resolutie check in upload form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ewout Divendal

Ewout Divendal

11/10/2011 23:47:58
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het onderstaande script gevonden om foto's te kunnen uploaden.
en hij voldoet aan wat ik er mee wil doen, alleen...

Ik mis de functie om te controleren of de afbeelding een minimale resolutie heeft.

Zou iemand mij daar mee kunnen helpen?

alvast bedankt!

---------------------------------------------------------


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
//kijken of er een bestand is geselecteerd
if(isset($_FILES['bestand'])) {
    //als het bestand groter is dan 102400 bytes(10000kb) word hij niet toegelaten
    if($_FILES['bestand']['size'] > 102400000) {
        echo "Het bestand is <b>" . $_FILES['bestand']['size'] . "</b>, het maximale toegstaan is <b>102400000</b>";
        
    }
else {
        //kijken of het bestand wel een gif, png of jpg is
        if($_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  || $_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {
            //kijken of er een nieuwe naam aan het bestand is gegeven
            if(empty($_POST['naam'])) {
                $naam = $_FILES['bestand']['name'];
            }
else {
                //strip de extensie om die achter de nieuwe bestandsnaam te plakken
                $x = strrchr($_FILES['bestand']['name'], ".");
                $naam = $_POST['naam'] . $x;
                
            }

            //het bestand uploaden met de nieuwe of oude naam
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], "images/" . $naam);
            //voor linux of unix hosts chmodden we het bestand naar 777 zodat iedereen um kan zien
            chmod("images/" . $naam, 0777);
        }
else {
            echo "Het bestand is geen png, jpg of gif";
        }
    }
}
else {
    echo "Selecteer een plaatje";
}

?>

<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
<b>Bestand:</b> <input type="file" name="bestand"><br>
<b>Nieuwe naam:</b> <input type="text" name="naam"><br>
<input type="submit" name="submit" value="Upload">
</form>


--------------------------------------------------------------
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 18:26:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 23:49:53
 
Ewout Divendal

Ewout Divendal

12/10/2011 12:11:12
Quote Anchor link
ik heb ernaar gekeken. maar dat verteld mij toch alleen wat de grote van een plaatje is, maar ik wil hebben dat hij daar de consequentie aan verbind dat hij niet geupload mag worden.

FYI: ik heb niet heel veel verstand van PHP... maar heb heb het scriptje eigenlijk wel nodig om in een site in te bouwen:)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/10/2011 12:15:39
Quote Anchor link
Als je de grootte weet kun je daar een consequentie aan verbinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($size > 500) {
  // bestand verwijderen van server en melding tonen dat het bestand te groot is.
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.