Return in een for loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars Nieuwenhuizen

Lars Nieuwenhuizen

14/09/2010 21:26:51
Quote Anchor link
Hey,

even een vraag, ik ben bezig met een functie wat gegevens op haalt.
Dit doe ik via een for loop.

echter kan ik geen echo of print gebruiken want dan word het een zooitje vanwege headers.
Ik wil dit dus doen via return.

Maar dan krijg ik maar 1 resultaat terug omdat deze de loop onderbreekt volgens mij.

Iemand tips?

Alvast bedankt voor alle hulp ;)

Mvg. Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 17:03:03
 

14/09/2010 21:40:46
Quote Anchor link
Logica van output scheiden.
Wat doe je precies?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/09/2010 21:44:55
Quote Anchor link
dan stop je het in een var en return je de var op het laatst
 
Lars Nieuwenhuizen

Lars Nieuwenhuizen

14/09/2010 22:08:09
Quote Anchor link
Ik haal een lijst met domeinnamen op.
Deze staan in een object genaamd lijst als volgt: lijst['domein']
Het aantal domeinen is lijst['aantal']

als volgt:

for($i=0; $i<$lijst['aantal']; $i++){
print $lijst["domein[$i]"];
}

Print werkt maar gooit m'n site overhoop,

Als ik het als volgt doe:

for($i=0; $i<$lijst['aantal']; $i++){
$overzicht = $lijst["domein[$i]"];
}
return $overzicht;

krijg ik maar 1 resultaat terug.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

14/09/2010 22:08:16
Quote Anchor link
function returnSomeData()
{
$retval = array(); //retval means Return Value
for ($i = 0; $i < 8; $i++) {
$retval[] = $i;
}
return $retval;
}

Zoiets kan je het doen
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/09/2010 22:09:40
Quote Anchor link
of je doet gewoon $overzicht .= $lijst["domein[$i]"];
 
Lars Nieuwenhuizen

Lars Nieuwenhuizen

14/09/2010 22:14:56
Quote Anchor link
Ah ok .= werkt!
Thnx ;)

wat doet .= precies?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/09/2010 22:25:46
Quote Anchor link
Lars Nieuwenhuizen op 14/09/2010 22:14:56:
Ah ok .= werkt!
Thnx ;)

wat doet .= precies?


Overschrijft het niet, plakt het er aan vast zeg maar..
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

14/09/2010 22:35:45
Quote Anchor link
Even nog een tip tussen door,
Declareer altijd een variabele die je gaat vullen, want ik kan aan de code nu niet zien of $overzicht een string of array is.
 
Lars Nieuwenhuizen

Lars Nieuwenhuizen

14/09/2010 22:44:41
Quote Anchor link
Super!
Bedankt voor de snelle reacties en tips!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.