Regex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik heb een klein vraagje.
Bestaat er misschien een mogelijkheid om in regex zelfde waardes te laten controleren?

Voorbeeld
AB AB
linker reeks en rechter reeks zijn gelijk aan elkaar dus true.(gescheiden door een spatie).

AB BA
linker reeks en rechter reeks zijn niet gelijk aan elkaar dus false.(en ook gescheiden door een spatie)

Nja, alvast bedankt
Ltrs Peter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:33:27
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

20/12/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Dat kan niet met een regex zover ik weet, maar waarom met een regex?
Is het niet makkelijker om de string te explode'n op n spatie en vervolgens te kijken of de array items gelijk aan elkaar zijn.
 
GaMer B

GaMer B

20/12/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Misschien kun je conditions gebruiken. En anders moet je toch near gebruiken.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 22:47:00
Quote Anchor link
nja ik ben een regex te maken voor mijn naam scriptje (vraag niet waarom xD)

ik heb het geprobeerd maar het lukt niet helemaal.

Het gaat om de volgende punten
*Begint met A (eerste letter van de alfabet) altijd
*A tot C dus [A-C]+
*linker reeks gelijk aan rechter reeks
*mag meerdere letters bevatten als het maar op alfabetische volgorde is en A tot C
*geen cijfers

Om een overzicht te geven heb ik zeg maar een paar voorbeelden geschreven die die zou moeten doen:
A A [goed]
AA AA [goed]
AB AB [goed]
AC AC [goed]
ABC ABC [goed]
ABBC ABBC [goed]
AABBC AABBC [goed]
ABB ABB [goed]

en wat ie niet moet doen:
a a [fout]
B B [fout]
A [fout]
AA AB [fout]
ACC ACC [fout]
BC BC [fout]
AD AD [fout]
AABBC AABB [fout]
AAA [fout]
123 123 [fout]
ABCZ ABCZ [fout]

Misschien een klein beetje hulp?

op dit moment heb ik dit:
\b([A]+|[A]+[A-C]+)\W+([A]+|[A]+[A-C]+)\b

alleen detecteert ie ook AA AB enz. :S
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 03:10:00
Quote Anchor link
'~\b(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1\b~'

Je hebt alleen een fout in je eerste lijstje, volgens je eigen definitie kan 'AC AC' niet, en staat daar wel.
 

21/12/2008 09:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$data
= "AA AB";
list($1, $2) = explode(" ", $data);

if($1 == $2){
    return true;
}
else{
    return false;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Eddy E

Eddy E

21/12/2008 09:48:00
Quote Anchor link
@ Martin: zoals de kleurcodering hierboven al aangeeft: een variabele mag niet beginnen met een nummer.
$1 mag niet.
$e mag wel.
 
Douwe

Douwe

21/12/2008 10:11:00
Quote Anchor link
En Martin,
Heb je de tweede post van de TS wel gelezen? Daarin staat namelijk dat ie nog veel meer wil checken, dan twee gelijke delen...
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 13:32:00
Quote Anchor link
@Rhichard bedankt voor je code alleen doet ie het niet echt xD

ik test mijn regex op dit site http://regexpal.com/
hij pakt het zeg maar niet :S

nja ik heb nu dit
(A^CC+|A+B+|C+|AA+)+\s(A^CC+|A+B+|C+|AA+)
en voldoet nu aan 6 goeds (i.p.v. 8) en heb 2 fouten.

ben er dus bijna maar niet helemaal.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat dit je met een regex gaat lukken, met name door de alfabetische eis die je stelt. Dat valt niet zomaar te controleren met een regex.

Een voorbeeldje van hoe je het aan zou kunnen pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

function
checkName($sName)
{

    if($sName == '')
    {

        return false;
    }

    
    list($sPart1, $sPart2) = explode(' ', $sName);
    
    if($sPart1 != $sPart2)
    {

        return false;
    }

    else
    {
        if($sPart1[0] != 'A')
        {

            return false;
        }

        else
        {
            $sPrev = $sPart1[0];
            $aAllowed = range('A', 'C');
            
            for($i = 1; $i <= strlen($sPart1); $i++)
            {

                if(!in_array($sPart1[$i], $aAllowed))
                {

                    return false;
                }

                elseif($sPart1[$i] < $sPrev)
                {

                    return false;
                }

                else
                {
                    $sPrev = $sPart1[$i];
                }
            }
        }
    }

    
    return true;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)
?>

Nog niet uitgebreid getest, dus het kan zijn dat er nog een paar namen tussendoor glippen. Maar ik denk dat dit wel al voldoet...
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Hoezo, mijn regex voldoet prima aan alle eisen. Je moet ook niet testen met regexpal, die gebruikt brakke POSIX regexes. Met PCRE (preg_match) in PHP werkt het prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function checkName($name) {
    return preg_match('~^(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1$~', $name) === 1;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)

Edit: en als je dan perse wilt dat hij het via regexpal doet (ECMA regexes, geen posix en geen perl-compatible zooi), kun je '\b(A+(?:(?=B)B+C*|B*))\s\1\b' gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard van Velzen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Ziet er netjes uit Richard. Moet zeggen dat ik me nooit zó diep in de wereld van regexen begeven heb, maar er blijkt toch meer mogelijk te zijn dan ik dacht!
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Jep het werkt,
bedankt iedereen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.