Rekenen met 2 cijfers achter komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Hartman

Harry Hartman

05/07/2011 22:59:46
Quote Anchor link
Zit met het volgende probleem en zie waarschijnlijk iets doms over het hoofd, kan er even niet opkomen, een héle simpele berekening... maar... wanneer ik onderstaand toe pas komthet TotaalBedrag iedere keer op xxx,00 uit al moet het xxx,38 zijn... Raar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$SubTotaal = number_format($SubTotaal, 2, ',', ''); // weghalen van , in 1,000
$BTW = number_format(round($SubTotaal/100*6, 2), 2, ',', '');
$TotaalBedrag = number_format(($SubTotaal + $BTW), 2, ',', '');
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:21:29
 
Jelmer -

Jelmer -

05/07/2011 23:08:25
Quote Anchor link
$subtotaal en $btw zijn strings, geen getallen. PHP zet ze wel om naar getallen, maar dat gaat waarschijnlijk niet zoals jij verwacht. Probeer het eens met alleen $SubTotaal en wiskunde, zonder number_format. (dat mag achteraf natuurlijk wel, wanneer je klaar bent met rekenen met de waarden en ze gewoon leesbaar wilt weergeven)
 

06/07/2011 01:09:28
Quote Anchor link
Formatting functies altijd op het laatste moment toepassen!
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

06/07/2011 07:42:53
Quote Anchor link
Wat Karl zegt! Het afronden van cijfers (en zorgen dat de cijfers significant zijn) moet je nooit tijdens de berekening doen! Dat moet op het laatste.
 
Harry Hartman

Harry Hartman

06/07/2011 19:27:03
Quote Anchor link
OK, dacht slim te zijn het meteen toe te passen. Bedankt voor de reacties.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.