Registreren username check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco  -

marco -

12/02/2017 10:17:24
Quote Anchor link
Goedemorgen mensen!

Ik ben bezig met een login/registreer/etc systeempje te maken/leren maken, maar nu loop ik tegen een probleempje aan. Ben nu bezig met het registreer gedeelte en dat werkt zo goed als, alleen als ik wil controleren of de username al in gebruik is werkt dat niet. Hij zegt dat de username is gebruik is ookal gebruik ik een username die niet in gebruik is.. Dit is het stuk waar hij de username na kijkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $checkusername
= $_POST["username"];
    $checkusernamesql = "SELECT * FROM users WHERE username='$checkusername'";
    $resultcheck = $conn->query($checkusernamesql);
    
    $error = array();
    if (empty($_POST["username"])){ //Check username
        $error[] = "Vul je gebruikersnaam in!";
    }
else {
        if(($_POST["username"])!=($resultcheck)){ //Check of username al bestaat
            $error[] = "Gebruikersnaam al in gebruik!";
        }
else {
            $username = $_POST["username"];
        }
    }

?>

Ik weet niet of het zo werkt maar ik heb het het zelfde gedaan als bij het gedeelte dat hij het wachtwoord checkt.
Greetz.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 05:13:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 10:29:47
Quote Anchor link
Nee, kijk met ...->num_rows of het record bestaat. Zo ja.... dan bestaat de gebruiker al, en zo niet, dan maak je het account aan.

Oh ja, let ook op SQL-injection.
Gewijzigd op 12/02/2017 10:32:50 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 10:32:02
Quote Anchor link
Oké ik ga even kijken

Toevoeging op 12/02/2017 10:38:40:

Het is gelukt thnx!

Ja de sql-injection protectie ga ik nu doen. Ik wilde eerst het script maken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 10:40:51
Quote Anchor link
Even nog wat uitleg. En query geeft een resultset door met nuttige informatie voor een functie zoals fetch_assoc() of num_rows te noemen. Ook kan deze bij fouten in de query of database een 'false' teruggeven.
Met deze functie kan je dus NIET afleiden of een record al bestaat. Alleen of het gelukt is of niet.
Gewijzigd op 12/02/2017 10:41:24 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 10:45:07
Quote Anchor link
Als ik het dus goed begrijp van het internet moet ik mysqli_real_escape_string gebruiken bij de $_POST? Zo dus:
$username = mysql_real_escape_string($conn, $_POST["username"]); Klopt dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 10:49:56
Quote Anchor link
Ja, en bij eventuele GET, COOKIE en zelfs ENV. Eigenlijk op elke vorm van data die een gebruiker zelf kan invoeren.

En dan zie ik het liefst de OO-versie gebruiken met ...->real_escape_string(..)
Gewijzigd op 12/02/2017 10:52:02 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 10:57:55
Quote Anchor link
Kan jij een sql injecteren? En zou je kunnen kijken of ik het nu goed heb beveiligd? Zo ja pb ik je de link wel even
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 11:04:58
Quote Anchor link
Laat je code maar zien. Of je hebt het goed toegepast, of niet.
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 11:10:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

include("config/database.php");

if(isset($_POST["submit"])){
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    
    $checkusername = $_POST["username"];
    $checkusernamesql = "SELECT * FROM users WHERE username='".$checkusername."'";
    $resultcheck = $conn->query($checkusernamesql);
    
    $error = array();
    if (empty($_POST["username"])){ //Check username
        $error[] = "Vul je gebruikersnaam in!";
    }
else {
        if(mysqli_num_rows($resultcheck)>=1){
            $error[] = "Gebruikersnaam al ingebruik!";
        }
else {
            $username = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST["username"]);
        }
    }

    
    if (empty($_POST["name"])){ //Check name
        $error[] = "Vul je naam in!";
    }
else {
        $name = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST["name"]);
    }

    
    if (empty($_POST["password"])){ //Check password
        $error[] = "Vul je wachtwoord in!";
    }
else {
        if(($_POST["password"])!=($_POST["password2"])){ //check password is het zelfde
            $error[] = "Je wachtwoord is niet het zelfde";
        }
else {
            $password = mysqli_real_escape_string($conn, hash("sha512", $_POST["password"]));
        }
    }

