result van join verkeerde uitkomst.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Remco schrubben

remco schrubben

26/03/2012 20:44:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een JOIN Query die de verkeerde waarde geeft.
Verder werkt de complete query na wens, alleen ik heb een extra while() nodig.
Maar deze krijg ik niet gezet in de code. Dit omdat ik gewoon weg niet weet waar en hoe ik dit moet gaan aanpakken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Gewenste uitkomst:
+--------------------+
|      Jannes        |
+---------+----------+
| track 1 | track 2  |
+---------+----------+

Huidige uitkomst:
+--------------------+
|      Jannes        |
+---------+----------+
| track 1 | track 2  |
+---------+----------+
| track 1 | track 2  | Deze is van de volgende artiest.
+---------+----------+

De bedoeling is dus, dat ik 1x de artiest binnen haal van table 1. Daarna moet de bij behorende tracks uit table 1_2 gehaald worden. Zover ik weet heb ik daar 2 while() voor nodig. 1x voor de artiest uit table 1 en 1x voor de tracks uit table 1_2.
Omdat er in table 1_2 meerdere tracks kunnen staan.

Wie kan mij helpen met de 2e while() te zetten in de code hier onder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php
include ("config.php");
// Hulpvariabelen voor Tabellen maken
$aantal_kolommen     = 2;
$kolom_breedte         = 343; // in pixels
$huidige_kolom          = 0; // als deze variabele de waarde 0 heeft dan is er een rij afgelopen en moet er een nieuwe beginnen
$date                = date("Y");
define( 'DEBUG_MODE', true );
        
$query =     "SELECT
                1.1_id,
                1.artiest,
                1_2.1_id,
                1_2.track
            FROM                    
                1
            INNER JOIN                    
                1_2
            ON
                1.1_id                 = 1_2.1_id            
            ORDER BY
                1_2.1_id
            DESC
            "
;
$result = mysql_query( $query );

if ( false === $result )
{

    echo '<p>Er is iets fout gegaan bij ophalen van de gegevens.<br />';
    if ( constant( 'DEBUG_MODE' ) )
    {

        echo '<br />Foutmelding: ' . mysql_error() . '
            <br />Query: '
. htmlspecialchars( $query );
    }

        echo '</p>';
}

else
{
    if(mysql_num_rows($result) > 0)
    {
   // Begin if voor om te kijken als er Rows bestaan of niet.
        echo '
            <table width="'
.$aantal_kolommen * $kolom_breedte.'" border="0" cellspacing="1" cellpadding="2">
                <tr>
                    <td>
                        '
.htmlspecialchars($row['artiest']).'
                    </td>
                </tr>
                <tr>'
;
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
            
            // We gaan de kolommen opmaken
            echo '
                <td width="'
.$kolom_breedte.'">
                    '
.htmlspecialchars($row['track']).'
                </td>'
;
            // we zijn een kolom verder, verhoog $huidige_kolom
            $huidige_kolom++;

            // waren we klaar met een rij ?
            if($huidige_kolom == $aantal_kolommen)
            {

                // sluit de rij af en reset $huidige_kolom
                echo '</tr>';
                $huidige_kolom = 0;
            }
        }
  // Einde Whileloop                    

        // fix voor de laatste rij - was een rij volledig gevuld ?

        if($huidige_kolom != 0)
        {

            // rij was nog niet vol(ledig) - vul de resterende cellen op met "stuffing"
            for($i = $huidige_kolom; $i < $aantal_kolommen; $i++)
            {

                // in plaats van &nbsp; kun je de cel ook met iets anders vullen natuurlijk
                echo '<td width='.$kolom_breedte.'>&nbsp;</td>';
            }

            // sluit tenslotte de rij alsnog af
            echo '</tr>';
        }

        // Einde van de Table
        echo '</table>';
    }
// Einde if om te kijken of er rows bestaan.
    else
    {    
        echo '        
        Er is geen gegevens beschikbaar.'
;
    }
// Einde else voor als er geen Rows bestaan    
} // End of else
?>
Gewijzigd op 26/03/2012 21:35:14 door Remco schrubben
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:08:04
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/03/2012 07:10:46
Quote Anchor link
Je moet gewoon het ID bijhouden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
cur_id = 0;
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    if ($row['artist_id'] != cur_id) {
        cur_id = $row['artist_id'];
        // en de andere dingen die voor een nieuwe artiest moet doen
    }
    else {
        //wat je normaal doet
    }
}

?>

Maar ik wil je toch wel zeer dringend adviseren je tabellen fatsoenlijk te benoemen!
 
