regex phpBB style IF/ELSE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »
Svenn trolilo

svenn trolilo

08/06/2010 09:41:51
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben nog een beginnende met regex, ik heb deze tutorial gelezen, en met die info ben ik aan de slag gegaan. Wat ik wil bekomen is (zoals in het phpBB template systeem)

<!-- IF ( VAR == 1 ) -->
var = 1;
<!-- ELSE -->
$var != 1;
<!-- ENDIF -->

of

<!-- IF ( VAR == 1 ) -->
var = 1;
<!-- ENDIF -->

daarvoor doorzoek ik de pagina met deze regex :
preg_match('/<!\-\-[\s|]IF[\s][\(|][\s|](.+)[\s|](\=\=|\!\=)[\s|](.+)[\s|][\)|][\s]\-\->/i', $var, $test);

daarmee bekom ik :
Array
(
[0] => <!-- IF ( VAR == 1 ) -->
[1] => VAR
[2] => ==
[3] => 1
)

Die werkt goed dus, mss nog wel wat betere manieren, maar goed. Het 2de deel is dan :
$patt = '/<!\-\-[\s|]IF[\s][\(|][\s|]' . $test['1'] . '[\s|]' . $test['2'] . '[\s|]' . $test['3'] . '[\s|][\)|][\s]\-\->(.+)(<!\-\-[\s|]ELSE[\s|]\-\->(.+)<!\-\-[\s|]ENDIF[\s|]\-\->|<!\-\-[\s|]ENDIF[\s|]\-\->)/is';
preg_match($patt, $var , $a);
Die werkt echter nietgoed, en het probleem zit erin dat ik niet echt goed weet hoe ik de keuze laat, namelijk het kan zijn dat ELSE is, maar kan ook zijn dat het ENDIF is.

Iemand tips, of eventueel een "gevorderde" tutorial die mij kan helpen ?

alvast bedankt,

vriendelijke groeten,

Svenn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:48:10
 

08/06/2010 11:41:58
Quote Anchor link
Kijk eens hoe phpbb het aanpakt.
 
Svenn trolilo

svenn trolilo

08/06/2010 21:57:43
Quote Anchor link
phpBB doet het helemaal anders, ze halen eerst alle <!-- --> op en matchen zo. Ik wil dit met regex omdat ik graag wat beter regex'n zou kunnen schrijven.Ik heb al verschillende outputs gekregen, maar geen van hen is correct.

Toch bedankt voor je reply.
 
Svenn trolilo

svenn trolilo

09/06/2010 16:10:50
Quote Anchor link
<!-- IF \( A == B \) -->(.*?)(<!-- ELSE -->(.*?)<!-- ENDIF -->|<!-- ENDIF -->)

Is m'n laatste poging. Iemand tips ?
Gewijzigd op 09/06/2010 16:11:10 door svenn trolilo
 
Svenn trolilo

svenn trolilo

10/06/2010 14:31:13
Quote Anchor link
Ik heb het werkend gekregen, er moet nog wat aan ge-tweaked worden, maar goed, de basis doet het :) Mochten mensen ook naar dit opzoek zijn :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

$var
= "
    <!-- IF ( A == B ) -->
        test
    <!-- ELSE -->
        anders
    <!-- ENDIF -->
    "
;
#$var = "<!-- IF a != b -->";
#$var = "<!-- IF a == b -->";


preg_match ('/<!--[\s|]IF[\s|][\(|][\s|](.*?)[\s|](==|!=)[\s|](.*?)[\s|][\)|][\s|]-->(.*?)(<!-- ELSE -->(.*?)<!--[\s|]ENDIF[\s|]-->|<!--[\s|]ENDIF[\s|]-->)/is', $var, $test_b);

$template = array ("A" => 123, "B" => 5);

switch ($test_b['2']){
    case
"==":
            $a = isset($template[$test_b['1']]) ? $template[$test_b['1']] : (int) $test_b['1'];
            $b = isset($template[$test_b['3']]) ? $template[$test_b['3']] : (int) $test_b['3'];
    
            if ( $a == $b )
            {

                $output = $test_b['4'];
            }

            else
            {
                $output = ($a = preg_match ('/(<!--[\s|]ELSE[\s|]-->)/', $test_b['5'])) ? $test_b['6']: '';
            }

        break;
    case
"!=":
            $a = isset($template[$test_b['1']]) ? $template[$test_b['1']] : (int) $test_b['1'];
            $b = isset($template[$test_b['3']]) ? $template[$test_b['3']] : (int) $test_b['3'];
            
            if ( $a != $b )
            {

                $output = $test_b['4'];
            }

            else
            {
                $output = (preg_match ('/(<!--[\s|]ELSE[\s|]-->)/', $test_b['5'])) ? $test_b['6']: '';
            }

    
        break;
}


$pattern = '/<!--[\s|]IF[\s|][\(|][\s|]' . $test_b['1'] . '[\s|]' . $test_b['2'] . '[\s|]' . $test_b['3'] . '[\s|][\)|][\s|]-->(.*?)(<!-- ELSE -->(.*?)<!--[\s|]ENDIF[\s|]-->|<!--[\s|]ENDIF[\s|]-->)/is';

echo preg_replace($pattern, $output, $var);



?>
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

10/06/2010 16:44:47
Quote Anchor link
http://wiki.phpfreakz.nl/Regexes:_Veelgemaakte_fouten#Het_matchen_op_.60..2A.60
 
Svenn trolilo

svenn trolilo

10/06/2010 17:30:31
Quote Anchor link
Dankje, ik ga deze eens lezen, en m'n poging hier plaatsen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.