resultaten uit Database in WHERE statement gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

26/08/2013 19:40:13
Quote Anchor link
Beste allemaal,

kan iemand mij helpen met het volgende probleem.
ik heb een query waarmee ik gebruiker id's uit de database haal.

nu is het de bedoeling dat er in een volgende query resultaten uit een ander table gehaald worden met in het WHERE gedeelte de gebruiker id's .

uit de eerste query komt dus een array met verschillende id's daarna wil ik met de id's resultaten zoeken waar deze id's voorkomen.

kan iemand mij opweg helpen.

ik dacht iets van dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$query
=("SELECT * FROM resultaten WHERE gebruikerid='".$1equery."'");
//
$1equery is dan de array van de resultaten gebruikerid's//
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:24:44
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/08/2013 20:16:02
Quote Anchor link
Je kan dat gewoon in één query doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM resultaten WHERE gebruikerid IN (SELECT gebruikerid FROM gebruikers)

Een betere methode is via een join
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    g.gebruikerid,
    g.gebruikernaam,
    r.resultaat
FROM
    gebruikers g
JOIN
    resultaten r USING (gebruiker_id)
Gewijzigd op 26/08/2013 20:56:04 door Ger van Steenderen
 
Stefan H

stefan H

26/08/2013 20:45:13
Quote Anchor link
bedankt ger ga ik mee aan de slag
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.