rekenen met date();

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Fischer

Tom Fischer

12/11/2008 12:08:00
Quote Anchor link
Beste phphelpers,
normaal gebruik ik dit om de tijd te berekenen voor mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$date
= new DateTime();
                  $begindatum = $date->format('Y-m-d H:i');
                  $einddatum = date( 'Y-m-d H:i', time( ) + 31536000 );
                  $waarschuwingsdatum = date( 'Y-m-d H:i', time( ) + 23763600 );
                  

?>


Maar nu wil ik dat de begindatum de datum is dat wat anders afloopt in de db bijv:

$doen->einddatum;
dit is dus een datetime 2009-10-10 11:11:11

hoe kan ik nu de begindatum om mee te rekenen naar $database->einddatum zetten??? dat dat de begindatum wordt?

ik heb dit al geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tijd
= date( ''.$doen->einddatum.'', time( ));
  $tijd22 = date( ''.$doen->einddatum.'', time( ) + 31536000 );

?>


en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tijd
= date('$doen->einddatum', strtotime('+1 week'));
?>

maar niks werkt, of ik krijg 00-00-00 of ik krijg de begindatum...


groeten tom
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Fischer
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.