Register page wat is er fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Michael -

Michael -

10/02/2014 11:10:07
Quote Anchor link
Mathieu, ik vind het heel leuk om te zien dat je motiverend bezig bent, maar mij motiveert het niet om constant de zelfde dingen aan te halen. Er worden meerdere malen dingen gezegd, en die worden niet voor niks gezegd, waar je niks mee doet.

Begin verder eerst eens de basis van PHP te snappen voordat je allerlei dingen probeert en eigenlijk niet weet wat je aan het doen bent. En stop met die mysql_* functies! Je leert je nu iets aan waar je straks nog niks aan hebt omdat het is verdwenen uit PHP.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 16:00:17
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

10/02/2014 11:51:01
Quote Anchor link
sorry het spijt me mensen het was niet zo bedoeld ik had het zelf ook niet in de gaten! Maar ik krijg opdrachten waar ik dan niks van snap en mijn algemene kennis is ook niet top ofz. en mijn engels gaat poep!

dus sorry daarvoor maar ik zal er even op letten dankjewel:D
 
Michael -

Michael -

10/02/2014 12:03:13
Quote Anchor link
Jij krijgt opdrachten? Van anderen bedoel je? Misschien moet je deze opdrachten dan niet aannemen? Een script die onveilig is en oude functies gebruikt e.d. lijkt me nou niet iets om anderen mee te helpen. Maak eerst dingen voor jezelf. Als er iets fout gaat willen we je helpen, maar 6 topics in 10 dagen openen waar steeds het zelfde wordt aangehaald en vervolgens in een nieuw topic nog steeds niks mee is gedaan, helpt daar niet bij.
Pas je script eens aan naar mysqli_* en leer eens wat basis PHP om het te begrijpen.

edit:2x het zelfde gepost door de traagheid van phphulp
Gewijzigd op 10/02/2014 12:05:22 door Michael -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

10/02/2014 12:10:59
Quote Anchor link
nee ik ben zelf een scholier en leer veel en af en toe wordt gewoon een beetje te moeilijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 12:15:48
Quote Anchor link
Hoe ben je begonnen met PHP te leren als ik vragen mag? En wat heb je vervolgens al zelf gedaan?
Gewijzigd op 10/02/2014 12:16:11 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

10/02/2014 12:16:40
Quote Anchor link
Ah zo :) Je bent op school om te leren en we willen je helpen als je ergens echt niet uit komt, maar het komt een beetje over als 'Lossen jullie het op, dan kan ik m'n opdracht afmaken'.
Door zelf moeite te doen, te proberen, te zoeken, te lezen, tutorials, leer je het meeste.

Is je vraag van dit topic opgelost?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/02/2014 12:16:41
Quote Anchor link
Michael sorry dat je het zo overkomt is niet de bedoeling maar ik begrijp nooit zogoed wat ze bedoelen, en hier kan ik er nog vragen over stellen.

en Aar ik ben begonnen met dingen kopieren en plakken en dat was nog html zinds ik op school zit leer ik pas php:S
 
Joey de Vries

Joey de Vries

11/02/2014 12:23:47
Quote Anchor link
Er wordt ook nergens gekeken in je script of de Submit button is geklikt ;)
maak er zo iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function dbSave(){
    if(isset($_POST["submitregister"])){
        $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
        $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
        $email = $_POST['email'];
        $cemail = $_POST['cemail'];
        $name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
        $age = is_numeric($_POST['age']);
        $save = ("INSERT INTO website(username, password, email, name,age)VALUES('$username', '$password', '$email', '$name', '$age',)");
        if(!$res = mysql_query($save)){
            trigger_error(mysql_error().'<br>In Query: '.$save);
        }
    }
}

?>


En waarom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php Boven je <html>
?>
Boven je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
</html>

Is vrij nuttenloos

En dan je form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post">

Als de PHP code zich op de zelfde pagina bevind.


Toevoeging op 11/02/2014 12:26:30:

Michael - op 10/02/2014 12:03:13:
Jij krijgt opdrachten? Van anderen bedoel je? Misschien moet je deze opdrachten dan niet aannemen? Een script die onveilig is en oude functies gebruikt e.d. lijkt me nou niet iets om anderen mee te helpen. Maak eerst dingen voor jezelf. Als er iets fout gaat willen we je helpen, maar 6 topics in 10 dagen openen waar steeds het zelfde wordt aangehaald en vervolgens in een nieuw topic nog steeds niks mee is gedaan, helpt daar niet bij.
Pas je script eens aan naar mysqli_* en leer eens wat basis PHP om het te begrijpen.


Hij kan beter PDO gaan doen want mysqli gaat waarschijnlijk ook verdwijnen ;)



edit:2x het zelfde gepost door de traagheid van phphulp
Gewijzigd op 11/02/2014 12:25:28 door Joey de Vries
 
Michael -

Michael -

11/02/2014 13:04:22
Quote Anchor link
@Joey; het controleren of er is gepost doe je niet op jouw manier, maar met $_SERVER['REQUEST_METHOD']
Hoe kom je erbij dat mysqli_* gaat verdwijnen? Graag onderbouwen en een bron.
 
Joey de Vries

Joey de Vries

11/02/2014 18:02:02
Quote Anchor link
Michael - op 11/02/2014 13:04:22:
@Joey; het controleren of er is gepost doe je niet op jouw manier, maar met $_SERVER['REQUEST_METHOD']
Hoe kom je erbij dat mysqli_* gaat verdwijnen? Graag onderbouwen en een bron.


