Rekenspel in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Rover ---

Rover ---

28/10/2010 12:02:30
Quote Anchor link
Zoo, ik ben een heel eind verder dankzij de hulp van Jelle. Het volgende probleem waar ik op stuit is dat ik een systeem moet gaan bedenken die ANALOGE klokken laat zien, en dat de gebruiker dan moet invullen hoe laat het is.
Hoe kan ik dit het best aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:06:17
 
- Mark -

- Mark -

28/10/2010 12:11:48
Quote Anchor link
Ik zou op google zoeken naar een standaard script dat de tijd als een analoge klok weergeeft. daarna moet je er voor zorgen dat de klok de tijd aangeeft die jij wilt in plaats van de huidige tijd. Daarna is het vrijwel hetzelfde als je rekenspel gok ik. Je hebt dan het antwoord dat de leerling moet invullen. Je hoeft het alleen maar te controleren.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

28/10/2010 12:28:21
Quote Anchor link
of mischien , is wel heel veel werk en wss niet de beste oplossing, maar je kunt ook afbeelding maken van elke minuut op de dag maken zodat je uiteindelijk dus 1440 plaatjes hebt en die kun je wel random uit je database halen.
 
Rover ---

Rover ---

28/10/2010 12:56:59
Quote Anchor link
Oke, ik heb een oplossing gevonden. Ik maak gewoon 30 klokjes, die vervolgens in een quiz php module komen. Die rekent uit hoeveel er goed zijn en die stuurt het door naar de database.

Toevoeging op 28/10/2010 12:58:04:

<li>
<form action="grade.php" method="post" id="quiz">
<h3>Hoe laat is het?</h3>
<img src="klok1.gif"></img>
<div>
<input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-A" value="A" />
<label for="question-1-answers-A">A) Het is 1 uur</label>
</div>

<div>
<input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-B" value="B" />
<label for="question-1-answers-B">B) Het is 2 uur</label>
</div>

<div>
<input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-C" value="C" />
<label for="question-1-answers-C">C) Het is half 1</label>
</div>

<div>
<input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-D" value="D" />
<label for="question-1-answers-D">D)Het is kwart over 1</label>
</div>
<input type="submit" value="Verstuur je antwoorden!" />
</form>

</li>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

    $answer1
= $_POST['question-1-answers'];
    $answer2 = $_POST['question-2-answers'];
    $answer3 = $_POST['question-3-answers'];
    $answer4 = $_POST['question-4-answers'];
    $answer5 = $_POST['question-5-answers'];

    $totalCorrect = 0;

    if ($answer1 == "A") { $totalCorrect++; }
    if ($answer2 == "B") { $totalCorrect++; }
    if ($answer3 == "C") { $totalCorrect++; }
    if ($answer4 == "D") { $totalCorrect++; }
    if ($answer5) { $totalCorrect++; }

    echo "<div id='results'> Je had er $totalCorrect goed!</div>";

?>



Zo ziet mijn code er nu uit!

Toevoeging op 28/10/2010 13:19:15:

Volgende vraag is hoe ik het aantal goede/foute antwoorden door ga sturen naar mijn database, zodat de docent het kan opvragen. Kan iemand me daarbij helpen?
 
Hipska BE

Hipska BE

28/10/2010 15:30:56
Quote Anchor link
INSERT ... INTO ...

Maar dat had je vast zelf al door ;-)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.