Replace url met affiliate id

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

08/02/2013 17:14:38
Quote Anchor link
Ik wil in mijn website een javascript hebben wat het volgende doet:

Als de website start met amazon.com, amazon.co.uk of yahoo.com dan moet er achter aan het url mijn affiliate ID worden toegevoegd.

Vb. url is www.amazon.com/product/x/1234 moet automatisch worden getoond als www.amazon.com/product/x/1234?MIJNAFFILIATEID

Tevens als er al een affliate achter het url staat moet het worden vervangen met die van mij:

Vb. url is www.amazon.com/product/x/1234?EENAFFILIATEID moet automatisch worden getoond als www.amazon.com/product/x/1234?MIJNAFFILIATEID

Ik heb veel rondgezocht en scripts gevonden zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$("a").click(function() {
    addAffiliate(this);
});

myCode = "?pp=708a77db476d737e54b8bf4663fc79b346d696d2";
myAmazonCode = "?tag=shihac-20"
    function addAffiliate(link) {
        alert("enterting script: " + link.href);
        if ((link.href).indexOf("gog.com") > -1 && (link.href).indexOf(myCode) < 0) {
                link.href = link.href + myCode;
        }else if((link.href).indexOf("amazon.com") > -1 && (link.href).indexOf(myAmazonCode) < 0){
                link.href = link.href + myAmazonCode;  
        }
            alert(link.href);
            return true;
        }



Wellicht nog beter is dit script http://www.plaatscode.be/141969/

Maar gezien mijn javascript kennis nagenoeg 0 is kan ik wel wat hulp gebruiken.

Zou iemand mij hiermee verder op weg kunnen helpen?
Gewijzigd op 08/02/2013 17:15:42 door Enrique Gervaso
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 22:17:39
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2013 17:38:04
Quote Anchor link
wat bedoel je met "Als de website start met amazon.com, amazon.co.uk of yahoo.com "?
 
Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

08/02/2013 17:39:51
Quote Anchor link
Ik bedoel de url op de website.

Dus als ergens in de tekst op mijn website dergelijke urls voorkomen dan moeten deze replaced worden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2013 18:17:14
Quote Anchor link
Gaat het dan altijd om snelkoppelingen, dus waar men dan op kan klikken of ook als tekst waar men niet op kan klikken?

en bestaat de website uit HTML pagina's of uit PHP pagina's?
 
Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

08/02/2013 18:38:18
Quote Anchor link
de website bestaat ook uit HTML delen dus een volledig javascript oplossing zou het beste zijn.

Verder gaat het altijd om links. Als iemand hierop klikt moet worden doorgelinkt naar de sites met mijn affiliate ID.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 15:36:00
Quote Anchor link
Om jouw functie uit te voeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {
  var allLinks = $('a');
  $(allLinks).each(function() {
    addAffiliate(this);
  })
});
function addAffiliate(link) {
    var myCode = "&pp=708a77db476d737e54b8bf4663fc79b346d696d2";
    var myAmazonCode = "&ag=shihac-20"
    // alert("enterting script: " + link.href);
    if ((link.href).indexOf("gog.com") > -1 && (link.href).indexOf(myCode) < 0) {
            link.href = link.href + myCode;
    }else if((link.href).indexOf("amazon.com") > -1 && (link.href).indexOf(myAmazonCode) < 0){
            link.href = link.href + myAmazonCode;  
    }
        //alert(link.href);
        return true;
}
</script>
<div>
 bla bla <a href="http://www.amazon.com/gp/product/B007OZNZG0/ref=s9_pop_gw_g349_ir03?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0AMVACH82N7GWSNRZRRX&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1263340922&pf_rd_i=507846">Tablet</a><br>
 bla bla <a href="http://www.amazon.com/Power-Packs-Automotive/b/ref=amb_link_83808091_2?ie=UTF8&node=1253955011&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=1SJFRQGXCHWYF54C7HBV&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1421833882&pf_rd_i=507846">iets van duracel</a><br>
</div>


Werkt dit zoals je wil?
 
Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

11/02/2013 16:49:50
Quote Anchor link
Dank je wel.

Helaas als ik mijn Amazon ID wijzig en ik laad het script zie ik geen verschil in de links die worden geladen. Ook als ik op een link heb geklikt blijft het url hetzelfde.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 16:59:38
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld.

Een voorbeeld van een <a> zoals ze kan voorkomen op de site; en zoals je wil dat ze wordt.
 
Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

11/02/2013 17:21:48
Quote Anchor link
http://www.amazon.com/gp/product/B0043D28B4/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B0043D28B4&linkCode=as2&tag=socioboard-20

Dit is volgens mij opgebouwd als:

http://www.amazon.com/prdocut/ASIN/?tag=your_Associates_ID

(althans dat denk ik: http://designpx.com/business/short-amazon-affiliate-links/)


Een script wat wel werkt is onderstaande. Probleem is dat deze alleen replaced als iets tussen een Context ID staat. Ik wil dat altijd alles wordt replaced. Zou dat hiermee ook op een of andere manier lukken?

<h3>Javascript Code</h3>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
  <script src="scrooge.min.js"></script>
  <script>
  // Setting the context to search only inside an element with a 'detect' id
  Scrooge.setContext('#detect')
      // Adding support for amazon.com links
      .addSite('amazon', 'amazon.com', 'tag', 'mijnnaam')
      // Adding support for iTunes links
      .addSite('itunes', 'itunes.apple.com', 'affId', 'mijnnaam')
      // Adding support for newegg.com through Commmission Junction
      .addCjSite('newegg', 'newegg.com', '4858864', 'mijnnaam')
      // Adding support for a fictitous site
      .addSite('somesite', 'somesite.com', 'referral', 'YOUR-REFERRAL-ID');
  </script>


<h3>HTML Code</h3>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
  <ul id="detect">
      <li><a href="https://www.amazon.com/Western-Digital-Scorpio-Notebook-WD3200BEKT/dp/B001CO3EKQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1299021901&sr=8-2">Scorpio Black (Amazon)</a></li>
      <li><a href="http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136831&cm_re=wd_tv_live-_-22-136-831-_-Product">WD TV Live Hub Media Center (Newegg)</a></li>
      <li><a href="http://www.somesite.com/product/1234/">Dummy Site</a></li>
      <li><a href="http://itunes.apple.com/us/app/isaac-newtons-gravity/id345439503?mt=8">Isaac Newton's Gravity [iTunes]</a></li>
  </ul>
Gewijzigd op 11/02/2013 17:54:10 door Enrique Gervaso
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 17:55:01
Quote Anchor link
Tja; ik dacht al dat dat lastig zou doen; gewoon die tag achter de url plakken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {
  var allLinks = $('a');
  $(allLinks).each(function() {
    addAffiliate(this);
  })
});
function addAffiliate(link) {
    var myCode = "708a77db476d737e54b8bf4663fc79b346d696d2";    // &pp=...
    var myAmazonCode = "shihac-20";                             // &tag=...
    // alert("enterting script: " + link.href);
    if ((link.href).indexOf("gog.com") > -1 && (link.href).indexOf(myCode) < 0) {
      link.href = updateURLParameter(link.href, 'pp', myCode) ;
    }
    else if((link.href).indexOf("amazon.com") > -1 && (link.href).indexOf(myAmazonCode) < 0) {
      link.href = updateURLParameter(link.href, 'tag', myAmazonCode) ;
    }
  //return true;
}
/**
 * http://stackoverflow.com/a/10997390/11236
 */
function updateURLParameter(url, param, paramVal) {
    var newAdditionalURL = "";
    var tempArray = url.split("?");
    var baseURL = tempArray[0];
    var additionalURL = tempArray[1];
    var temp = "";
    if (additionalURL) {
        tempArray = additionalURL.split("&");
        for (i=0; i<tempArray.length; i++) {
            if(tempArray[i].split('=')[0] != param) {
                newAdditionalURL += temp + tempArray[i];
                temp = "&";
            }
        }
    }
    var rows_txt = temp + "" + param + "=" + paramVal;
    return baseURL + "?" + newAdditionalURL + rows_txt;
}
</script>
<div>
 bla bla <a href="http://www.amazon.com/gp/product/B007OZNZG0/ref=s9_pop_gw_g349_ir03?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0AMVACH82N7GWSNRZRRX&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1263340922&pf_rd_i=507846">Tablet</a><br>
 bla bla <a href="http://www.amazon.com/Power-Packs-Automotive/b/ref=amb_link_83808091_2?ie=UTF8&node=1253955011&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=1SJFRQGXCHWYF54C7HBV&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1421833882&pf_rd_i=507846">iets van duracel</a><br>
</div>


Ik heb er iets tussen gesmeten dat wat intelligenter werkt.
Zie eens of dit beter is.
 
Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

12/02/2013 18:52:40
Quote Anchor link
Dit werkt inderdaad. Super!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.