reload php script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben

Ben

10/05/2005 19:01:00
Quote Anchor link
Ik heb een iframe die vanuit een php script gevuld moet worden die in een ander iframe staat. Zoiets als:
Wanneer frame 1 is ingeladen dan frame 2 vullen met inhoud.

Nu heb ik gezocht naar Java scripts...maar hij laat niets zien.

Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 11:17:08
 
Mitch X

Mitch X

10/05/2005 22:43:00
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/05/2005 22:49:00
Quote Anchor link
"Wie heeft u dat aangeraden?"
- "Niemand."
"Tsjah..."

Lol @ 'Wasmachines leven langer met Calgon!' :)

Elwin
 
Ben

Ben

10/05/2005 22:53:00
Quote Anchor link
<HTML>
<TABLE)<TR><TD>
<iframe name="info" src="PHPscript1.php"><iframe>
</TD><TD>
<iframe name="tekst" src="PHPscript2.php"></iframe>
</TD></TR></TABLE></HTML>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php //PHPscript1
session_start();
$_SESSION['var1']="1";
$_SESSION['var2']="2";
echo $var1;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php //PHPscript2
session_start();
echo $var2;
?>


Probleem is dat wanneer de HTML-code uitgevoerd wordt dan de eerste keer $var2 niet getoond wordt. Refrsh je de pagina met F5 dan is de variabele wel beschikbaar.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

10/05/2005 23:01:00
Quote Anchor link
Refreshen met F5 is natuurlijk niet handig...

_____________________
| |
| Welkom |
| Druk F5 voor |
| correcte weergave |
|____________________|

Andere oplossing lijkt me logischer.... (geen idee welke... Maar wou hier ff over 'zeuren')
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/05/2005 23:02:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat sessie-variabelen pas na een refresh van de pagina op te roepen zijn.

Waarom doe je dit met iframes? Kan je het niet beter met <div>'s doen?

Elwin

Edit: Typo
Gewijzigd op 10/05/2005 23:02:00 door Elwin - Fratsloos
 
Ben

Ben

10/05/2005 23:07:00
Quote Anchor link
ook met een div zijn de session variabelen nog niet aanwezig en toont print_r($_SESSION); alleen maar Array()
 
Martijn B

Martijn B

11/05/2005 00:00:00
Quote Anchor link
Misschien dat het lukt met de $_GLOBALS array?
 
Jelmer -

Jelmer -

11/05/2005 09:46:00
Quote Anchor link
Het is niet $_GLOBALS[] zoals het logischte lijkt, maar het is $GLOBALS[] (zonder underscore)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.