Reff script rescripten...help me dus :)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

13/12/2005 15:34:00
Quote Anchor link
Hoi het volgende script is een reff script wat ik gebruik, alleen wil ik dat de links die er uit rollen op het scherm ingekort worden, je weet wel met van die '.....' puntjes. Heb al het een ander geprobeert maar dat lukt me maar niet.

Alvast bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?

# configure the stuff below

# your logfile

$todaylog = "/var/log/httpd/access_log";

# ignore the domains below (yours)
# do not add trailing slashes, must start with http://
# you can add as many as you like
# if your site is on a directory on a server,
# example: http://something.edu/~username/,
# add the /~username to the ignore list


$ignore = array();
$ignore[0] = "http://www.xxx.com";
$ignore[1] = "http://xxxx.com";

# remove the line below or comment it

# end of config


$referers = array();

error_reporting(1);

$fd = fopen("$todaylog","r");

while ($x = fgets($fd,1024)) {

list( , , , , , , , , , , $referer , ) = explode(" ", $x);

array_push($referers, $referer);

}


$count=0;

foreach($ignore as $toig) {
$ignore[$count] = str_replace("/", "\/", $ignore[$count]);
$ignore[$count] = str_replace(".", "\.", $ignore[$count]);
$count++;
}


$count=0;

foreach($referers as $x) {

# $referers[$count] = substr("$x", 1 , strlen($x));
$referers[$count] = substr($x, 1);
$referers[$count] = substr($referers[$count], 0, -1);
if($x == "\"-\"") { $referers[$count] = NULL; }
foreach($ignore as $toig) {
if(preg_match("/^\"$toig/", $x)) { $referers[$count] = NULL; }
}

$count++;
}


$final = array();

foreach($referers as $x) {
if($x != "") {
array_push($final, "<a href=\"$x\">$x</a>");
}
}


$referers = NULL;

$counts = array_values(array_count_values ($final));
$final = array_values(array_unique ($final));

$ccount = 0;

foreach($final as $x) {
print "$x [$counts[$ccount]]<br>\n";
$ccount++;
}


fclose($fd);

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:11:09
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/12/2005 15:52:00
Quote Anchor link
function wraptekst($tekst, $wrap)
{
$tekst = trim($tekst);
if(strLen($tekst)<=$wrap)
return $tekst;
else
{
$tekst = subStr($tekst, 0, $wrap);
$lengte = strrPos($tekst, " ");
$tekst = subStr($tekst, 0, $lengte)." ...";
return $tekst;
}
}
 

13/12/2005 16:09:00
Quote Anchor link
Dankje Arjan
Alleen weet ik dus niet waar ik dat moet plaatsen....
 
Jelmer -

Jelmer -

13/12/2005 17:31:00
Quote Anchor link
*voorkauw voorkauw*
In je script die functie van Arjan erbij zetten (ik mag toch wel hopen dat je weet wat een functie is?)

En in deze regel hem toepassen:
array_push($final, "<a href=\"$x\">$x</a>");
wordt dus:
array_push($final, "<a href=\"$x\">".wraptekst($x, 15)."</a>");
 

13/12/2005 17:44:00
Quote Anchor link
Hmm Jelmer phphulp was dit toch? maar bedankt.
 
Jelmer -

Jelmer -

13/12/2005 17:52:00
Quote Anchor link
Hulp. Wij zeggen wat je moet doen, en jij doet het. Je moet wel eigen inzet tonen. Naja, dat wat ik eerder zei zou moeten werken :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/12/2005 17:55:00
Quote Anchor link
Hulp is iets anders dan voorkouwen. Ik ben bereid om enorm veel tijd te steken in het helpen van iedereen.

Punt is dat er een verschil zit tussen helpen, en voorkouwen.

We vertalen het naar het dagelijks leven. Stel jij bent een fietsenmaker. Ik kom met mijn fiets bij jou langs.

Hulp: hoi, mijn fiets is kapot, ik weet waarschijnlijk wat kapot is, maar ik weet niet presies welk [insert whatever] sleuteltje ik moet hebben.

Jij loopt naar mijn fiets, en zegt 'nummer 12' waarschijnlijk. Wacht, ik heb hem hier liggen, zetten we hem er gelijk op.

Voorkauwen: Hoi, mijn fiets fietst niet meer. Hier heb je mijn fiets, zou hem graag morgen weer terug willen.

Het 2e geval is bij een fietsen maker geen probleem. Immers betaal je daar gewoon voor. In geval van zo'n website betaal je er niks voor. Je moet je dus realiseren dat je afhankelijk bent van mensen die het leuk vinden om tijd te investeren in mensen.

Tijd investering is geen probleem, vind het leuk om te helpen. Maar dan moet de tegenpartij wel bereid zijn er moeite voor te doen. Als jij ergens mee bezig bent dan wil ik je best helpen, als je vraagt hoe zo'n functie werkt wil ik je best meehelpen, maar verwacht niet dat je hier je complete script neer kan zetten, dat ik op een knopje ram en er vervolgens een werkend systeem uitkomt.

Waar ik naartoe wil:

Vraag mij iets vriendelijk en ik wil je best helpen. Maar laat zien dat je er zelf ook mee bezig bent geweest.

Mijn fout is geweest dat ik er vanuit ging dat je wist hoe functies werken. Sorry, volgende keer zal ik er een wat uitgebreidere post van maken.
 

13/12/2005 17:58:00
Quote Anchor link
Okay boys, ik snap het voorkauw verhaal, ben nu bezig en het lukt al wat, dus komt goed. Bedankt beide!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/12/2005 18:04:00
Quote Anchor link
Wees overigens niet bang om vragen te stellen, domme vragen bestaan niet. Het is alleen de manier waarop ;).
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/12/2005 19:37:00
Quote Anchor link
Oeh, en vrouwen op phphulp kan ik alleen maar aanmoedigen zie ik nu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.