Registratie formulier doet niet wat er wordt gevraagd.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karim

Karim

04/02/2008 20:05:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben nogal beginnen in de PHP wereld en ben begonnen met het maken van een script. (met wat invloeden van enkele tutorials)
Ik heb het uiteraard weer eens niet goed gedaan, want het registratie formulier lijkt niets te doen.
Je vindt het formulier op http://seriousmusic.evacuaded.com/nieuw/registreren.php

En hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
<?
require("db.php");

if(!$submit){
?>

Velden met een * zijn verplicht...
<form method="POST" action="<? echo $PHP_SELF ?>">
  <input type="hidden" name="submit" value="1">
Gebruikersnaam:<br>
  <input type="text" name="gebruikersnaam" size="25"> *<br>
  Wachtwoord:<br>
  <input type="password" name="wachtwoord" size="12" maxlength="12"> *<br>
  Wachtwoord [ bevestig ]:<br>
  <input type="password" name="wachtwoord2" size="12" maxlength="12"> *<br>
  Email adres:<br>
  <input type="text" name="email" size="30"> *<br>
  Woonplaats:<br>
  <input type="text" name="woonplaats" size="30"><br>
  Geboortedatum ( dd-mm-jjjj ):<br>
  <input type="text" name="geb1" size="2" maxlength="2"> -
  <input type="text" name="geb2" size="2" maxlength="2"> -
  <input type="text" name="geb3" size="4" maxlength="4"><br>
  Geslacht:<br>
  <select size="1" name="geslacht">
  <option value="Man">Man</option>
  <option value="Vrouw">Vrouw</option>
  <option value="Weet ik niet">Prive</option>
  </select><br>
  Priv- berichten:<br>
  <select size="1" name="pm">
  <option value="1">Aan</option>
  <option value="0">Uit</option>
   <input type="submit" value="Aanmelden"> <input type="reset" value="Reset"></p>
  </select><br>
  <br>
  
</form>
<?
}
else{
$query = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam'");
$result = mysql_num_rows($query);

if($result){
?>


Deze gebruikersnaam is al in gebruik<br><br>
<a href="javascript:history.go(-1)">Ga terug</a>

<?
}
else{
if($email AND $gebruikersnaam AND $gebruikersnaam){

if($wachtwoord!=$wachtwoord2){
echo "De wachtwoorden zijn niet hetzelfde!";
}

else{
$geboortedatum = "$geb1-$geb2-$geb3";

$tekens=array("a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m","n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z","0","1","2","3","4","5","6","7","8","9","A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M","N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z");
$activeringscode;
for($c = 0; $c < 12; $c++){
srand((double)microtime() * 100000000000000);
$pass = $tekens[rand(0, 62)];
$activeringscode=$activeringscode.$pass;
}



mysql_query("INSERT INTO members (gebruikersnaam,wachtwoord,email,geboortedatum,woonplaats,geslacht,geactiveerd,pm) VALUES ('$gebruikersnaam','$wachtwoord','$email','$geboortedatum','$woonplaats', '$geslacht','$activeringscode','$pm')") or die(mysql_error());

if($actmail=="1"){
$activeringscode = 0;

$bericht = "Beste $gebruikersnaam,\n\n
Je hebt je geregistreerd op SeriousMusic.nl </a>.\n\n
Om je account te activeren moet je op de onderstaande link klikken:\n\n
<a href=\"$script_url/activeer.php?activate=$activeringscode\">$script_url/activeer.php?activate=$activeringscode</a>\n\nMet vriendelijke groet
Webmaster $website_contact"
;
}


if($actmail=="1"){
mail("$site_email","Activeer nu je account $gebruikersnaam !","$bericht");
echo "We hebben je registratie ontvangen! Er is een mail onderweg naar: <b>$email</b> waarin de activerings link staat...";
}

elseif($actmail=="2"){
echo "Je account is geactiveerd, je kunt nu inloggen...";
}

else{
echo "De aanmelding is gelukt, het is nu aan de webmaster om te beslissen of hij/zij je accepteerd als member van deze website...";
}
}
}

else{
?>


Je hebt niet alle verplichte velden ingevuld...<br><br>
<a href="javascript:history.go(-1)">Ga terug</a>

<?
}
}
}

?>

Wat het actmail doet?
Af en toe wil ik dat er een activatiemail wordt verstuurd en af en toe niet.
Dit kan ik aangeven in mijn bestand waar ik ook de connectie naar de database maak.

Alvast bedankt,

Karim
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Karim
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 12:02:26
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 20:45:00
Quote Anchor link
zet even en om je code heen. Dan kunnen we het lezen :-)
 
Karim

Karim

04/02/2008 20:47:00
Quote Anchor link
Geregeld :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.