Remco schrubben

remco schrubben

27/03/2012 09:07:37
Quote Anchor link
Hoi Ger,

Bedankt voor het voorbeeld ik ga hier vandaag even mee aan het werk.
Hou AUB op over de tabellen. Ik zit hier een systeem van ander af te maken.
Ik ben er bijna, zodra het werkt ga ik de tabellen idd anders noemen, want dit lijkt nergens op.

Toch bedankt voor de tip ;)

EDIT:
Ger ik krijg een melding op de cur_id =0;
Parse error: syntax error, unexpected '=' in ../../testen.php on line 48
Gewijzigd op 27/03/2012 09:27:43 door remco schrubben
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/03/2012 10:03:12
Quote Anchor link
Sorry dat moet natuurlijk $cur_id zijn, excusez moi.
 
Remco schrubben

remco schrubben

27/03/2012 10:23:35
Quote Anchor link
Bedankt, ik zag het later ook.
Krijg hem alleen nog niet in bovenstaande code verwerkt.

Even stoeien nog of heb je een tip om te verwerken in bovenstaande code?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/03/2012 16:10:27
Quote Anchor link
Mijn tip is om de query in een tool te testen en dan kijken welk resultaat je eruit krijgt. Dan is het niet zo moeilijk meer om met PHP daar doorheen te lo(o)pen.
En nog en tip: bouw de html op in var en dan in 1x echoen.
 
Remco schrubben

remco schrubben

27/03/2012 18:58:03
Quote Anchor link
Ik heb de query door een tool gehaald. Alleen krijg ik daar ook niet het result die ik zou willen. Ik heb even een schema gemaakt hoe de query reageert ten opzichte van de database vulling. Ik komt er niet meer mee weg. Ik heb ook Ger zijn stukje geprobeerd maar die krijg ik ook niet er in verwerkt.

Let op !! Ik weet het, het zijn geen duidelijke table namen. Dit word aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
+----------------------------------------------------------+
| Dit is de uitkomst van de query zoals beschreven         |
+----------------+-----------------------------------------+
| Table 1        | Table 1.2                               |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1_id | artiest | id | 1_id | track                       |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 1  | 1    | ga dan                      |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 2  | 1    | 'n paradijs                 |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 3  | 1    | ik ben jannes               |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 2    | F Bauer | 4  | 2    | De Wereld Is Een Gekkenhuis |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 2    | F Bauer | 5  | 2    | Wat moet ik toch zonder jou |
+------+---------+----+------+-----------------------------+

+----------------------------------------------------------+
| Dit is de gewenste uitkomst van de query                 |
+----------------+-----------------------------------------+
| Table 1        | Table 1.2                               |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1_id | artiest | id | 1_id | track                       |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 1  | 1    | ga dan                      |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 2  | 1    | 'n paradijs                 |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 3  | 1    | ik ben jannes               |
+------+---------+----+------+-----------------------------+

+------------------------------------------------+
| Hoe het in de tabellen op de pagina moet komen |
| Dit met een LIMIT 1 op de table 1              |
+------------------------------------------------+
|                   Jannes                       |
+------------------------------------------------+
| Ga dan             | 'n Paradijs               |
+------------------------------------------------+
| Ik ben Jannes      |                           |
+--------------------+---------------------------+


Schema drie zoals ik het terug zou willen op de pagina. Dat word dus geregeld met de tabellen scriptje. Deze tabellen scripte werkt overigens prima na wens. Ik krijg alleen de result niet goed na wens. Hoop dat iemand mij hier echt mee kan helpen.
Gewijzigd op 28/03/2012 22:17:54 door remco schrubben
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/03/2012 07:30:39
Quote Anchor link
Remco schrubben op 27/03/2012 18:58:03:

