registratie script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dave schaafsma

dave schaafsma

05/04/2012 13:16:49
Quote Anchor link
Beste leden van phphulp.

Ik ben bezig met php te leren.

Ik heb het volgende stukje html en sql gemaakt.


Het formulier in html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!doctype html>



<html>
    <head>
            <title>Register at this fantastic site.</title>
    </head>
    <body>
    
        <form action="register.php">
            
            Username: <input type="text" name="username" />       <br /> <!--Gebruikersnaam-->
            Password: <input type="password" name="pasword" />    <br /> <!--Wachtwoord-->
     Repeat password: <input type="password" name="repeat" />     <br /> <!--Herhaal wachtwoord-->
               email: <input type="email" name="email" />         <br /> <!--Email-->
      Payement email: <input type="email" name="payement" />      <br /> <!--Betaling adderes-->
          Birth year: <input type="text" name="birth_year" />     <br /> <!--Geboorte jaar-->
            Capatcha: <input type="text" name="capatcha" />       <br /> <!--Capatcha code-->
                      <input type="checkbox" name="rules" />             <!--Akkoord regels--> <p> I declare to have read, understood,and accepted the Terms of Service.</p>  
                      <input type="submit" value="submit" />             <!--Versuur-->
            
        </form>
    </body>
</html>


SQL !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE Member (
    UserName VARCHAR(20) NOT NULL,
    CreateDate DATE NOT NULL,
    PassWord CHAR(255) NOT NULL,
    UserEmail VARCHAR(50),
    PayementEmail VARCHAR(50),
    BirthYear DATE NOT NULL,
PRIMARY KEY(UserName)


Connectie script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $mysqli
= new mysqli('host', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord', 'database');
    
    if (mysqli_connect_errno())
        {

            printf("Er kan geen verbinding worden gemaakt");
            exit();
        }

        
?>
        



Registratie.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
    error_reporting(E_ALL | E_NOTICE);
    
    include('connectiong.php');
        if(isset($_POST['post'])){
        
        
        // Gebruikersnaam chek !
        
            function username_chek($gebruikersnaam){
                $g_q = "SELECT UserName FROM Member WHERE UserName='".$gebruikersnaam."';";
                $g_s = mysqli_query($mysqli,$g_q)
                    if(mysqli_num_rows($g_s) ==0)
                    
                        {
$taken = 'NO';}
                    else{$taken = 'YES';}
                    return $taken;
                }

        //
            function email_chek($email){
                $e_q = "SELECT UserEmail FROM Member WHERE UserEmail'".$email."';";
                $e_s = mysli_query($mysqli,$e_q)
                    if(mysqli_num_rows($e_s) ==0)
                        
                        {
$taken = 'NO';}
                    else{$taken = 'YES';}
                    return $taken;
                }
                
                function
paypal_email_chek($pa_email){
                $e_q = "SELECT PayementEmail FROM Member WHERE PayementEmail'".$pa_email."';";
                $e_s = mysli_query($mysqli,$e_q)
                    if(mysqli_num_rows($e_s) ==0)
                        
                        {
$taken = 'NO';}
                    else{$taken = 'YES';}
                    return $taken;
                }
                
                
                
            function
email_chars($email){
                if(eregi("^[0-9a-z]([-_.]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}",$email))
                    
                    {
$true = 'NO';}
                else{$true = 'YES';}
                return $true;
                }
                
            function
paypal_email_chars($email){
                if(eregi("^[0-9a-z]([-_.]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}",$email))
                    
                    {
$true = 'NO';}
                else{$true = 'YES';}
                return $true;
                }

                
                
            
                
                
                
            

?>



Doe ik het zo goed de mysqli functies ? , ik heb deze functies van een tutorial van deze website ze zagen er wel goed uit.

