Registratie beter beveiligen?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

20/01/2011 11:27:26
Anchor link
Wat vinden jullie van dit script, kan het nog veiliger of?
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') // Controle of er op de knop is geklikt.
{
include_once 'connect.php';
    
    if(!empty($_POST['gebruikersnaam']) AND !empty($_POST['password']) AND !empty($_POST['passwordc']) AND !empty($_POST['mail'])) // Controle op invulling.
    {
        if(($_POST['password']) == ($_POST['passwordc']))
        {

            $controle = true;
        }

        else
        {
            $controle = false;
        }
    }

    else
    {
        $controle = false;
    }


    

    if($controle)
    {

        $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
               $password        = mysql_real_escape_string(md5 ($_POST['password']));
               $sql = mysql_query("SELECT gebruikersnaam AND password FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='". $gebruikersnaam . "' AND wachtwoord='" . $password . "'");
            
            if($sql != NULL)
            {

                $sql = mysql_query("INSERT INTO gebruikers VALUES ". $gebruikersnaam . ", " . $password . "'");
                header('Refresh: 2; url=login.php');
                echo 'U bent succesvol aangemeld, u kunt nu inloggen.';
            }

            else
            {
                header('Refresh: 3; url=registreren.php');
                echo 'U bent niet aangemeld, probeer het opnieuw met een ander wachtwoord of gebruikersnaam.';
            }

    }

    else
    {
        echo 'De ingevoerde gegevens kloppen niet, niet alles is ingevuld of u heeft het controle wachtwoord verkeerd ingevuld.';
    }
    
    

}

else
{
    header('Refresh: 2; url=registeren.php'); // Doorverwijzen met gepaste melding.
    echo 'U bent op de verkeerde pagina gekomen, U wordt doorverwezen.';
}


?>
Gewijzigd op 20/01/2011 11:37:19 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:03:04
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2011 11:30:45
Anchor link
Ocirina of Time op 20/01/2011 11:27:26:
Wat vinden jullie van dit script, kan het nog veiliger of?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
        if(($_POST['password']) == ($_POST['passwordc']))
        {

            controle = true;
        }

        else
        {
            controle = false;
        }
    }

?>

Je maakt hier boven in ieder geval een fout. controle moet zijn $controle.
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

20/01/2011 11:35:31
Anchor link
Haha:$ sorry, ik heb het geschreven en nog niet getest omdat ik op school zit.


Toevoeging op 20/01/2011 11:36:09:

edit: Het is aangepast, bedankt!
Gewijzigd op 20/01/2011 11:43:58 door Ocirina Ocirina
 
Jens V

Jens V

20/01/2011 11:50:24
Anchor link
Dubbel. Ga verder in dit topic.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.