RegEx van 6-15... Hoe noteer ik dan de vijftien??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stijn V

Stijn V

22/04/2008 19:00:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een regex uitvoeren een cijferreeks van 1-5, van 6-15, van 16-25, etc...

Van één tot vijf is natuurlijk makkelijk [1-5], maar hoe omschrijf ik het getal vijftien? Ik kan natuurlijk niet zeggen [6-15], want dat leest hij als [6-1]...

Thanx

Stijn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:07:45
 
Frank -

Frank -

22/04/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Kun je ook uitleggen wat de bedoeling is van een regex in de database? Dat is technisch zeker mogelijk, maar of het wenselijk is?

Met de < de > en de =, kun je prima vergelijkingen maken, daar heb je geen regex voor nodig.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/04/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Een regex gebruikt je normaal gesproken alleen bij strings. Getallen zijn geen strings, dus waarom zou je daar een regex voor willen gebruiken? Je kunt toch ook gewoon een vergelijking in PHP uitvoeren?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($getal <= 5)
{

    // 1-5
}
elseif($getal <= 10)
{

    // 6-10
}
elseif($getal <= 15)
{

    // 11-15
}
// etc...
?>
 
Stijn V

Stijn V

22/04/2008 19:10:00
Quote Anchor link
Thanx! Ik ben al twee uur aan het zoeken en het pielen... Logisch dat ik het niet gevonden krijg...

Ik ben niet echt thuis in php. Ik kan een paar functies redelijk tot goed (eerder op weg geholpen door Blanche... ;-), maar ik mis de basis van php eigenlijk...


Ik zal het idd met de if functie gaan uitvoeren.

bedankt,

stijn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/04/2008 19:11:00
Quote Anchor link
PHP beginnershandleiding

Voor een degelijke basiskennis van PHP!
 
Stijn V

Stijn V

22/04/2008 19:19:00
Quote Anchor link
;-)

Zover was ik al wel...

Thanx...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/04/2008 19:43:00
Quote Anchor link
Daarin worden de operators ook gewoon behandeld, dus als je die handleiding goed doorneemt, kun je dit zelf al verzinnen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.