Kan hij zo wel de input controleren of die ik dit compleet fout ?
Gewijzigd op 05/04/2012 23:52:47 door Dave schaafsma
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:07:21
 
Reshad F

Reshad F

05/04/2012 14:11:56
Quote Anchor link
je doet het niet compleet fout, maar je mist gewoon een paar dingetjes.

html

ten eerste moet je je form tag even iets aanpassen.
er moet een method bij ( ik weet niet of dit essentieel is eerlijk gezegd maar het staat zowiezo beter ) en een naam erin verwerken om je form te stylen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="register.php" method="post"  name="registratieform">


database
verder snap ik niet zo goed waarom je een useremail hebt en een payment ( geen payement ) email adress..

connectie script
bouw goede foutafhandeling in! exit is geen foutafhandeling. enn gebruik je mysqli??

verder zie ik nergens dat je input controleert want je register.php is leeg..
Gewijzigd op 05/04/2012 14:12:55 door Reshad F
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

05/04/2012 14:26:39
Quote Anchor link
Beste reshadd farid.

Ik was nog bezig met register.php , daar komen zo nog wat vraagjes over.

Ik gebruik mysqli ja , Ik ben momenteel bezig mijn html form even te verbeteren met ook tabellen :) .

Ik gebruik payement email in verband met paypal email.




Toevoeging op 05/04/2012 23:16:19:

Dave schaafsma op 05/04/2012 13:16:49:
Beste leden van phphulp.

Ik ben bezig met php te leren.

Ik heb het volgende stukje html en sql gemaakt.


Het formulier in html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!doctype html>



<html>
    <head>
            <title>Register at this fantastic site.</title>
    </head>
    <body>
    
        <form action="register.php">
            
            Username: <input type="text" name="username" />       <br /> <!--Gebruikersnaam-->
            Password: <input type="password" name="pasword" />    <br /> <!--Wachtwoord-->
     Repeat password: <input type="password" name="repeat" />     <br /> <!--Herhaal wachtwoord-->
               email: <input type="email" name="email" />         <br /> <!--Email-->
      Payement email: <input type="email" name="payement" />      <br /> <!--Betaling adderes-->
          Birth year: <input type="text" name="birth_year" />     <br /> <!--Geboorte jaar-->
            Capatcha: <input type="text" name="capatcha" />       <br /> <!--Capatcha code-->
                      <input type="checkbox" name="rules" />             <!--Akkoord regels--> <p> I declare to have read, understood,and accepted the Terms of Service.</p>  
                      <input type="submit" value="submit" />             <!--Versuur-->
            
        </form>
    </body>
</html>


SQL !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE Member (
    UserName VARCHAR(20) NOT NULL,
    CreateDate DATE NOT NULL,
    PassWord CHAR(255) NOT NULL,
    UserEmail VARCHAR(50),
    PayementEmail VARCHAR(50),
    BirthYear DATE NOT NULL,
PRIMARY KEY(UserName)


Connectie script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $mysqli
= new mysqli('host', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord', 'database');
    
    if (mysqli_connect_errno())
        {

            printf("Er kan geen verbinding worden gemaakt");
            exit();
        }

        
?>
        



Registratie.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    error_reporting(E_ALL | E_NOTICE);
    
    include('connectiong.php');
        if(isset($_POST['post'])){
        
        
        // Gebruikersnaam chek !
        
            function username_chek($gebruikersnaam){
                $g_q = "SELECT UserName FROM Member WHERE UserName='".$gebruikersnaam."';";
                $g_s = mysqli_query($mysqli,$g_q)
                    if(mysqli_num_rows($g_s($g_q) ==0)
                    
                        {
$busy = 'NO';}
                    else{$busy = 'YES';}
                    return $busy;
                }
[
/code]


Nu is mijn vraag of ik de sql goed heb geschreven en kan ik een aparte file register.php maken die ik met behulp van FORM heb aangegeven.

Kan hij zo wel de input controleren of die ik dit compleet fout ?
[
/quote]
Gewijzigd op 05/04/2012 14:27:25 door dave schaafsma
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.