[req][tuto] werken met checkboxen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ano Niem

Ano Niem

04/09/2004 11:58:00
Quote Anchor link
Hey,
Ik weet inmiddels best wat af van php/mysql (probeer nu OOP onder de knie te krijgen). Maar ik weet 1 iets nog niet.
Als ik in een form dmv een while loop een lijst met checkboxen laat weergeven (+ bijbehorende waardes etc) hebben die dezelfde naam.

Hoe zou ik dit kunnen gaan verwerken in een sql_query?
Dat bijv. alle geselecteerde berichten (dus met id '*') verwijderd worden.

Mvg Sickness
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:16:50
 
Vincent elschot

vincent elschot

04/09/2004 12:03:00
Quote Anchor link
Geef je checkboxes een array-naam:

name="id[]"

dan krijg je in $_POST ook een array die je kunt uitlezen:

echo $_POST['id'][0];
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

04/09/2004 12:04:00
Quote Anchor link
geef de checkbox de naam waarde[], dan wordt het vanzelf een array, en kun je dit verwerken mbv sql. (vraag me echter niet hoe, ik verafschuw sql)

Edit: je was me net voor...
Gewijzigd op 04/09/2004 12:05:00 door Joris van Rooij
 
B a s
Beheerder

B a s

04/09/2004 12:47:00
Quote Anchor link
heb je in 1 kolom allemaal id nummer staan ofzo? 1,24,65,16,4 etc.?
 
Ano Niem

Ano Niem

04/09/2004 16:31:00
Quote Anchor link
jah ik laat het bijv zo weergeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
while($obj = mysql_fetch_obj($query))
{

    echo "<tr><td><input type='checkbox' name='id' value='". $obj->id ."'></td><td>". $obj->text ."</td></tr>";
}

?>


maar ik begrijp dat ik iig van name='id' moet maken name='id[]'
En hoe dan verder ik weet dat ik met een loop ( for ) voor elk id een query uit kan laten voeren... maar dat is niet netjes. (En ik kan ook niet echt met for overweg)
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

04/09/2004 16:37:00
Quote Anchor link
ik weet niet of ik dit nou goed doe, maar dit is wat ik van dutchcamel heb geleerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$count
= count($array);
for ($i = 0; $i < $count; $i++) {
//je query
}
?>


dan kan je voor iedere inumber de waarde verkrijgen met id[$i]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.