Resultaten in 2 kolomen weergeven.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton Boers

Ton Boers

12/11/2007 06:40:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik resulataten uit mijn db makkelijk in 2 kolommen weergeven?
Zonder dat er veel aan de code oeft verandert te worden.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:07:39
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

12/11/2007 08:24:00
Quote Anchor link
Wellicht is het handig om een reactie en hulp te krijgen wanneer je een stukje code van jezelf hier neerzet.
Zoals je het nu vraagt is het voor de hulpgevers zoeken naar een spelt in een hooiberg.....
 
Ton Boers

Ton Boers

12/11/2007 09:19:00
Quote Anchor link
Ik gebruik het script van http://www.sitemasters.be/tutorials/6/1/78/MySQL/Formulier ik ben nu gewoon no0g een beetjje aan het uitproberen wat er mogelijk is dus ik heb verder nog niks, maar ik dacht als het nu op 10 manieren kunnen wil ik het graagst op de makkelijkste manier.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/11/2007 09:33:00
Quote Anchor link
Hoi Ton,

als je zoiets wilt, is het van belang wat er precies uit je database komt rollen. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is het aantal rijen tellen die je query heeft opgehaald en dat door twee delen. Maar als het ene resultaat veel meer tekst dan een ander bevat, moet je met strlen aan de gang.
 
Bart van der veen

bart van der veen

12/11/2007 12:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
//misschien kun je hier wat mee...

//css
.menu{
    float:left;
    width:150px;
}

//php html


    <?php $level3=array("Blaaktoren","Bussum","CalFab2","Marktlaan3","Waterkwekerij","Schoorl","Smederij","Blok1","Elandstraat","Essensteijn","LEG","Kantoor Blaak","Kema Campus")?>    
    <div  class="menu level3">
    <ul>
    <?php
    Foreach($level3 as $nummer => $menu){
         if(($nummer+1)%5==0){
          if($nummer==$_GET['c']){
               echo'<li class="active">'.$menu.'</li></ul></div><div  class="menu level3"><ul>';
            }
else{
                echo'<li><a href="?a='.$_GET['a'].'&b='.$_GET['b'].'&c='.$nummer.'">'.$menu.'</a></li></ul></div><div  class="menu level3"><ul>';
            }
        }
else{
            if($nummer==$_GET['c']){
                echo'<li class="active">'.$menu.'</li>';
            }
else{
                echo'<li><a href="?a='.$_GET['a'].'&b='.$_GET['b'].'&c='.$nummer.'">'.$menu.'</a></li>';
            }
        }    
    }

    ?>

    </ul>
    </div>



offtopic, jan das weer een pittig stukje voor deze maand
 
Ton Boers

Ton Boers

12/11/2007 15:06:00
Quote Anchor link
En hoe tel ik de db en hoe deel ik ze dan,
Ja zory ik ben nog maar een beginner en van die tutrials snap ik geen hol.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/11/2007 15:20:00
Quote Anchor link
mysql_num_rows() om te tellen hoeveel rijen er in de resultaat set zitten. Zoiets zal het dan worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Uitvoeren van de query e.d.

$aantal = ceil(mysql_num_rows($result) / 2);
$teller = 0;

echo '<ul>';
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    if($teller != 0 && $teller%$aantal == 0)
    {

        echo '</ul><ul>';
    }

    echo '<li>'.$row['kolomnaam'].'</li>';
}

echo '</ul>';
?>

Als je nu vervolgens je <ul> met CSS opmaakt en een float:left meegeeft, komen ze naast elkaar te staan.
 
Ton Boers

Ton Boers

12/11/2007 15:24:00
Quote Anchor link
Oke bedankt ik ga eens even uitproberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.