registratie pagina en database connectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon j

simon j

27/10/2013 17:50:34
Quote Anchor link
Hallo ,

Hoe zet ik in een registratie.php pagina.
Een database connectie in voor Mysql
en hoe controleer je of die goed is.

Ben al een tijdje aan het oefenen voor een registreer + inlog pagina"s te maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 16:21:20
 
Eddy E

Eddy E

27/10/2013 18:24:30
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je daarvoor een aparte pagina hebt: connectie.php oid?

En dan doe je dit (in registreer.php):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include("connectie.php");
?>




In connectie.php (zelfde map als registeer.php) doe je iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$link
= new mysqli('localhost', 'my_user', 'my_password', 'my_db');
if ($link->connect_error) {
    die('Connect Error (' . $link->connect_errno . ') '
            . $link->connect_error);
}

?>


Let op dat ik je gelijk mysqli aansmeer.
MySQL gaat binnenkort uit nieuwe versies van PHP verdwijnen. Dan is het handig om direct de nieuwe versie te gebruiken.

Toevoeging op 27/10/2013 18:24:49:

Zie ook: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/ombouw-van-mysql-naar-mysqli-lukt-niet/92721/last/
 
Simon j

simon j

28/10/2013 19:43:38
Quote Anchor link
Bedankt ga ik mee aan de slag.

De script in connectie.php
met mysqli werkt die nog wel op de oude versie, of moet die aangepast worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2013 19:44:35
Quote Anchor link
mysqli is alleen een functiebibliotheek, geen nieuwe database.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.