rekenen met date()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Php knipper

php knipper

12/11/2011 23:06:51
Quote Anchor link
ik ben bezig met en code om de volgende zondag te proberen te berekenen. nu heb ik iet's ineen geflanst om te zien of hij bij 33 de volgende maand pakt maar ik krijg een error

de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$vandaag
= date('d-m-o');
$morgen = strtotime ("+33 day", $vandaag);
echo $vandaag ;
echo '<br>';
echo $morgen;
?>

de error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2851212PHP Notice: A non well formed numeric value encountered


wie kan me zeggen wat ik fout doe en hoe ik het moet oplossen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:23:59
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2011 23:31:54
Quote Anchor link
$vandaag bevat tekst en geen datum in het juiste format. Dus strtotime kan daar niet mee omgaan.

Toevoeging op 12/11/2011 23:33:25:

Als je php versie >= 5.3 is moet hier eens naar kijken: http://nl.php.net/manual/en/datetime.createfromformat.php
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/11/2011 08:53:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$today
= time();
$dayofweek = date('w');
$nextsunday = strftime('%d-%m-%Y', $today + (7 - $dayofweek) * 3600 * 24);
?>
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

13/11/2011 10:08:06
Quote Anchor link
toevallig was ik hier ook naar op zoek en kwam deze post tegen op deze site: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/berekeningen/rekenen-met-datum-en-tijd/279/uitleg/519/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.