Rekenen met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

27/11/2007 19:31:00
Quote Anchor link
Heey,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo ($_POST['waarde1']/$_POST['waarde2']) * ($_POST['waarde3']/$_POST['waarde4']) * 18500;


Ik heb nu dat, werkt perfect alleen een nadeel, de uitkomst is soms wel 7 cijfers achter de komma. Pff

Hoe kan ik er voor zorgen dat er geen cijfers achter de komma staan dus alleen hele afgeronde bedragen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:34:11
 
Jelmer -

Jelmer -

27/11/2007 19:33:00
Quote Anchor link
round, floor, of eventueel number_format
 
Jeroen

Jeroen

27/11/2007 19:34:00
Quote Anchor link
Zou je kunnen zeggen hoe, klinkt gek maar het is ff voor 1 dingetje en dan ben ik er mee klaar.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/11/2007 19:36:00
Quote Anchor link
nou, klik op de linkjes en lees even door waarvoor de verschillende dingen zijn en hoe het werkt. Dan kun je kiezen welke het beste voor je is en hoe het dan werkt.
 
Jeroen

Jeroen

27/11/2007 19:37:00
Quote Anchor link
Ja ik heb het denk ik al.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/11/2007 19:39:00
Quote Anchor link
En als je het dan hebt is het zo aardig om de oplossing er ook bij te vermelden, dan hebben andere er weer wat aan.
 
Jeroen

Jeroen

27/11/2007 19:42:00
Quote Anchor link
echo floor($_POST['waarde1']/$_POST['waarde2']) * ($_POST['waarde3']/$_POST['waarde4']) * 18500;

Ik heb hem zo nu
 
Jeroen

Jeroen

27/11/2007 19:49:00
Quote Anchor link
Ze werken alle 3 niet?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/11/2007 19:54:00
Quote Anchor link
je doet een floor van je eerste som, je kunt het beter van het einde doen (als $_Post['waarde2] hier groter is dan $_Post['waarde1'] krijg je altijd 0 als antwoord want floor (1/2) = 0)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo floor(
    (
1/2)
    * (
3/4)
    *
18500
    );
?>


En denk er even aan dat bumpen (2 keer achter elkaar een bericht) niet is toegestaan binnen 24 uur (edit je bericht voortaan)
 
Jeroen

Jeroen

27/11/2007 20:07:00
Quote Anchor link
TJVB, daar heb ik wat aan. Top!

Aan dat andere zal ik voortaan denken.


Ik heb in ieder geval weer wat geleerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.