Intresant heb NOOOG NOOOIT mensen gezien die kijken of op de form buttin is geklikt met
$_SERVER['REQUEST_METHOD']

Toevoeging op 11/02/2014 18:02:06:

Michael - op 11/02/2014 13:04:22:
@Joey; het controleren of er is gepost doe je niet op jouw manier, maar met $_SERVER['REQUEST_METHOD']
Hoe kom je erbij dat mysqli_* gaat verdwijnen? Graag onderbouwen en een bron.


Intresant heb NOOOG NOOOIT mensen gezien die kijken of op de form buttin is geklikt met
$_SERVER['REQUEST_METHOD']
 
Dos Moonen

Dos Moonen

11/02/2014 18:14:08
Quote Anchor link
Ik wel, en het is een stuk mooier dan op basis van de naam die je aan de sumbit knop gegeven hebt. Op basis van de URL weet je dan wat er verstuurd is.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/02/2014 19:39:29
Quote Anchor link
ja maar ik moet niet checken of er op submit is gedrukt ik moet checken of alles wel is ingevuld en/of email en cemail , password en cpassword wel overeenkomen!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2014 19:50:05
Quote Anchor link
Je moet niet controelren of er op gedrukt is, maar of het ge-POST is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    // het is gelukt, hier je controles en afhandeling
} else {
    // er is niet gepost, toon het formulier
}
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/02/2014 19:51:30
Quote Anchor link
wat ik dan had gedaan was:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(!isset($_POST['username'], $_POST['......)){
echo "Please fill in all fields!";
}elseif{(!$_POST['
cpassword']==$_POST['cpassword']){
echo "The password or email does not match!";
}
else{
maakt ie connectie en slaat ie alle gegevens op in de db
}
?>
Gewijzigd op 11/02/2014 19:53:19 door Mathieu Posthumus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2014 19:52:44
Quote Anchor link
Kijk liever gewoon of er gepost is, en daarna kijk je of alles naar wens is ingevuld.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/02/2014 19:53:59
Quote Anchor link
Ja ok daar heb je gelijk zal er eff naar kijken dankjewel:D

Toevoeging op 11/02/2014 20:38:05:

bedoel jij zoiets aar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
            if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST"){
                if(isset($_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['cpassword'], $_POST['email'], $_POST['cemail'], $_POST['name'], $_POST['age'])){
                    if($_POST['password']==$_POST['cpassword'] and $_POST['email']==$_POST['cemail']){
                        //hier voert ie dan de de functies van het invoegen in de db dan uit!
                    }else{
                        echo "The password or the email is not equal!";
                    }
                }
else{
                    echo "Please fill all fields in!";
                }
            }
else{
                echo "Sorry something goes wrong please begin over!";
            }

        ?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/02/2014 20:44:56
Quote Anchor link
Doe je enige moeite om de antwoorden die gegeven worden door te lezen (en te begrijpen)?

Obelix en Idefix op 09/02/2014 14:36:41:
Mathieu Posthumus op 09/02/2014 13:59:43:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!isset($_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['cpassword'], $_POST['email'], $_POST['cemail'], $_POST['name'], $_POST['age']))
?>

Hiermee controleer je toch alleen maar of de genoemde velden worden doorgegeven vanuit het formulier. Er vindt geen enkele check plaats of er ook een waarde in die velden zit.


En Aar heeft al uitgelegd hoe je wél controleert of velden een waarde bevatten:
- Aar - op 09/02/2014 14:24:56:
Ik controlleer zo op het niet-ingevuld van velden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(trim($_POST['veld'])=='') {
// leeg
}


Begin eens, opnieuw, met het doornemen van een basistut. Bijvoorbeeld http://www.phptuts.nl/view/39/
Zoek eens met Google hoe je formulieren afhandeld (bv. http://www.pfz.nl/wiki/het-wiel-uitgevonden-formulieren/)
Gewijzigd op 11/02/2014 20:49:17 door Obelix Idefix
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/02/2014 20:47:57
Quote Anchor link
nee dat zet ik allemaal dus bij het stukje:

if($_POST['password']==$_POST['cpassword'] and $_POST['email']==$_POST['cemail']){
//hier voert ie dan de de functies van het invoegen in de db dan uit!
}

Toevoeging op 11/02/2014 20:48:26:

dat bij die //hier voert.....
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/02/2014 20:53:00
Quote Anchor link
Mathieu Posthumus op 11/02/2014 19:53:59:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
if($_POST['password']==$_POST['cpassword'] and $_POST['email']==$_POST['cemail'])        ?>

Wat denk je dat er gebeurt als ik de velden leeg laat?

Je moet niet gaan invoegen in een database, voordat je zeker weet dat er informatie in te voegen valt!
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/02/2014 20:54:08
Quote Anchor link
jaa daarvoor is toch die isset in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if(isset($_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['cpassword'], $_POST['email'], $_POST['cemail'], $_POST['name'], $_POST['age'])){
                    if($_POST['password']==$_POST['cpassword'] and $_POST['email']==$_POST['cemail']){ ?>


Toevoeging op 11/02/2014 20:56:57:

want hij zegt nu toch if(isset($_POST.... dan checkt ie dus of hier is ingevuld en als het zo is dan zal hij checken if($_POST['password']==$_POST['cpassword'], .....
Gewijzigd op 11/02/2014 20:54:29 door Mathieu Posthumus
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.