de webserver dient PHP hiervan op de hoogte te brengen :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/02/2013 01:19:57
Quote Anchor link
Ja, maar jij zei "Dat soort gegevens komt dan terecht in o.a. $_SESSION, $_SERVER en $_COOKIE variabelen." Die gegevens komen niet IN de $_SESSION en $_COOKIE array terecht. Daarin komt alleen terecht wat jij er zelf in stopt. Snap je?
 
Write Down

Write Down

09/02/2013 01:35:21
Quote Anchor link
In zekere zin wel, alleen waar trek je de grens :-). Als je een sessie maakt, dan weet jij dat dat uiteindelijk resulteert in waarden die je kan benaderen via $_SESSION, maar je zet die er zelf niet in... Jij zegt tegen PHP, ik wil een sessie. PHP weet dat daarvoor een cookie nodig is, maar hoe die cookie uiteindelijk wordt verwerkt ligt bij de webserver. De webserver zal dus zorgen dat er een cookie wordt gemaakt, zeg maar op HTTP-niveau. Dus, eigenlijk doet de webserver het meeste voor jou, jij vraagt een sessie, jij vraagt nergens expliciet om die gegevens in $_SESSION te zetten. Dat doet PHP voor jou, en eigenlijk zelfs de webserver in zekere zin.

Niet overtuigt? Wat dacht je van wanneer een cookie verstreken is (dus: de sessie is niet langer geldig). Enerzijds is de browser die aan de server moet zeggen welke cookies hij heeft, de webserver moet dan maar zien wat er mee gebeurd. Niet meer geldig --> PHP wakker maken en een HTTP-response sturen. In dat proces heb jij dus geen enkele regel code geplaatst om iets te doen wat mogelijk invloed zou kunnen hebben op $_SESSION.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/02/2013 11:00:27
Quote Anchor link
Ik snap hoe het proces werkt, alleen (nogmaals) jij zei dat er iets IN de $_SESSION en $_COOKIE array wordt gezet... en dat stukje klopte niet en dat is wat ik bedoelde.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.