reg exp: ' toestaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

El Grimbo

El Grimbo

14/01/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Hi

Onderstaande reguliere expressie geeft geen match door de single quote maar die wil ik wel toestaan. Als ik 'm toevoeg en met een backslash escape krijg ik:
Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: range out of order in character class at offset 12 in C:\xampp\htdocs\test\phpdesigner_tmp89.php on line 10

hoe moet het wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$patroon
  = "/^[a-zA-Z_.-\s]{2,30}$/";
$naam = "kennedy's";
if (preg_match($patroon,$naam)) {
  echo "match";
}

else {
   echo "geen match";
}

?>


thx I.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door El Grimbo
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:33:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2009 15:21:00
Quote Anchor link
Waarom escape je de '? Zo werkt het gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$patroon
  = "/^[a-zA-Z_.-\s']{2,30}$/";
?>
 
Han eev

Han eev

14/01/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?PHP
$patroon
  = "/^[a-zA-Z_\.\-'\s]{2,30}$/";
$naam = "kennedy's";
if (preg_match($patroon,$naam)) {
  echo "match";
}

else {
   echo "geen match";
}


// IS match!
?>


edit: Hoezo te laat :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
El Grimbo

El Grimbo

14/01/2009 15:56:00
Quote Anchor link
@blanche

dit had ik geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP
$patroon
  = "/^[a-zA-Z_.-'\s]{2,30}$/";
$naam = "kennedy's";
if (preg_match($patroon,$naam)) {
  echo "match";
}

else {
   echo "geen match";
}

?>

en dat lijkt dus de enige plek :

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: range out of order in character class at offset 11 in C:\xampp\htdocs\test\phpdesigner_tmp101.php on line 4

waar de ' niet kan staan, vandaar dat ik dacht dat er escaped moest worden.

maar bedankt! Ook Han.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.