    if (empty($_POST["email"])){ //Check email
        $error[] = "Vul een Email in!";
    }
else {
        if (filter_var($_POST["email"], FILTER_VALIDATE_EMAIL)){ //Check geldige email
            $email = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST["email"]);
        }
else {
            $error[] = "Vul een geldig Email in!";
        }
    }

    
    if (empty($error)){
            
            $sql = ("INSERT INTO users (ip, username, name, password, email) VALUES ('$ip', '$username', '$name', '$password', '$email')");
            $result = $conn->query($sql);
            if (!$result){
                echo "Error";
            }
else {
                echo "Geregistreerd!";
            }    
    }
else {
        echo "Error: ";
        foreach ($error as $key => $value) {
            echo $value;
            echo "&nbsp;";
        }
    }    
    
    
    
}


?>

Dit is alleen de php code, moet alleen nog reCAPTCHA er in maken.
Gewijzigd op 12/02/2017 11:14:43 door marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 11:32:01
Quote Anchor link
En die implementatie van mysqli_real_escape_string() is dus niet goed. Je moet de functie gebruiken vóórdat je de data in de query plaatst. De functie beschermt je juist tegen input die je query kan manipuleren.

Als je na je query gebruikt, dan verniel je je data alleen maar met escapeings-karakters, dan dat je het gebruikt om deze te beschermen.

Verder raad ik ook aan om NIET de procedurele (mysqli_****()) en de object-georienteerde functies ($mysqli->********)DOORELKAAR te gebruiken. Dit zorgt vaak voor incompatibiliteit met elkaar, en gezien de notatie in beiden gevallen wel eens afwijkt zorgt het ook vaak voor verwarring.
Mijn voorkeur gaat uit naar de notitie met de pijl, en dus object georienteerd. Als je dan iets wilt escapen, dan gebruik je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$username
= $conn->real_escape_string($_POST["username"]); // eerst escapen!
$sql = "SELECT * FROM users WHERE username='".$checkusername."'";
$result = $conn->query($checkusernamesql); // query uitvoeren, en vervolgens wat ermee doen.
?>


Met de object-georiënteerde versie van MySQLi kan je een hoop dingen meer doen. Je kan zelfs nieuwe classes maken om te extenden als je bijvoorbeeld nieuwe functies erbij wilt maken, of functies (methods) wilt uitbreiden.
Gewijzigd op 12/02/2017 11:36:00 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 11:35:28
Quote Anchor link
Oke ik snap wat je bedoelt.
quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
= $conn->query($checkusernamesql); // query uitvoeren, en vervolgens wat ermee doen.
?>

hier die ik ook iets mee, namelijk kijken of de gebruikersnaam al ik gebruik is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if (empty($_POST["username"])){ //Check username
        $error[] = "Vul je gebruikersnaam in!";
    }
else {
        if(mysqli_num_rows($resultcheck)>=1){
            $error[] = "Gebruikersnaam al ingebruik!";
        }
else {
            $username = $conn->real_escape_string($_POST["username"]);
        }
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 11:36:40
Quote Anchor link
Inderdaad, alleen pas je $conn->real_escape_string wel verkeerd toe, en dus op de verkeerde plek.

En in de OO-versie is het $result->num_rows om te kijken hoeveel records er zijn.
Gewijzigd op 12/02/2017 11:38:18 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 11:50:54
Quote Anchor link
Wat is dan het beste om die te gebruiken? bij de if (empty($_POST["username"])){ ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 12:03:02
Quote Anchor link
Ikzelf controleer of het veld niet leeg is, in combinatie met een trim() tegen spatie-grapjassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$var
= '          ';
if(trim($var)!='') {
    echo "Correct";
}
else {
    echo "Er is niks ingevoerd.";
}

?>
Gewijzigd op 12/02/2017 12:03:16 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 12:06:08
Quote Anchor link
Oké, dus inplaats van if empty, if trim. En dat helpt ook een deel tegen sql injection?
Gewijzigd op 12/02/2017 12:08:53 door marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 12:10:32
Quote Anchor link
Dat heeft niks met SQL-injection te maken. Je kijkt alleen of ze leeg zijn, en het haalt voor- of achterlopende spaties weg.

