Rekenen met datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

12/07/2012 20:39:26
Quote Anchor link
Hallo,
Ik wil 'rekenen met een datum'. Daarmee bedoel ik, ik wil 2 variabelen maken.
$NuVrijdag en $VolgendeVrijdag.
De naam zegt het al een beetje, ik wil dat $NuVrijdag een string is met daarin de datum van de eerst komende vrijdag, en dat $VolgendeVrijdag een string is met daarin de datum van de vrijdag daarna.
Ik heb al gelezen over date(). (zie ook http://www.casinoswijzer.nl/artikel/php/date-datum-of-tijd-invoegen.php)

Ik had zelf al nagedacht:
$NuVrijdag = (5 - date("w") + date("d"))." ".date("F")
vrijdag is dag 5 van de week.
date("w") geeft het dagnummer van vandaag.
date("d") geeft de dag van de maand.
date("F") geeft de maand (als tekst).

Dit geeft als resultaat: $NuVrijdag = 13 July

Het probleem zit echter bij hetvolgende: Mijn script werkt niet op het einde van de maand, je kan bijvoorbeeld 34 July krijgen.
Ditzelfde probleem op het einde van december.

Ik heb dus een code nodig die rekening houdt met de maanden.
Op de bovenstaande link staat ook dit: date("z")
date("z") geeft het dagnummer van het jaar, dus een getal tussen 0 en 365.
Misschien is dat handig om mee te werken?

Bedankt
~Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 20:32:16
 
- SanThe -

- SanThe -

12/07/2012 21:23:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo date('d-m-Y', strtotime('+'.(5-date('w').' day'))).'<br/>';
echo date('d-m-Y', strtotime('+'.(12-date('w').' day'))).'<br/>';
?>
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 11:13:46
Quote Anchor link
Perfect, bedankt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.