Let op !! Ik weet het, het zijn geen duidelijke table namen. Dit word aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
+----------------------------------------------------------+
| Dit is de uitkomst van de query zoals beschreven         |
+----------------+-----------------------------------------+
| Table 1        | Table 1.2                               |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1_id | artiest | id | 1_id | track                       |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 1  | 1    | ga dan                      |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 2  | 1    | 'n paradijs                 |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | jannes  | 3  | 1    | ik ben jannes               |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | F Bauer | 1  | 2    | De Wereld Is Een Gekkenhuis |
+------+---------+----+------+-----------------------------+
| 1    | F Bauer | 2  | 2    | Wat moet ik toch zonder jou |
+------+---------+----+------+-----------------------------+

Als je goed kijkt zie je dat er iets vreemds gebeurt, kijk maar eens naar de de eerste en de vierde kolom. En dan de derde kolom dan zie ik bij Frans bauer de track id van Jannes. Dit heeft met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid toch te maken met de naamgeving van je tabellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
[code]<?php
$sql
= "SELECT a.artist_id,
        a.a_name,
        t.track_id,
        t.titlle
    FROM artists AS a
    JOIN tracks AS t USING (artist_id)"
;
$result = mysql_query($sql);
$html = '';
cur_id = 0;
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    if ($row['artist_id'] != cur_id) {
    if (cur_id > 0) {
        $html .= "</table>";
    }

        cur_id = $row['artist_id'];
        $html .= '<tr><td colspan="' . $aantalkolommen . '">' .
        $row['a_name'] . '</td></tr>';
    $huidigekolom = 0;
    }

    // hier wat je normaal doet  
}
$html .= '</table>';
echo $html;
?>


?>
Gewijzigd op 28/03/2012 08:25:38 door Ger van Steenderen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/03/2012 08:09:05
Quote Anchor link
@Ger: gezien de kleurtjes gaat er iets niet goed in je code (regel 18).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/03/2012 08:26:27
Quote Anchor link
Je hebt gelijk, het is nog vroeg hé. Heb het aangepast.
 
Remco schrubben

remco schrubben

28/03/2012 22:16:54
Quote Anchor link
Ger,

Wat jij aanhaalt met de id's van frans bouwer.
Ik heb de schema even getikt in notepad++ en daar heb ik in alle waarschijnlijkheid niet zo snel door gehad toen ik het hier poste.

Ik ga dat even verandering in het schema en ga zo gelijk jou code even testen.
Bedankt al vast weer voor de genomen moeite.

Toevoeging op 28/03/2012 22:32:32:

Onder tussen de code van Ger geprobeerd. Tevens zijn de tabellen namen ook verandert. Deze zijn nu beter overzichtelijk en nog steeds na wens van de gebruiker.

De query en code is geworden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
[code]<?php
include ("config.php");
$sql = "SELECT
            ts.ts_id,
            ts.ts_titel,
            ts.poll
            ts_optie.id,
            ts_optie.ts_id
            ts_optie.artiest
            ts_optie.titel
            ts_optie.cover
        FROM
            ts
        JOIN
            ts_optie
        USING (id)"
;
$result = mysql_query($sql);
$html = '';
$cur_id = 0;
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    if ($row['artist_id'] != $cur_id) {
    if ($cur_id > 0) {
        $html .= "</table>";
    }

        $cur_id = $row['ts_id'];
        $html .= '<tr><td colspan="' . $aantalkolommen . '">' .
        $row['ts_titel'] . '</td></tr>';
    $huidigekolom = 0;
    }

    // hier wat je normaal doet  
}
$html .= '</table>';
echo $html;
?>

/>

Krijg nu alleen de melding:
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ../../../../verkiezing.php on line 21
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/03/2012 22:48:00
Quote Anchor link
Al een poging met Google ondernomen om te kijken wat die foutmelding zou kunnen betekenen/veroorzaken?

Volgens mij is de uitkomst van je query leeg. Mis ook elke foutafhandeling van je query. Klopt die wel??

Zet error reporting aan.
 
