Resize script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars Groot

Lars Groot

05/12/2009 10:20:00
Quote Anchor link
Beste,
Dit resize script werkt niet goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
error_reporting(E_ALL);
if(isset($_POST['name']) && isset($_POST['percent']) && isset($_POST['resize'])){
// File and new size
$map = 'lars/';
$ext = '.jpg';
$name = $_POST['name'];
$pattern = '/.jpg/';
$replacement = '';
preg_replace($pattern, $replacement, $name);
$filename = $map.$name.$ext;
$percent = $_POST['percent'];

// Content type
header('Content-type: image/jpeg');

// Get new sizes
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$newwidth = $width * $percent;
$newheight = $height * $percent;

// Load
$thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($filename);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Output
imagejpeg($thumb);

// Save
$fileget = $name;
$rand = rand(0,9999);
imagejpeg($thumb, $map.$fileget.$rand.$ext);
echo '
Het is gelukt!, het bestand is weer in je map gezet!.<br />'
;
echo 'De afbeelding is hieronder geresized weer gegeven:<br />
<img src="'
; echo $map; echo '/'; echo $fileget.$rand.$ext; echo '"><br />';
echo 'De link is:<br /><a href="'; echo $map; echo '/'; echo $fileget.$rand.$ext; echo '">Hier</a>';
}
else{
echo 'Welkom bij het resizen van een JPEG afbeelding.<br />';
echo 'Als u niks van die graden en pixels afweet, hier kan het met procenten.<br />';
echo 'Kies uw afbeelding, door het rondje aan te kruisen, en vul daarachter het aantal procent in wat er af of bij moet.<br />';
echo 'LET OP!, 1 procent is de grootte nu. Alles hoger dan 1% word de afbeelding groter, anders kleiner. Dus 0.5 is de helft kleiner, en 2 is dubbel zo groot!<br />';
$slash = '/';
$map = 'lars/';
$dir = $map;
?>

<form method="post">
<?php
// Open a known directory, and proceed to read its contents
if (is_dir($dir)) {
    if ($dh = opendir($dir)) {
        while (($file = readdir($dh)) !== false) {
        ?>
<a href="<?php echo $map.$file;?>"><?php echo $file; ?></a> <input type="radio" name="name" value="<?php echo $file; ?>"><br /><?php
        }
        closedir($dh);
    }
}

?>

<br />Welke procent?<br />
<input type="text" name="percent" value="0.5" size="5"><br />
<input type="submit" name="resize">
</form>
<?php
}
?>


Het laat enkel m'n sitelink in beeld zien, en dan nog de script url erachter... (als plaatje).
Maar het zou het plaatje moeten resizen.
Het script laat dus eerst alle plaatjes zien. Dan kies je het plaatje dat je wilt resizen + de nieuwe grootte (in een kommagetal (procent)), en daarna word het geresized.

Hoop dat iemand het weet, hoe ik het weer goed krijg / wat de fout is.

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:23:54
 
Lars Groot

Lars Groot

05/12/2009 10:49:00
Quote Anchor link
BUMP

EDIT:
Het werkt weer, heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
error_reporting(E_ALL);
if(isset($_POST['name']) && isset($_POST['percent']) && isset($_POST['resize'])){
// File and new size
$map = 'lars/';
$ext = '.jpg';
$name = $_POST['name'];
$pattern = '/.jpg/';
$replacement = '';
$name = preg_replace($pattern, $replacement, $name);
$filename = $map.$name.$ext;
$percent = $_POST['percent'];

// Content type
header('Content-type: image/jpeg');

// Get new sizes
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$newwidth = $width * $percent;
$newheight = $height * $percent;

// Load
$thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($filename);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Save
$fileget = $name;
$rand = rand(0,9999);
imagejpeg($thumb, $map.$fileget.$rand.$ext);
$img = imagejpeg($thumb);

echo $img;
echo '
Het is gelukt!, het bestand is weer in je map gezet!.<br />'
;
echo 'De afbeelding is hieronder geresized weer gegeven:<br />
<img src="'
; echo $map; echo '/'; echo $fileget.$rand.$ext; echo '"><br />';
echo 'De link is:<br /><a href="'; echo $map; echo '/'; echo $fileget.$rand.$ext; echo '">Hier</a>';

}
else{
echo 'Welkom bij het resizen van een JPEG afbeelding.<br />';
echo 'Als u niks van die graden en pixels afweet, hier kan het met procenten.<br />';
echo 'Kies uw afbeelding, door het rondje aan te kruisen, en vul daarachter het aantal procent in wat er af of bij moet.<br />';
echo 'LET OP!, 1 procent is de grootte nu. Alles hoger dan 1% word de afbeelding groter, anders kleiner. Dus 0.5 is de helft kleiner, en 2 is dubbel zo groot!<br />';
$slash = '/';
$map = 'lars/';
$dir = $map;
?>

