Regex voor 2-delige hexadecimale strings

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

30/07/2012 13:49:52
Quote Anchor link
beste PHP'ers, ik heb een aantal waardes die ik doorgeef via een een jQuery request naar een pagina die POST waardes ontvangt. Deze ontvangt een string uit de onderstaande waardes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
option value="520294-11B2AB">520294-11B2AB</option>
<option value="520294-11EA6A">520294-11EA6A</option>
<option value="520294-0EF624">520294-0EF624</option>
<option value="520294-11D11B">520294-11D11B</option>
<option value="520289-04F078">520289-04F078</option>
<option value="520294-1D1082">520294-1D1082</option>


Ik zoek hier nu al een paar uur rot om een passende regex te vinden, maar hij geeft elke keer false terug.


Ik kwam uiteindelijk hier op uit: ^([A-Fa-f0-9]{6})-([A-Fa-f0-9]{6})$ maar schijnt niet echt te werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

public function addToGroup($group, $member){
        $this->options['base_dn'] = 'OU=servers,DC=dbn,DC=kvm,DC=nforce,DC=com';
        
        if(preg_match('^([A-Fa-f0-9]{6})-([A-Fa-f0-9]{6})$', $member)){
            //sip
            $dn = 'OU=sips,DC=dbn,DC=kvm,DC=nforce,DC=com';
        }
else{
            //user
            $dn = 'OU=customers,DC=dbn,DC=kvm,DC=nforce,DC=com';
        }

        
//        var_dump(preg_match('^([A-Fa-f0-9]{6})-([A-Fa-f0-9]{6})$', $member));
        return true;
        
//        $ldap = $this->getInstance($this->options);
//        $members = $ldap->group()->info($group, array('member'));

    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:33:53
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/07/2012 14:32:54
Quote Anchor link
Zo?

if(preg_match('/^([A-Fa-f0-9]{6})-([A-Fa-f0-9]{6})/', $member)){
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

30/07/2012 16:19:23
Quote Anchor link
Tnx hij werkt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.