Regels tellen van een string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim

Pim

18/02/2005 09:08:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een textarea waar regels ingevuld worden, deze worden weggeschreven in de database.
als ik deze ophaal wil ik het aantal regels bepalen die er in de database staan.
Ik heb al vanalles geprobeerd met substr_count(); en explode() maar ik krijg er niets uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 09:58:44
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2005 09:51:00
Quote Anchor link
Zet de regels in 'n array en tel die :)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

18/02/2005 10:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$regels
= count(explode("
"
,$VARIABELE_OM_TE_TELLEN));
?>


Elwin
Gewijzigd op 18/02/2005 10:15:00 door Elwin - Fratsloos
 
Pim

Pim

18/02/2005 10:07:00
Quote Anchor link
Dan blijft hij 1 geven.
Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik ze dan moet tellen.
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$iAantalRegels
= count(explode ("\n", $rij['probleem']));  
echo $iAantalRegels;
?>

zou je even die array willen maken.
ik probeerde dit:
$array = array($rij['probleem'];

maar weet nie hoe ik ze dan moet optellen.

bedankt alvast
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

18/02/2005 10:16:00
Quote Anchor link
Weet je wat het vervelende is als het uit de DB haalt? Er staat geen \n in de string. Daarom zal je nooit kunnen exploden op \n.

Je zou eventueel zoiets kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rij
['probleem'] = nl2br($rij['rijprobleem']); // Dan komt er dus iets van <br> in de string
$iAantalRegels = count(explode("<br>",$rij['probleem'])); // Splitten op die <br>
echo $iAantalRegels;
?>


Maak ik betwijfel of die werkt...

Elwin
 
Pim

Pim

18/02/2005 10:16:00
Quote Anchor link
Het werkt al!
Bedankt iig
 
- Roland -

- Roland -

18/02/2005 10:16:00
Quote Anchor link
de regels komen uit dB , ff als vb een test zinnetje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$rij
['probleem']=" asdad\n  eeeeee\nkkkkkkkkk\n lllll";

$iAantalRegels = count(explode ("\n", $rij['probleem']));  
echo $iAantalRegels;
?>


4
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

18/02/2005 10:18:00
Quote Anchor link
En wat was nu je oplossing? Dat is misschien wel leuk voor mensen die ooit deze topic tegenkomen als ze er op zoeken...

Elwin
 
Pim

Pim

18/02/2005 10:22:00
Quote Anchor link
Sorry dat vergat ik even.
deze werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rij
['probleem'] = nl2br($rij['rijprobleem']); // Dan komt er dus iets van <br> in de string
$iAantalRegels = count(explode("<br>",$rij['probleem'])); // Splitten op die <br>
echo $iAantalRegels;
?>

en deze ook(ik had een quote vergeten):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$aant
=($rij['oplossing']);
$iAantalRegels = count(explode ("\n", $rij['oplossing']));  
echo $iAantalRegels;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.