resultaten groeperen met php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Plato Republic

Plato Republic

25/06/2010 18:04:42
Quote Anchor link
Beste allen,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$query
= "SELECT webdb.id, webdb.writer, webdb.title, webdb.picture FROM webdb where language = 'Farsi' AND category= 'History' GROUP BY writer";
$resultaat = mysql_query($query, $LinkID);
$column_count = mysql_num_fields($resultaat) or die (mysql_error()."<br>Couldn't execute query: $SQLquery");

$counter=1;
  while ($row = mysql_fetch_row($resultaat))
  {

      print("<td valign=\"top\" width=33% align=right>");
      echo "<br><img width=50 height=80 src=admin/writers/$row[3] border =0><br><b><br>".$row[1]."</b><br />
      <a href=\"read.php?&id=$row[0]\">"
.$row[2]."</a>
     </td>"
;
      if($counter%3==0){
      print("</tr><tr>");
      }

  $counter++;
  }

?>


Ik wil dat van iedere schrijver de naam en foto maar een keer herhaald worden en al hun artikelen van een bepaalde categorie onder hun naam wordt weergegeven. Hoe doe ik dat? Ik heb Group by geprobeerd, maar dat is niet de juist aanpak.

Dank
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:43:50
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/06/2010 18:21:27
Quote Anchor link
Waarom loop je nu weg van http://www.phpfreakz.nl/forum.php?forum=4&iid=1324381, daar heb je ook een link gekregen naar het antwoord.

En zoals ook daar gemeld staat: GROUP BY hoort niet thuis in deze query, je bedoelt waarschijnlijk ORDER BY writer

Waarom de ene keer print en de andere keer weer echo... dat valt bij mij dan onder de noemer bagger-code
Gewijzigd op 25/06/2010 18:22:56 door Noppes Homeland
 
Mark L

Mark L

25/06/2010 18:22:16
Quote Anchor link
Ikzelf zou ORDER BY writer doen.

Dan kun je in je while dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$author
= NULL;

while ($row = mysql_fetch_row($resultaat)) {
    if ($author !== $row[1]) { // als $row[1] de writer geeft, waarom doe je niet fetch_assoc?
        echo $row[1].': <br />';
        $author = $row[1];
    }

// rest van je code; alle werken in de category.
}
?>


Ik denk dat je begrijpt dat ik in de while-loop doe.

Ik hoop trouwens dat er een betere oplossing voor is. Ben ik wel benieuwd naar.
Gewijzigd op 25/06/2010 18:23:32 door Mark L
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/06/2010 18:25:12
Quote Anchor link
Alle andere oplossingen die men gaat aandragen zijn niets effiecienter dan dat er in dat wiki artikel wordt opgevoerd
 
Plato Republic

Plato Republic

25/06/2010 19:06:39
Quote Anchor link
Noppes,
Het gaat jou niets aan! Als je geen antwoord op het vraag weet, hoef je mij niet naar een link te verwijzen dat nergens over gaat.

@Mark
Dank ik zal het proberen....
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/06/2010 19:14:29
Quote Anchor link
Oh nu snap ik het, je wilt het in z'n geheel voorgekauwt krijgen.

Je vindt het dus handig om op meerdere sites je vraag/probleem voor te leggen en geen moeite te doen om het een en ander te lezen en het zelf dan toe te passen.
 
Plato Republic

Plato Republic

25/06/2010 19:59:20
Quote Anchor link
ach donder toch op man!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.