<form method="post">
<?php
// Open a known directory, and proceed to read its contents
if (is_dir($dir)) {
    if ($dh = opendir($dir)) {
        while (($file = readdir($dh)) !== false) {
        ?>
<a href="<?php echo $map.$file;?>"><?php echo $file; ?></a> <input type="radio" name="name" value="<?php echo $file; ?>"><br /><?php
        }
        closedir($dh);
    }
}

?>

<br />Welke procent?<br />
<input type="text" name="percent" value="0.5" size="5"><br />
<input type="submit" name="resize">
</form>
<?php
}
?>


Maar, de tekst die weergegeven zou moeten worden, word niet weergegeven, enkel de afbeelding. Hoe kan ik die tekst wel weergeven:
Vanaf "het is gelukt!" enzo?

Bedankt!

Lars
 
Milo

Milo

05/12/2009 10:59:00
Quote Anchor link
Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
echo 'Het is gelukt!, het bestand is weer in je map gezet!.<br />';
echo 'De afbeelding is hieronder geresized weer gegeven:<br />';
echo '<img src="'.$map.'/'.$fileget.$rand.$ext.'"><br />';
echo 'De link is:<br /><a href="'.$map.'/'.$fileget.$rand.$ext.'">Hier</a>';


of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
echo '
Het is gelukt!, het bestand is weer in je map gezet!.<br />
De afbeelding is hieronder geresized weer gegeven:<br />
<img src="'.$map.'/'.$fileget.$rand.$ext.'"><br />
De link is:<br /><a href="'.$map.'/'.$fileget.$rand.$ext.'">Hier</a>
';


Gr,
 
Lars Groot

Lars Groot

05/12/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Nee, er komt gewoon helemaal geen tekst...
Hier is de link:
http://image.pretpark-online.nl/resize.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lars Groot
 
Milo

Milo

05/12/2009 11:38:00
Quote Anchor link
Vreemd...
geen foutmeldingen?
 
Lars Groot

Lars Groot

05/12/2009 11:40:00
Quote Anchor link
Nee.
Helemaal niks.
EDIT:
Het is nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php
if(isset($_POST['name']) && isset($_POST['percent']) && isset($_POST['resize'])){
// File and new size
$map = 'lars/';
$ext = '.jpg';
$name = $_POST['name'];
$pattern = '/.jpg/';
$replacement = '';
$name = preg_replace($pattern, $replacement, $name);
$filename = $map.$name.$ext;
$percent = $_POST['percent'];

// Content type
header('Content-type: image/jpeg');

// Get new sizes
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$newwidth = $width * $percent;
$newheight = $height * $percent;

// Load
$thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($filename);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Save
$fileget = $name;
$rand = rand(0,9999);
imagejpeg($thumb, $map.$fileget.$rand.$ext);
imagejpeg($thumb);
imagedestroy($thumb);
echo 'Het is gelukt!, het bestand is weer in je map gezet!.<br />';
echo 'De afbeelding is hieronder geresized weer gegeven:<br />';
echo '<img src="'.$map.'/'.$fileget.$rand.$ext.'"><br />';
echo 'De link is:<br /><a href="'.$map.'/'.$fileget.$rand.$ext.'">Hier</a>';
//echo '
//Het is gelukt!, het bestand is weer in je map gezet!.<br />';
//echo 'De afbeelding is hieronder geresized weer gegeven:<br />
//<img src="'; echo $map; echo '/'; echo $fileget.$rand.$ext; echo '"><br />';
//echo 'De link is:<br /><a href="'; echo $map; echo '/'; echo $fileget.$rand.$ext; echo '">Hier</a>';


} else{
echo 'Welkom bij het resizen van een JPEG afbeelding.<br />';
echo 'Als u niks van die graden en pixels afweet, hier kan het met procenten.<br />';
echo 'Kies uw afbeelding, door het rondje aan te kruisen, en vul daarachter het aantal procent in wat er af of bij moet.<br />';
echo 'LET OP!, 1 procent is de grootte nu. Alles hoger dan 1% word de afbeelding groter, anders kleiner. Dus 0.5 is de helft kleiner, en 2 is dubbel zo groot!<br />';
$slash = '/';
$map = 'lars/';
$dir = $map;
?>

<form method="post">
<?php
// Open a known directory, and proceed to read its contents
if (is_dir($dir)) {
    if ($dh = opendir($dir)) {
        while (($file = readdir($dh)) !== false) {
        ?>
<a href="<?php echo $map.$file;?>"><?php echo $file; ?></a> <input type="radio" name="name" value="<?php echo $file; ?>"><br /><?php
        }
        closedir($dh);
    }
}

?>

<br />Welke procent?<br />
<input type="text" name="percent" value="0.5" size="5"><br />
<input type="submit" name="resize">
</form>
<?php
}
?>

Image destroy even toegevoegd..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lars Groot
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.