rekenen met tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

22/12/2006 13:11:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem!?
Ik wil graag de huidige tijd minus de tijd waarom de user zich heeft geregistreerd van elkaar aftrekken!
Nou had ik dit script geschreven maar het verschil is 1 uur ongeveer.

In de comment staat welke tijd ik uit de database haal, normalitair haal ik de timestamp van de user die ingelogd is eruit.
In de database staat in een int veld de timestamp die is gegenereerd met mktime.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if(!empty($_SESSION)){
            $qry = mysql_query("SELECT TimeAdd From Users WHERE Username = '".$_SESSION['uname']."'");
            $result = mysql_result($qry, 0, 0);
            
            
            $date = mktime(date("H"), date("i"), date("s"), date("m")  , date("d"), date("Y"));
            $date2 = $result;//2006-12-10 13:59:08
            
            $date3 =  $date - $date2;
        
            $years = date("Y", $date3) ;
            $month = date("m", $date3) ;
            $day   = date("d", $date3) ;
            $hour  = date("G", $date3) ;
            $minut = date("i", $date3) ;
            $sec   = date("s", $date3) ;
            
            if($years == 1970)     $years     -= 1970;
            if($month == 01)     $month     -= 1;
            if($day == 01)         $day     -= 1;
            if($hour == 01)         $hour     -= 1;
            if($minut == 01)     $minut     -= 1;
            if($sec == 01)         $sec     -= 1;
            

        
            
            $data .=  "<br>".$day." dagen ".$month." maanden " .$years." jaren  ".$hour." uren " .$minut." minuten ".$sec." seconden lid <Br> ";
            }
            
            

?>


Edit:
php tags vergeten....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:09:57
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2006 13:15:00
Quote Anchor link
Ik zou de 2 tijden die je uit de database haalt met strottime en time omzetten naar een mooie Unix Timestamp. Dan zijn ze beiden in seconden, en kan je ze gewoon van elkaar aftrekken. Daara houd je de tijd in seconden over. Via date kan je die dan weer gebruiken.

Wat ook kan, is MySQL je rekenwerk laten doen. Kijk maar eens wat hier uitkomt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query("SELECT TIMEDIFF(NOW(), TimeAdd) as tijdgeregistreerd FROM Users WHERE Username = '".$_SESSION['uname']."'");
?>
 
Frank -

Frank -

22/12/2006 13:27:00
Quote Anchor link
Wat Jelmer ook al zegt, laat de database het rekenwerk verrichten. Maar sla de datum met tijd wel op in een DATETIME, daar zul je nog veel plezier aan beleven. Zie de handleiding welke functies je dan allemaal cadeau krijgt.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

22/12/2006 13:27:00
Quote Anchor link
Wat voor veld moet ik dan in de DB instellen, het is nu een timestamp maar echt lekker werkt het niet....
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/12/2006 13:30:00
Quote Anchor link
DATE of DATETIME
 
- -

- -

22/12/2006 13:56:00
Quote Anchor link
datetime, want dan heb je ook auren ipv alleen dagen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.