resolutie naar bepaalde site gedeelte?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

23/03/2004 16:07:00
Quote Anchor link
Dag allemaal,

Ik heb een vraagje, en hoop dat 1 van jullie hier wel antwoord op kunnen geven.

Ik wil mijn site op verschillende resoluties laten draaien, maar zoek dan ook een script dat de gebruiker gelijk naar zijn resolutie gaat. Dus dat een 1280 x 960 dan ook op de 1280 x 960 pagina komt.

Is dit mogelijk in php of moet ik toch op zoek naar een javascript?

zo geen van beide, kan ik wel een script vinden die de resolutie uitzoekt en een doorlink knop maakte om naar die gedeelte van de site te komen?

Ik hoop dat jullie antwoord kunnen geven,

Groeten,
Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:35:57
 
Mitch X

Mitch X

23/03/2004 17:01:00
Quote Anchor link
Als je toch verschillende res pages gaat maken. (Wat sowieso al niet zo slim is...) Kun je beter een javascriptje pakken :)
 
Rick

Rick

23/03/2004 17:32:00
Quote Anchor link
dit kan met javascript, maar waarom zou je dit willen?
je kan beter een design maken wat met elke res werkt, scheelt je werk omdat je alle pagina's moet omzetten en controleren

en de variabele die je moet hebben verschilt per browser dus daar zal je dan eerst een detectie voor moeten hebben
 

23/03/2004 17:36:00
Quote Anchor link
mmm dat script heb ik ergens gezien ik zoek t ff voor je op
 

23/03/2004 17:41:00
Quote Anchor link
GEVONDEN!:D

Zo wordt het beschreven:
Met behulp van dit script kun je je bezoekers automatisch doorverwijzen naar de juiste URL ( resolutie ) afhankelijk van hun scherm-resolutie ! Je hebt dus wel verschillende resoluties nodig van je site.. maar hij kiest ze automatisch...!

Geen Demo beschikbaar.. maar werkt wel !

Plak dit tussen de <head> tags

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function redirectPage() {
var url640x480 = "URL"; //plaats URL hier
var url800x600 = "URL"; //plaats URL hier
var url1024x768 = "URL"; //plaats URL hier
if ((screen.width == 640) && (screen.height == 480))
window.location.href= url640x480;
else if ((screen.width == 800) && (screen.height == 600))
window.location.href= url800x600;
else if ((screen.width == 1024) && (screen.height == 768))
window.location.href= url1024x768;
else window.location.href= url800x600;
}
// -->
</SCRIPT>

---
Plak dit ipv de 1e <body> tag als onloader
<BODY onload="redirectPage();">

Ik vond dit script op http://www.leejoo.nl
klik op javascripts en dan op webtools
dan staat ie onder >Auto resolutie
 
Rick

Rick

23/03/2004 18:08:00
Quote Anchor link
Leuk scriptje Erik maar probeer dit eens in een andere browser
dit wert namelijk maar met een paar browsers
en het script is imho ook erg slecht
if, else if, else if ?
waarom niet gewoon een switch
 

23/03/2004 21:20:00
Quote Anchor link
Het punt is dat ik voor school op 2 verschillende resoluties moet maken ;) maar bedankt voor alle reacties en voor het script :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.