Resource id #5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin vd B

Martin vd B

05/06/2006 17:01:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben al een tijdje aan het klooien en ik probeer een mysql database uit te lezen met dit:
$sql = "SELECT dato FROM internetnyheder_forside";
$dato = @mysql_query($sql);

Maar als ik $dato echoo, dan komt dit : Resource id #5


Iemand die weet wat dit betekent ?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 18:34:08
 
Martin vd B

Martin vd B

05/06/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Niemand ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/06/2006 17:14:00
Quote Anchor link
Ja, mysql_query geeft een Resource ID terug. Die kun je weer meegeven aan bijvoorbeeld mysql_fetch_assoc om de waarden op te halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    while ($row = mysql_fetch_assoc ($dato)) {
        echo '<p>'.$row['dato'].'</p>';
    }

?>


edit: die @ voor mysql_query is een slecht idee. Je kunt beter aan foutafhandeling doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $res
= mysql_query ($sql) or trigger_error (mysql_error ());
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Gerben G

Gerben G

05/06/2006 17:18:00
Quote Anchor link
@ jan koehoorn

geen spaties tussen functie en ()
 
Frank -

Frank -

05/06/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Donhertog:
@ jan koehoorn

geen spaties tussen functie en ()
Maakt niet uit hoor, php heeft geen enkele moeite met een spatie.

Ik gebruik geen spaties, maar dat is meer omdat Zend Studio geen spatie gebruikt en ik het niet mooi vind. Maar dat zegt helemaal niets...
 
Martin vd B

Martin vd B

05/06/2006 17:26:00
Quote Anchor link
@Jan

Ik heb dat script er nu achter gezet, alleen ik wil ze niet in dat script echo'en, ik wil de waarden in een variabele zetten, hoe doe ik dat dan ?
 
Martin vd B

Martin vd B

05/06/2006 17:34:00
Quote Anchor link
Misschien is het handiger met een voorbeeldje :

www.gratisvip.dk/webmastere/index2.php?action=homepage je ziet dan dat de datum geincluded wordt boven de header. Ik wil hem graag op een ander plek op de website waar de variabele staat.
www.gratisvip.dk/webmaster/variabelen.php is dat bestand wat de waarde uit de mysql haalt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/06/2006 17:37:00
Quote Anchor link
Frank:
Donhertog:
@ jan koehoorn

geen spaties tussen functie en ()
Maakt niet uit hoor, php heeft geen enkele moeite met een spatie.

Ik gebruik geen spaties, maar dat is meer omdat Zend Studio geen spatie gebruikt en ik het niet mooi vind. Maar dat zegt helemaal niets...


Als sinds ik programmeer werk ik met een spatie voor het haakje. De reden dat het hier handiger zou zijn is dat phphulp er een linkje van maakt naar het phpmanual als die spatie er niet staat.
 
Martin vd B

Martin vd B

05/06/2006 17:43:00
Quote Anchor link
Laat maar hoor!

Probleem is opgelost, bedankt allemaal!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/06/2006 17:46:00
Quote Anchor link
Martin:
@Jan
Ik heb dat script er nu achter gezet, alleen ik wil ze niet in dat script echo'en, ik wil de waarden in een variabele zetten, hoe doe ik dat dan ?

Gewoon toekennen in de while loop. Als je zeker weet dat je maar 1 record ophaalt, neem je een gewone variabele (je hebt dan ook geen while loop nodig):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $row
= mysql_fetch_assoc ($dato);
    $var = $row['dato'];
?>

en anders stop je ze in een array, bijvoorbeeld zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $array
= array ();
    while ($row = mysql_fetch_assoc ($dato)) {
        $array[] = $row['dato'];
    }

?>
 
Mark L

Mark L

05/06/2006 18:21:00
Quote Anchor link
lol vandaag zag ik iemand met Recource #6 ... lol
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.