SQL-injection ga je alleen maar tegen met deze functie, vóór je query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$conn
->real_escape_string($variabele);
?>
Gewijzigd op 12/02/2017 12:10:43 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 12:22:36
Quote Anchor link
Oké, ik begin het nu een beetje te begrijpen. Heb nu ookal een paar tuts gekeken op youtube. Ik denk dat het nu wel goed is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 12:28:03
Quote Anchor link
Laat je code nu eens zien, ik ben benieuwd hoe het nu geworden is.
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 12:34:23
Quote Anchor link
Ik heb de $conn->real_escape_string nog staan omdat ik dat nog niet helemaal snap, maar ben nu een tutorial aan het volgen over het beveiligen van je scripts in het algemeen dus ook met htmlspecialchars enzo
De "if trim" heb ik alleen bij username, omdat de rest niet uitmaakt en de mail word al gecheckd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?php

include("config/database.php");

if(isset($_POST["submit"])){
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    $var = "        ";
    
    $url = "https://www.google.com/recaptcha/api/siteverify";
    $privatekey = "--------------";
    $response = file_get_contents($url."?secret=".$privatekey."&response=".$_POST["g-recaptcha-response"]."&remoteip=".$_SERVER["REMOTE_ADDR"]);
    $data = json_decode($response);
    
    $checkusername = $conn->real_escape_string($_POST["username"]);
    $checkusernamesql = "SELECT * FROM users WHERE username='".$checkusername."'";
    $resultcheck = $conn->query($checkusernamesql);
    
    $error = array();
    if(isset($data->success) AND $data->success==false){
        $error[] = "Captcha fout!";
    }
else {
    
    if (trim($var)!=($_POST["username"])){ //Check username
        $error[] = "Deze gebruikersnaam kan niet!";
    }
else {
        if($resultcheck->num_rows>=1){
            $error[] = "Gebruikersnaam al ingebruik!";
        }
else {
            $username = $conn->real_escape_string($_POST["username"]);
        }
    }

    
    if (empty($_POST["name"])){ //Check name
        $error[] = "Vul je naam in!";
    }
else {
        $name = $conn->real_escape_string($_POST["name"]);
    }

    
    if (empty($_POST["password"])){ //Check password
        $error[] = "Vul je wachtwoord in!";
    }
else {
        if(($_POST["password"])!=($_POST["password2"])){ //check password is het zelfde
            $error[] = "Je wachtwoord is niet het zelfde";
        }
else {
            $password = $conn->real_escape_string(hash("sha512", $_POST["password"]));
        }
    }

    if (empty($_POST["email"])){ //Check email
        $error[] = "Vul een Email in!";
    }
else {
        if (filter_var($_POST["email"], FILTER_VALIDATE_EMAIL)){ //Check geldige email
            $email = $conn->real_escape_string($_POST["email"]);
        }
else {
            $error[] = "Vul een geldig Email in!";
        }
    }
    }

    
    if (empty($error)){
            $conn->real_escape_string($sql);
            $sql = ("INSERT INTO users (ip, username, name, password, email) VALUES ('$ip', '$username', '$name', '$password', '$email')");
            $result = $conn->query($sql);
            if (!$result){
                echo "Error";
            }
else {
                echo "Geregistreerd!";
            }    
    }
else {
        echo "Error: ";
        foreach ($error as $key => $value) {
            echo $value;
            echo "&nbsp;";
        }
    }
    
}

    
    
    
    
$conn->close();

?>


Ik begin php nu een beetje te leren, alleen dat beveiligen enzo dat is nog een pain in the ass
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 12:40:58
Quote Anchor link
Waarom gebruik je nog steeds $conn->real_escape_string(......) NA je query?
Dit zie ik op lijn 29,36 en 45.
Zoals ik al eerder zei, heeft dat geen enkel nut.

En dit gaat ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
            $conn->real_escape_string($sql);
            $sql = ("INSERT INTO users (ip, username, name, password, email) VALUES ('$ip', '$username', '$name', '$password', '$email')");
            $result = $conn->query($sql);

$sql bestaat allereerst nog niet eens, en verder moet je de waardes per stuk escapen met $conn->real_escape_string(...), als dat nog niet gebeurd is.
Gewijzigd op 12/02/2017 12:44:40 door - Ariën -
 
Marco  -

marco -

12/02/2017 12:43:59
Quote Anchor link
Klopt, ik citeer:
Ik heb de $conn->real_escape_string nog staan omdat ik dat nog niet helemaal snap

Script ik een beetje netjes of heb je nog wat tips?
Gewijzigd op 12/02/2017 12:44:27 door marco -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.