Remco schrubben

remco schrubben

28/03/2012 23:49:28
Quote Anchor link
Obelix,
De query die klopt wel deze heb ik door phpmyadmin gehaalt.

Ik krijg nu deze melding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Foutmelding: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'USING (id)' at line 17
Query: SELECT ts.id, ts.ts_titel, ts.poll, ts.weeknr, ts.jaar, ts_optie.ts_id, ts_optie.artiest, ts_optie.titel, ts_optie.cover FROM ts INNER JOIN ts_optie ON ts.id    = ts_optie.ts_id USING (id)

Ik zie echt het probleem niet ivm de USING (id)

Dit is complete code met afhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
define( 'DEBUG_MODE', true );

include ("config.php");

$query = "    SELECT
                ts.id,
                ts.ts_titel,
                ts.poll,
                ts.weeknr,
                ts.jaar,
                ts_optie.ts_id,
                ts_optie.artiest,
                ts_optie.titel,
                ts_optie.cover
            FROM                    
                ts
            INNER JOIN                    
                ts_optie
            ON
                ts.id    = ts_optie.ts_id
        USING (id)"
;
$result = mysql_query( $query );

if ( false === $result )
{

    echo '<p>Er is iets fout gegaan bij ophalen van de gegevens.<br />';
    if ( constant( 'DEBUG_MODE' ) )
    {

        echo '<br />Foutmelding: ' . mysql_error() . '
            <br />Query: '
. htmlspecialchars( $query );
    }

        echo '</p>';
}

else
{
// Hulpvariabelen voor Tabellen maken
$aantal_kolommen     = 2;
$kolom_breedte         = 343; // in pixels
$huidige_kolom          = 0; // als deze variabele de waarde 0 heeft dan is er een rij afgelopen en moet er een nieuwe beginnen
$html = '';
$cur_id = 0;
if(mysql_num_rows($result) > 0)
{
    
    while ($row = mysql_fetch_array($result))
    {

        if ($row['ts_id'] != $cur_id)
        {

            if ($cur_id > 0) {
                $html .= "</table>";
            }

            
            $cur_id = $row['ts_id'];
            $html .= '<tr><td colspan="'.$aantal_kolommen.'">' .
            $row['ts_titel'] . '</td></tr>';
            $huidigekolom = 0;
        }
    }
// end of while()
    // fix voor de laatste rij - was een rij volledig gevuld ?

    if($huidige_kolom != 0)
    {

        // rij was nog niet vol(ledig) - vul de resterende cellen op met "stuffing"
        for($i = $huidige_kolom; $i < $aantal_kolommen; $i++)
        {

            // in plaats van &nbsp; kun je de cel ook met iets anders vullen natuurlijk
            echo '<td width='.$kolom_breedte.'>&nbsp;</td>';
        }

        // sluit tenslotte de rij alsnog af
        echo '</tr>';
    }
}
// Einde if om te kijken of er rows bestaan.
    else
    {    
        echo '        
        Er is geen result beschikbaar.'
;
    }
// Einde else voor als er geen Rows bestaan    
} // end of else
echo '</table>';
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/03/2012 11:53:42
Quote Anchor link
Het is JOIN ... ON of JOIN ... USING, niet allebei
 
 - Diov  -

- Diov -

29/03/2012 16:54:27
Quote Anchor link
Misschien een LIMIT plaatsen?
 
Remco schrubben

remco schrubben

29/03/2012 19:55:16
Quote Anchor link
@ Ger, hoe zal mijn query na voorbeeld bovenstaande er dan er uit moeten zien?
@ Dem , Een limit is wel een oplossing. Dan krijg ik ook de goede waarders uit mijn query. Maar ik vind dat niet de oplossing. Omdat ik gewoon 1 poll uit de query wil hebben met daarbij uit de andere table de tracks die er bij horen.

Ik mag aannemen dat dit ook gewoon wil werken met deze query. En een limit zal alleen handig zijn op de polls die er uit komen maar niet op de tracks die er uit komen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/03/2012 08:47:07
Quote Anchor link
Als je USING (id) weglaat zal het beter gaan. Je kan overigens USING alleen gebruiken als de kolom waarop je joined in beide tabellen dezelfde naam heeft.

