rekenmachine switch statement + select dropdownbox null waarde?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chester van Ree

Chester van Ree

29/09/2010 01:06:19
Quote Anchor link
http://www.chestervanree.nl/php/rekenmachine

waarschijnlijk is dit voor de meeste ervaren php programmeurs makkelijk op te lossen
maar ik kom er helaas niet uit
mijn vraag is namelijk hoe kan ik deze simpele rekenmachine werkend maken
nu krijg ik bij het uitvoeren alleen maar een 0 waarden



<html>

<form method="POST">
<input type="text" name"getal1" />
<select name="select" />
<option value="+" >+</option>
<option value="-" >-</option>
<option value="*" >*</option>
<option value="/" >/</option>
<option value="^" >^</option>
</select>
<input type="text" name"getal2" />
<input type="submit" name="uitvoeren" Value="uitvoeren" title="Door te klikken voert u de berekening uit"/>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$getal1
= $_POST['getal1'];
$getal2 = $_POST['getal2'];
$type = $_POST['select'];


if($_POST['uitvoeren'] == true)
{

echo "De uitkomst van uw berekening is:";
}

switch ($type)
{
  case
"+" :
  echo $getal1 + $getal2;
  break;
  
  case
"-" :
  echo $getal1 - $getal2;
  break;
  
  case
"*" :
  echo $getal1 * $getal2;
  break;
  
  case
"/" :
  echo $getal1 / $getal2;
  break;
  
  case
"^" :
  echo $getal1 ^ $getal2;
  break;
}




?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:18:24
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

29/09/2010 01:22:47
Quote Anchor link
<input type="text" name"getal1" />
moet zijn:
<input type="text" name="getal1" />
en
<input type="text" name"getal2" />

moet zijn
<input type="text" name="getal2" />
;)
 
Chester van Ree

Chester van Ree

29/09/2010 01:25:46
Quote Anchor link
heel erg bedankt

pffffffff dat ik dat niet zag
heb er echt 2 uur in gestoken om ui te zoeken wat er nou mis was :P
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

29/09/2010 01:28:23
Quote Anchor link
ja soms staar je je blind op 1 simpel dingetje ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.