Resizen van afbeeldingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

An del

An del

21/12/2006 21:32:00
Quote Anchor link
Waar zit ik fout????
Ik wil een jpeg wijzigen naar 400x.....
Ik krijg steeds een zwarte afbeelding !!!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<link href="gebruikersbeheer.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<div id="container">

<?php
$tempfile
="fffff.jpg";
$dir= "fotos/";
$file="ffff2.jpg";
list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("$dir$tempfile");
echo "<img src=\"fotos/fffff.jpg\" $attr alt=\"getimagesize() example\" /><br>";
echo $width."<br>";
echo $height."<br>";
$verhouding= $width/$height;
echo $type."<br>";
echo $attr."<br>";
$mimage = @imagecreatefromjpeg($tempfile);
$im = @imagecreatetruecolor((400),(300));
@
imagecopyresampled($im,$mimage,0,0,0,0,400,(400*$verhouding),$width,$height);
@
imagejpeg($im, $dir.$file, 100);
list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("$dir$file");
echo "<img src=\"fotos/ffff2.jpg\" $attr alt=\"getimagesize() example\" /><br>";
echo $width."<br>";
echo $height."<br>";
echo $type."<br>";
echo $attr."<br>";
?>

</div>
<div id="code">
        
        <?php
        $filename
= basename($_SERVER['PHP_SELF']);
        highlight_file($filename);
        ?>

    
</div>

</body>
</html>


ik zie het niet :-(
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:07:40
 
An del

An del

21/12/2006 21:48:00
Quote Anchor link
Al 1 foutje gevonden

lijn 23 moet zijn

$mimage = @imagecreatefromjpeg($dir.$tempfile);

Dat is al beter.

Maar de foto klopt nog niet volledig volgens mij
 
An del

An del

21/12/2006 21:58:00
Quote Anchor link
Ok
te vroeg geroepen
op lijn 25 moest het /verhouding zijn

sorry voor het storen maar zo staat er een klein stukje om een foto te verkleinen.
Misschien zijn er mensen geinteresseerd om dit stukje beter te maken
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

21/12/2006 22:00:00
Quote Anchor link
An, zou je je Afbeelding-knopje willen gebruiken?
 
An del

An del

21/12/2006 22:57:00
Quote Anchor link
Ok, 'k had daar niet op gelet, volgende keer zal mijn eigen berichten wijzigen

sorry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.