Als je een LIMIT gebruikt geldt die voor de complete query.
 
Remco schrubben

remco schrubben

30/03/2012 18:26:58
Quote Anchor link
Ik heb nu eindelijk door veel google hen en weer gevraag de result die ik wil.
Alleen vroeg ik mij nog 1 ding af eigenlijk.

Ik krijg nu de result die ik hebben wil door middel van een LIMIT 6.
Deze 6 komt voort uit de 6 results in table ts_optie.
Alleen nu kan het soms voorkomen dat er 1 week bijvoorbeeld maar 5 zijn, dan zal hij 1 optie er bij pakken van een vorige week. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Tevens als er 1 week zal komen waar de beheerder 7 of 8 optie's heeft. Dan zal er 2 niet worden weer gegeven. Nu vroeg ik mij af of er een mogelijkheid was met de onderstande code om dit probleem op te vangen?

Kort omschreven: mysql table ts heeft 1 week lijst. In Mysql table ts_optie kunnen er gevarieerd tussen de 3 en 9 results zitten die horen bij de week lijst in table ts. Nu wil ik alle ts_optie result tonen die alleen bij de ts id horen en dit als het kan zonder LIMIT gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
include ("config.php");
$query ="    SELECT
                ts.id,
                ts.ts_titel,
                ts.poll,
                ts_optie.artiest,
                ts_optie.titel,
                ts_optie.cover
            FROM                    
                ts
            INNER JOIN                    
                ts_optie
            ON
                ts.id = ts_optie.ts_id
            ORDER BY
                ts_optie.id
            DESC
            LIMIT 6                        
        "
;
$result = mysql_query( $query );

// Zie: http://www.pfz.nl/wiki/mysql-foutafhandeling-in-php/
if ( false === $result )
{

    echo '<p>Er is iets fout gegaan bij het ophalen van de Stemlijst gegevens.<br />';
    if ('DEBUG_MODE')
    {

        echo '<br />Foutmelding: ' . mysql_error() . '
          <br />Query: '
. htmlspecialchars( $query );
    }

        echo '</p>';
}

    else
{
echo '
<table border="1">
    <tr>'
;

    $i=1;
    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        if($i == 1)
        {

            // print de kop met je type en weeknr
            echo '    <td align="left">
                        '
. htmlspecialchars( $row['ts_titel'] ) . '
                    </td>
                </tr>'
;
        }
// end of if{}

        // print het blok met de keuzeoptie. Waarbij je $i kunt gebruiken voor de juiste keuze:

        echo '    <tr>
                    <td align="left">
                        <p>'
.htmlspecialchars( $row['artiest']).' - '.htmlspecialchars( $row['titel']).'</p>
                    </td>
                </tr>'
;
        //hoog de $i op voor het volgende record
        $i++;
    }
// end of While()
    
    echo '</table>';
}
// ens of else()
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/03/2012 20:35:26
Quote Anchor link
Als ik je goed begrijp wil je op de ts tabel een limit en de daaraan gekoppelde records uit ts_optie. Dat is vrij eenvoudig dmv een inline view:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT aka.id,
    aka.ts_titel,
    aka.poll
    ts_optie.artiest,
        ts_optie.titel,
        ts_optie.cover
FROM
    (SELECT id, ts_titel, poll FROM ts ORDER BY id DESC LIMIT 1) AS aka
JOIN
    ts_optie ON aka.id = ts_optie.ts_id
Gewijzigd op 30/03/2012 20:36:24 door Ger van Steenderen
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/03/2012 15:22:46
Quote Anchor link
Ger bedankt voor deze voorbeeld.
Ik heb hem nog niet getest ivm ik een vraagje heb er over.

Ik zie:
aka.id,
aka.ts_titel
enz....

Wat doet deze aka. nu eigenlijk? Want deze snap ik namelijk even niet?
Verder ga ik vanavond even deze code proberen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/03/2012 15:51:37
Quote Anchor link
Een subquery in de FROM moet je altijd een alias geven omdat het eigenlijk een virtuele tabel is, aka mag je dus beschouwen als naam van de tabel.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.