Registratie nakijken of er een invoervak is ingevuld.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnny Test

Johnny Test

11/10/2014 15:15:09
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een klein registratie bestandje gemaakt en ik wil ervoor zorgen dat er geen account kan worden aangemaakt door "gebruikersnaam" en "wachtwoord" leeg te laten.
Ik heb de lijn "if (!empty($gebruikersnaam) || !empty($wachtwoord)) " hiervoor gebruikt. Het probleem is dat ik nu elke keer "Je hebt een invoervakje niet ingevuld." op mijn scherm te zien krijg, ookal vul ik een gebruikersnaam en een wachtwoord in. Kan iemand mij even helpen?


Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
// Create connection
$con=mysqli_connect("localhost","root","","gebruikers");

// Check connection
if ($con) {
  
  
  $wachtwoord = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['wachtwoord']);
  $gebruikersnaam = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['gebruikersnaam']);
  
  $result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM gebruikers WHERE Gebruikersnaam='" . $gebruikersnaam . "'");

if (!empty($gebruikersnaam) || !empty($wachtwoord))
{

  echo "Je hebt een invoervakje niet ingevuld.";
}

else if (mysqli_num_rows($result) > 0)
  {

      echo "Deze gebruikersnaam wordt al gebruikt.";
  }

  else
  {
    mysqli_query($con,"INSERT INTO gebruikers (Gebruikersnaam, Wachtwoord)
    VALUES ('$gebruikersnaam', '$wachtwoord')"
);
    
     echo '<script type="text/javascript">
     window.onload = function () { alert("Je bent succesvol geregistreerd op www.gameboek.be!"); }
    </script>'
;
  }
  
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2014 15:16:10 door Johnny Test
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:51:11
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2014 15:47:20
Quote Anchor link
Zo te zien gaat ie door als beiden leeg zijn.


Hier staat: Als de een NIET leeg is OF als de ander NIET leeg is doe ....

if (!empty($gebruikersnaam) || !empty($wachtwoord))
{
echo "Je hebt een invoervakje niet ingevuld.";
}

Dus krijg je die melding zodra je iets hebt ingevuld.
 
Johnny Test

Johnny Test

11/10/2014 15:57:10
Quote Anchor link
Ohja wat een stomme fout, bedankt voor het reageren!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.